Özlem ATAÇ/ÖZEL HABER

Dünyaya yayılan korona virüsün Türkiye’de de hızla yayılmasıyla vatandaşlar virüsten korunabilmek için doğal bitkilere yöneldi. Bunun yanında sumağın korona virüse karşı iyi geldiği iddiaları sosyal medyada yayılmaya başlar başlamaz vatandaşlar aktar ve baharatçıların yolunu tuttu. Bugünlerde vatandaşların en çok şifalı bitkileri talep ettiğini belirten Aktarcı Bülent Güzel, “Bizden en çok toz zencefil grubu, yaş zencefil grubu, atom çayı gibi, karışık bitki çayları, antiseptik ürünler, ada çayı, lavanta yağı, özellikle de el temizliği üzerine antiseptik olarak kolonya bazlı ürünlerimizi talep ediyorlar” dedi.

AKCİĞERLERİ TEMİZLEMEK…

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve akciğerleri temizlemek için şifalı bitkilerin önemine dikkat çeken Güzel, “Sıvı propolis, toz propolis, özellikle çok etkilidir, antibakteriyel özelliğe sahiptir. Toz zencefil, zerdeçal, tarçın, keçi boynuzu tozu, karanfil, özellikle karanfili buna eklemek gerekiyor; ağız ve temizliği için önemli. Keçi boynuzu tozu olur. Keçi boynuzu pekmezi dediğimiz sıvısı da olabilir. Bunları kullanmak akciğeri kuvvetlendirmek, akciğeri temizlemek, bronşitleri açmak için kara üzüm çekirdeği, kara üzümün kendisi de tüketilebilir. Bunların tüketilmesi bizim akciğerimizi ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için önemlidir” diye konuştu.

SUMAĞA YOĞUN TALEP

Koronaya karşı sumağın iyi geldiği iddiasının sosyal medyada yayılmasıyla vatandaşların çoğunlukla sumağa yöneldiğini belirten Güzel, “Bu günlerde bizim sektörde ciddi bir hareketlenme ve çok ciddi bir sumak satışı var. Bir günde yaklaşık 70 kilonun üzerinde sumak satmış durumdayız. Vatandaş koştura koştura sumak almaya geliyor. Sosyal medyadan yayılan bir iddia olabilir ama sumak gerçekten iyi bir C vitamini, biz ağız yarasında, aft yarasında kullanırız veya yemeklerde kullanırız. C vitamini deposu olduğu içinde buna faydası olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HER SABAH 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

Bu süreçte doğal beslenilmesi gerektiğini belirten Güzel, gıdalara ilişkin tavsiyelerde bulundu. Bağışıklık sisteminin vücudumuzun savunma sistemi olduğuna değinen Güzel, “Günümüzdeki beslenme alışkanlıkları ya da gıdalardaki vitaminlerin yetersizliği nedeniyle kendimiz bazı tedbirler almalıyız. Doğal pekmez, doğal bal, sofralarımızda mevsimsel sebze ve meyveler bulunmalı. Aldığımız sebze ve meyveleri tarımda kullanılan ilaçlamalardan dolayı mutlaka karbonatlı suyla ya da sirkeyle dezenfekte etmeliyiz. Mesela keçiboynuzu ekstraktı önemli. Normal pekmezi içeriğindeki şeker miktarından dolayı bir şeker hastası kullanamaz. Ancak ekstraktı da şeker olmadığı için sadece özü olduğu için bunu herkes kullanabilir. Kore ginsengi yine bizim sinir sistemimizi düzenler, hem de bağışıklığımızı güçlendirir. Çünkü şu anda dünyada ki korona virüs salgının medyada çokta yer alması aslında bizim bağışıklık sistemimizi bilinçaltında düşürdü. Beyin ve beden ortak hareket edip bu süreci atlatırız diye düşünüyorum. Doğal sirkeyi sabahları bir yemek kaşığı suya koyup tüketmek. Bu sizin iç dezenfeksiyonunuzu yapar” ifadelerini kullandı.

İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi