Ulaş Girgin

Formula 1 serüvenine 2005 yılında başlamış olan Red Bull takımı ilk yarışını 4 yıl sonra Çin’de kazanmıştı. Dün gerçekleşen Kanada GP’nin kazanılması ile takım F1’deki 100. Zaferine ulaştı ve McLaren, Mercedes, Ferrari ve Williams’ın yer aldığı yeni bir seviyeye ulaşmış oldu.

Takımın 25 yaşındaki Hollandalı pilotu Max Verstappen ise, Kanada GP ile 41. galibiyetine ulaştı ve 34 yaşında İmola’da hayatını kaybeden Aytron Senna’nın kazandığı zafer sayısına ulaşmış oldu. Tüm zamanların en çok kazananı listesinde Verstappen'in önünde sadece 4 isim bulunuyor. Bu isimler Alain Prost, Sebastian Vettel, Michael Schumacher ve Lewis Hamilton. Ayrıca Verstappen bu sezon içinde Prost’un 51 ve Vettel’in 54 olan galibiyet sayılarını da geçebilir.

formula-1-canadian-gp-2023-fer-2

Verstappen’in genç yaşına rağmen efsane isimler ile anılmaya başlaması gerçekten hayranlık uyandırıyor ve Hollandalı pilotun ne kadar yetenekli olduğunu gözler önüne seriyor. Bunun yanında Verstappen Kanada GP sonrası podyumda F1 sporunun efsane isimlerinden Hamilton ve Alonso ile yan yana oluşu bulunduğu konum hakkında manidar bir mesaj veriyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Bursaspor: 112 - Fenerbahçe: 116 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Bursaspor: 112 - Fenerbahçe: 116

“Ayrton ile aynı sayıya ulaşmak benim için inanılmaz”

Fakat Max Verstappen yarış sonrası açıklamalarında mütevazı bir tavırla farklı nesiller ile karşılaştırılmaktan hoşlanmadığını söyledi. Hollandalı pilot bu açıklamanın yanı sıra mutluluğunu şu sözlerle tarif etti, “Söyleyebileceğim tek şey şu, küçük bir çocukken go-kart yaptığım zamanlarda F1’de olmayı hayal ediyordum ama 41 yarış kazanacağımı hayal etmezdim. Bu yüzden Ayrton ile aynı sayıya ulaşmak benim için inanılmaz.”

1641502_1

O artık büyüklerden biri

Red Bull F1 Takımı’nın patronu Christian Horner ise pilotunun başarısı hakkında, “Max birçok yandan çok mütevazi bir adam. Ama perde arkasında bu başarının onun için çok şey ifade ettiğini düşünüyorum. Max ile F1 tarihinde başka bir yeteneğin yükselişine tanık oluyoruz. Artık onun ismini F1’in büyükleri ile birlikte kullanabilirsiniz. İfadelerini kullandı.

Editör: Ulas Girgin