Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi

Ulaş Girgin

NBA’de play-off heyecanı sürüyor. Doğu Konferansı yarı finali 5. maçında Boston Celtics, sahasında Philadelphia 76ears’ı ağırladı. İlk periyodun ortalarından itibaren 76ears’ın oyuna üstünlüğünü koyduğu maçta 2. periyodun sonlarına doğru fark yine 76ears lehine açılmaya başladı. Phila’nın yıldız ismi Joel Embiid, MVP’ye yaraşır performansıyla orta mesafe atışlarından bulduğu basketler ve Celtics’in hızlı hücumlarını kestiği bloklar ile sahanın her noktasına ağırlığını koydu. Joel’in 4. Periyotta bitime 8 buçuk dakika kala bulduğu üç sayılık basket ile skor 98-81’e geldi ve maçın kopma noktası olarak görülebilecek olan bu basket müsabakanın Phila lehine sonuçlanacağının habercisi oldu. Philadelphia ekibi deplasmanda oynadığı yarı final maçını ligin favori takımlarından ve geçen sezonun finalisti Celtics karşısında geriye düşmeden kazanarak, lig şampiyonluğunun en büyük adayların biri olduğunu kanıtladı.

AW887901_04

Philadelphia 76ears takımında normal sezon MVP’si Joel Embiid 33 sayı, 3 asist ve 7 ribaunt ile oynarken takımın genç yıldızı Tyrese Maxey bulduğu 30 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Diğer yandan bu sezon play-off’larda formunu tekrar bulup yıldızlaşan James Harden 17 sayı, 10 asist ve 8 ribaunt ile oynadı. Harden, Celtics ile oynadıkları play-off serisinde 26,4 sayı, 8,2 asist, 6,6 ribaunt ile mücadele ederek rakibine korku salan bir performans sergilemeye devam ediyor.

Boston Celtics’te ise Jaysun Tatum, 36 sayı, 10 ribaunt ve 5 asist ile maçın en skorer ismi olsa da yıldız basketbolcunun çabası Celtics’e galibiyeti getirmeye yeterli olmadı. Öte yandan Jaylen Brown 24, Marcus Smart ise 14 sayı ile mücadele etti.

Dün gece oynanan serinin 5. maçını 76ears’ın kazanması ile iki takım arasındaki durum 3-2’lik Phila üstünlüğü ile devam ediyor. En fazla 7 maçın oynanacağı seride bir sonraki maçı 76ears’ın kazanması halinde 7. maça gerek duyulmadan Philadelphia ekibi konferans finaline çıkacak. Belki de serinin son maçı olacak olan bir sonraki müsabaka 12 Mayıs Cuma günü TSİ 02:30’da oynanacak.    

Editör: Ulas Girgin