GÖKÇE ÇALIŞCİ

Geleneksel baklavanın yerini alan, son yılların trendi soğuk baklavanın tarifini sizler için derledik. Tadı damakta kalan yedikçe yiyeceğiniz hafif bir tatlı olan soğuk baklavanın tarifi herkes tarafından araştırılıyor. Yapımı zor görünsede geleneksel tatlıya göre yapımı oldukça pratik. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte detaylar....

GEREKLİ MALZEMELER

Bizde pişer komşuya da düşer Bizde pişer komşuya da düşer
  • 100 gram tereyağı
  • Baklavalık yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Antep fıstığı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım yemek kaşığı kakao
  • 40 gram rendelenmiş çikolata

Soğuk Baklava Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

HAZIRLANIŞ AŞAMASI

  • İlk başta bir tencerenin içine süt, su ve şekeri koyarak kaynatın. 
  • 6 dakika kaynadıktan  sonra şerbeti ocaktan alın.
  • Eritiğiniz teryağının üzerindeki köpüğü alarak içine sıvıyyağ ekleyin. 
  • Baklva yufkalarınız tepsileriniz ile eşit olmalı. Tepsiyi yağlayarak yufkaları dizin.
  • İlk baklava yufkasını koyup tereyağı ve sıvıyağı karışımını sürün.
  • 15 yaprağı  yağlayarak serin, aralarına fındık ve parça çikolataları ekleyin.
  • 10 tane daha baklava yufkasını yağlayıp üzerine serin.
  • Kare kare kesin ve 180 derecelik fırında pişirin.
  • 45 dakika piştikten sonra fırından alın.
  • Şerbeti döküp  üzerine  fıstık tozu serpin.
  • Üzerine kakao ve pudra şekeri karışımını süzgeç yardımıyla dağıtın.

AFİYET OLSUN...😍

İYİ BAYRAMLAR🍬

Editör: Gökçe Çalışcı