ASLI YEŞİLYURT

Zaman zaman kıyafetlerimizden sıkılıp alışveriş yapma isteği hissederiz. Ancak aslında hem cebimizi hem de evimizi koruyacak birkaç yöntem var. Yeni kıyafet almak yerine var olan kıyafetlerinizi biraz değiştirerek kullanmak, cebinize de iyi gelecek, dolabınıza da. İşte ufak detaylarla yeni kıyafet almış gibi görüneceğiniz giyim tüyoları…

3 PARÇA KULLANIN

young-business-woman-business-suit-with-laptop-street

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın

Dünyaca ünlü stilistlerin bir numaralı kuralı olan ‘üçüncü parça kuralı’nı uygulayarak da yeni bir tarz oluşturabilirsiniz. Üst bedeninize ve alt bedeninize giydiğiniz parçalar iki temel öğedir. Üçüncü parçayı ise bu görünümü tamamlayacak bir şey olarak seçebilirsiniz. Bu bir süveter, ceket, atkı ve bir aksesuar olabilir. Bu durum günlük hayatınıza renk takacak ve size yeni ve sade bir hava katacaktır. Ayrıca bu basit yöntem, görünüşünüz için çok çaba sarf etmişsiniz görüntüsü de verecektir.

Giysilerinizi farklı amaçlarla kullanmak kıyafet hilelerinin başında gelir. Bir sweatshirtü omzunuza atarak da kullanabilirsiniz, belinize sararak da. Sweatshirtünüzün boynuna fular takarak kullanmak da size yeni bir kıyafet almış havası verecektir.

CEKETİ OMZUNUZA ATIN

happy-smiling-short-haired-girl-posing-yellow-wall-warm-colors-positive-mood

Kombininizin ucuz görünmesi yerine daha uğraşılmış ve klas görünmesi için ceketinizi giymek yerine omzunuza atmayı tercih edin. Bu duruş sizi daha asil ve gösterişli bir havaya sokacaktır.

VİNTAGE İLE MODERN KIYAFETLERİ BİRLEŞTİRİN

attractive-stylish-blonde-woman-beige-coat-sitting-suitcases-against-wall-street

Vintage bir imaj çizmek istiyorsanız, tüm kıyafetlerinizi vintage parçalardan seçmek karmaşık bir görünüm oluşturacaktır. Bunun yerine modern kıyafetlerinizi vintage giysilerinizle birleştirerek kullanmayı deneyin. Bu birleşimi bir çanta, bot veya aksesuar ile gerçekleştirebilirsiniz.

KIYAFETLERİNİZDE KONTRAST OLUŞTURUN

french-pretty-young-brown-haired-girl-leather-jacket-black-hat-city-promenade

Dış görünüşte kontrast çok önemlidir. Bunun için tek renk kombinlerden uzak durarak zır renkler kullanabilir, mat ve parlak, pürüzsüz ve dokulu kumaşları birleştirebilirsiniz.  

ODUNCU GÖMLEĞİ DETAYI EKLEYİN

portrait-beautiful-model-sexy-female-dressed-summer-hipster-checkered-shirt-jeans-trendy-girl-posing-near-wall-street

Beyaz bir t-shirt ve kot pantolon tercih ettiğiniz bir günde kombininize mutlaka oduncu gömleği de ekleyin. Bu gömleği belinize de bağlayabilirsiniz, direkt üzerinize de giyebilirsiniz.

GÖRÜNÜŞÜ KEMERLE TAMAMLAYIN

trendy-street-style-image-amazing-fashionable-young-pretty-woman-posing-street

Kombininizde bir eksiklik hissediyorsanız bu muhtemelen bir kemer ile çözülecektir. Kıyafetlerin bazıları vücutta şekilsiz bir görüntü oluşturabilir. Ama o kıyafeti yine de kullanmak istiyorsanız, bu görünümü bir kemerle tamamlayabilirsiniz. Kemer, belinize tam oturmayan, şekilsiz duran, eğri görüntüleri ortadan kaldıracaktır.

GİYSİLERİ FARKLI ŞEKİLDE KULLANIN

lovely-woman-with-wavy-hair-jeans-with-belt-flower-smiling-street-cool-lady-white-blouse-with-lace-posing-city

Giysileri farklı işlevler için kullanmak çok yaygın bir hiledir. Örneğin bir süveteri veya kapşonluyu boynunuza atkı veya kemer gibi sarabilirsiniz. Ayrıca bir mendili kemer, saç bandı hatta üst olarak, küçük bir çantayı ise kolye olarak kullanabilirsiniz.

Editör: Aslı Yeşilyurt