Bazen öyle tirajikomik olaylar yaşarsınız ki, "Bu sadece benim güzel memleketimde gerçekleşir" dersiniz...

6 Nisan (Cuma günü), 18:50 sıralarında İsmetiye Mahallesi Samanlı Caddesi’nde bir araba köpeğe çarptı ve kaçtı… Vakit kaybetmeden durumu bildirmek için Yıldırım Belediyesi’ni aradık ancak “Orası Osmangazi Sınırları içerisinde” cevabıyla sarsıldık. Hemen Osmangazi Belediyesi’ni aradık ancak bu kez de “Orası Yıldırım Sınırları içerisinde” dediler…

İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIK

Bizde ortada ne yapacağımızı bilmez bir şekilde, öylece kalakaldık. Defalarca yetkililerden yardım istememize rağmen, iki belediye de hiçbir şekilde yardım göndermediler. Yaklaşık 2 buçuk saat sonra Yıldırım Belediyesi Veterinerliği’nden bir görevli geldi ve vicdanı rahat etmediği için hayvanı aldı.

ÖLEBİLİRDİ…

Ya gelmeseydi?... İşte o zaman hayvan belki de ölebilirdi. Af buyurun ama bizim aklımız buna yetmediği için sormak zorundayız. Neden belediye bir hayvan kurtarmak için ekip gönderemiyor? Göndermediği gibi, Osmangazi Belediyesi Veterinerliği’nden bir görevli “Oraya gelirim, fakat sınırlarım içerisinde değilse hayvanı almam” diyor…

BU KADARINA PES

Sınırsa şayet sorun, “Biz sınıra kadar getiririz yaralı köpeği” dedik, buna rağmen neden yinede kimse gelmedi… Halbuki bir canı kurtarmak asla bu kadar zor olmamalı. İnsan veya hayvan fark etmez. Bu kadar ilgisiz bir belediye de olamaz. Lütfen daha fazla hayvan ölmeden gereğini yapın.

Bölge Halkı

 Hem yetersiz Hem tavırlı!

“Düne kadar çok güvendiğim Vatan Bilgisayar’ın Servis Yetersizliği dışında müşterilere karşı olan tavırları da tartışılır durumda…”

Vatan Bilgisayar Bursa Nilüfer Şubesi’nden almış olduğum NIL20……. fatura numaralı LG 24”24mp58vq-p Full HD HDMI Ips LED monitör, 6 Ay sonra ekranın sağ alt tarafında çizgi halinde piksel hatası vermeye başladı. Bende Vatan Bilgisayar Garantisine güvenerek monitörü Bursa Nilüfer Şubesine götürüp şikayetimi arz ederek teslim ettim. Ve şubeden yaklaşık 20 gün içerisinde tarafıma dönüş yapılacağı söylendi.

GÜVENİMİ KAYBETTİM

Ancak 42 gün geçmesine karşın herhangi bir geri dönüş olmadı. Durum böyle olunca Vatan Bilgisayar bendeki güvenilirliğini tamamen kaybetti. Belirtmek isterim ki bununla ilgili olarak gerek çalışmış olduğum iş çevreme ve dostlarıma Vatan Bilgisayar’a güvenmemeleri konusunda telkinlerde bulundum ve bulunmaya devam edeceğim.

MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRADIM

Çünkü Vatan Bilgisayar şahsıma maddi olduğu gibi manevi de zarar vermiştir. Şahsımı ve işletmekte olduğum fabrikamı zor duruma sokulduğunu buradan tüm okuyan arkadaşlarıma bildiriyorum.

Feridun E.

Şikayetçiyim

Vatan Bilgisayar’da, her alışveriş yaptığımda kapı çıkışında ki güvenlik alarmına takılıyorum. Sorduğumda da alarmı tam alınmamış ya da cihaz bozuk deniliyor. Bu durumun düzeltilmesi için ne gerekiyor ve de ne bekleniyor acaba! Her çıkan müşteri ötüyor kapıda. Bu hiç hoş bir durum değil. Umarım en yakın zamanda giderilir bu sorun giderilir. Yoksa o mağazadan daha alışveriş yapmayacağım. Yetkililere duyurulur.

Saygılarımla

Ahmet Bey

Laf salatasını bırakın

9 Nisan (Pazartesi) Saat: 12:37’de babamı mide kanaması şüphesiyle Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürdük. Sağ olsunlar danışmadaki arkadaşlar bizimle güzelce ilgilendi ve muayene olmak için sarı alana yönlendirdi.

