Her şey ‘Eller de, yürekler de üşümesin’ diye Her şey ‘Eller de, yürekler de üşümesin’ diye

Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlarına ulaştıran Kestel Belediyesi, artan ham madde fiyatları nedeniyle ekmek üretiminde yıllık ihtiyaç olan 800 ton unu elde edebilmek için geçtiğimiz Kasım ayında 25 ton buğday tohumu ekmişti. Kestel’in farklı noktalarındaki toplam 1050 dönümlük alanda ekilen yerli buğday tohumları 18 Temmuz Salı günü toplanmaya başlanacak. Çataltepe Mahallesi’nde ise ilk hasat etkinliği Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Milletvekilleri, İl ve İlçe protokolünün katılımıyla gerçekleşecek. Hasadın ardından toplanan buğdaylar, un elde edilmek üzere işleme sokulacak. Böylelikle 400 gram ekmeği 1 liradan satan Kestel Belediyesi, bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamış olacak.

Kaynak:Bülten 

Editör: Aslı Yeşilyurt