MÜŞADE 1’DE YATAK YOKTU

Ancak şansımıza (arızalı yatağı saymazsak) müşahede 1‘de yer yoktu, (bu arada müşahede 2’de boş yataklar mevcuttu). Buna rağmen bize illa ki müşahede 1’de kalmamız söylendi ve bizde mecburen babamı arızalı yatağa yatırmak zorunda kaldık.

OLSA DÜKKAN SENİN

Personel arkadaşa “yok mu başka bir yatak, en azından müşahede 2’den, müşahede 1’e yatak getirin dedik, fakat görevli dalga geçer hal hareketleriyle ‘olsa dükkan senin’ gibi sözler sarf etti.

SARARIP SOLMUŞ

“Abicim, o zaman hiç olmazsa bir çarşaf ve yastık verir misin?” deyince de 45 dakika sonra sararmış, üstüne kılıf geçirilmemiş bir yastık getirdi. Ve tüm bu olanlar karşısında ben mecburen sadece sabır çekmekle yetindim.

EL MUHTAÇ OLUNCA…

Çünkü ne yazık ki bazen insan el muhtaç olunca, ses çıkartamıyor. Ama şunu belirtmeliyim ki, herhalde devlet kadrosuna geçirildikleri için bazıları kendilerini padişah sanıyorlar.

İŞİN HAKKINI VERMELİ

Halbuki her insan yaptığı işin hakkını vermeli. Nasıl ki şu an acil kayıttaki arkadaşlara teşekkür ediyorsam ilgileri için, aynısını onun içinde düşünmem gerekirdi. Bu yüzden bu şekilde çalışanlar hastanelerden bir an evvel uzaklaştırılmalı. Ya da halkla ilişkisi olmayan bölümlerde çalıştırılmalı.

HERKES İŞİNE BAKSIN

Her daim dediğim gibi. İnsan sağlığı değerli. Ve insanın hayatında öyle anlar vardır ki, ne muhabbet götürür, ne şaka ne de iyi niyet. O yüzden hastanelerde çalışan herkes lütfen ‘laf salatasını bıraksın’ ve işine odaklansın.

Bize geçmiş olsun.

Yetkililerin bir an evvel bu tür uyarıları personeline yapması dileğimle.

Abdullah ASLANTÜRK

 

E12 No’lu otobüsün  saatleri neden kaydı

Sitelerden Üniversite'ye giden E12 No’lu otobüs, geçen haftaya kadar (sabah saati) Işıklar İtfaiye’nin karşısındaki duraktan 06:35 ile 06:37 arası geçmekteydi. Bizde işimize vaktinde gidebiliyorduk. Ancak bu hafta başı itibariyle otobüs, durağa ancak 06:42 veya 06:44 geçe gelmeye başladı.

GEÇ KALIYORUZ

Bu sebepten dolayı benim gibi daha bir çok kişi metroyu kaçırıyor ve işine geç kalıyor. Otobüs şoförüne gecikmenin sebebini soruyoruz “Ben duraktan saatimde çıkıyorum” diyor ve konuyu kapatıyor. O zaman bizde soruyoruz: “Madem vaktinde çıkıyorsunuz o zaman neden bu saatler birden bire değişti?..”

GEREKÇE SAĞLAM

Üstüne üstelik bir de ufak otobüs gönderiliyor. Zaten çok kalabalık! Birde otobüsler küçük olunca insanlar hem geç kalıyor hem de üst üste yolculuk yapıyor. Ve ya ‘otobüs doldu’ gerekçesiyle şoförler duraklarda durmuyor ve yolcu almıyor… BURULAŞ Bu duruma bir an evvel mutlaka bir çözüm bulunmalı. Yoksa bir gün millet bir birine girecek. Benden, bizden söylemesi…

Saygılarımla

Sedat TOK

*** 

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

03 Nisan 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Bir Tane Park Var O da Pislik İçinde” başlıklı, Millet Mahallesi’nde bulunan Sardunya Park ile ilgili okur şikayeti Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğünce incelenmiştir.

Şikayete konu olan parkın bulunduğu bölgede ana okulu inşaatı devam etmektedir. İnşaat tamamlandıktan sonra gereken düzenlemeler yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız. İyi çalışmalar dileriz.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü