ASLI YEŞİLYURT

Bursa’nın doğa turizmde önemli bir yere sahip olan Uludağ’ın eteklerine kurulu Keles ilçesi, 4,5 yıldır yapılan yatırımlarla ekonomiye kapı açtı. Bursa basınıyla bir araya gelen Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, 4,5 yıl önce başladığı Keles’e hizmet yolculuğunu anlattı. İlçenin güzelliklerini ve yapılan projeleri yerinde gösteren Başkan Keskin’in ilk durağı Marmara’nın en büyük yaylası olan Kocayayla oldu. Kocayayla’nın alt yapısını BUSKİ iş birliği ile yenilediklerini söyleyen Başkan Keskin, “Kamp ve karavan alanlarını rekreasyon çalışmalarını tamamladık. Bungalow turizmini Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla ilçemize kazandırdık. Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürüterek Kocayaylamıza Türk dünyası ata sporlarını kazandırdık ve ilçemizin kuruluşundan bu güne gerçekleştirilen geleneksel kültür şölenlerimiz ile entegre ederek birlikte düzenlemeye başladık” dedi.

KELES9

KELES11

RAFTİNGİN MERKEZİ

Kırsal kalkınmada kırsal turizm adına daha hızlı ilerlemeler kaydetmelerini sağlayan Keles İnşaat Turizm Tarım Tic. San. Ltd. Şirketi kurduklarını belirten Keskin, “Atv, bisiklet, at biniciliği, okçuluk ve daha birçok sportif faaliyetlere ev sahipliği yapıyoruz. Kadın derneklerine ve kadın kooperatiflerine önem verdik ve gereken desteği her zaman sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. İlçemize has yetişen ürünlerimizin coğrafi işaret süreçlerinde sonlara yaklaştık. İlçemize has Keles güveci, Keles bebeği, çörekotu, kirazı, peyniri daha kurumsal ve daha tanınır olacak. Gelemiç Mahallemizi turizme kazandırmak ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlamak için kaya tırmanışı, trekking en önemlisi ise ülkemizin en önemli ve sayılı rafting parkurlarından biri olacak 28 adet içinde parkuru barındıracak rafting merkezlerinden birine ilçemiz ev sahipliği yapacak şekilde çalışmalarda sonlara yaklaştık” dedi.

KELES10

KELES 12

HER MAHALLEYE HİZMET BİNASI

İlçenin merkezi içinde düğün salonu, konferans salonu, gençlik merkezi ve kütüphanenin de olduğu kültür merkezinin yanında mahallelere de hizmet binaları yapım işleri gerçekleştirildiğini belirten Başkan Keskin, ilçenin merkez ve mahalleleri olmak üzere toplamda 160 bin m2 kilitli parke taş, 1.253 m3 harçlı taş duvar çalışmaları yapıldığını söyledi. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Keskin, “Uludağ İhracatçı birlikleri ile ortak çalışma yürüterek ihracatın standartlarını halkımıza duyurduk ve bu konuda üreticiler ile eğitim seminerleri düzenleyerek ihracata ilçemizin kapılarını açmış bulunmaktayız. Keles kirazımızın coğrafi işaretini ilçemize kazandırdık. Doğru tarım politikamızı hayata geçirdik ve kulaktan duyma değil ihtiyaca göre üretim ile gerekli arazi tahlillerini de içine katarak çiftçilerimize (hagel) destekleri ile yüzde 70 hibeli fidan ve fide dağıtımları gerçekleştirdik ve bu kurulan Keles Belediyesi yerel eylem grubu derneğimiz ile birlikte bu alanda çalışmalarımız hızla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KELES6

KELES2-1

YOLLARA İYİLEŞTİRME

İlçemiz mahalle içi ve bağlantı yollarının iyileştirme çalışmaları devam ettiğini belirten Başkan Keskin, “Büyükşehir Belediyesi yol işleri ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda hava şartlarının da el verdiği süre içerisinde yenileme çalışmalarımız da yapılmaya devam edecektir. Gelemiç Mahallemize giden yol ayrımından başlayarak Sorgun, Kocakovacık Mahallemize kadar olan kısımda, Dedeler – Firuz arası, Belenören – Kabaklar arası, Menteşe – Bayramlar arası, Menteşe – Yazıbaşı arası, Dedeler – Yağcılar arası yol genişletme çalışmalarımız gene Büyükşehir Belediyemizin destekleri ve siz halkımızın arazilerinin bir bölümlerinden yapmış oldukları feragatları ile tamamlanmış üst bakım ve asfaltlama çalışmaları planlanmaktadır. Arazi yollarımızda dozer çalışmaları da dahil olmak üzere gerekli bakım ve onarımları yapılmakta zemin sağlamlaştırılması, malzeme serimi işi devam etmektedir” dedi.

KELES7

KELES1-1

GELECEK KUŞAĞA YATIRIM

“Her mahallemize çocuk parkları kazandırıyor gerekli çevre düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Keskin, “İlçemiz merkezinde eski belediye hizmet binasına kültür evi kazandırdık. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi burada ağırlıyor geçmişten bu güne yaşamımızda, çalışmalarımızda yer alan ne var ise sergiliyor örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Aynı zamanda kültür evi oluşturan diğer mahallelerimize de gerekli destekleri sağlıyoruz. Uludağ Üniversitesi Keles Meslek Yüksekokulumuzun geliştirilmesi noktasında ek bina ve yeni bölümler kazandırmanın çalışmaları da devam etmektedir. İlçemiz İlim Yayma Cemiyeti’ne ait 100 kişilik kız öğrenci yurdu belediyemiz tarafınca işletmesi devralınmış ve en ekonomik bir şekilde işletilmesi noktasında hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Tüm bu çalışmalar belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar ile de devam ederken ilçemiz merkez ve bazı mahallelerimizin alt yapısı, içme suyu çalışmaları da tamamlanmıştır. 4,5 yıldan bu güne millete hizmet yolunda çıkılan bu yolda ülkemize yapılan yatırımların yanında, geleceğe atılan emin adımlar dün olduğu gibi, bu günde, yarında ülkemiz için, kadim şehrimiz Bursa için ve ilçemiz için hep birlikte yeni hedeflere diyerek inandığımız yolda yürüdük. Yürümeye de devam edeceğiz” diye konuştu.   

KELES3

Antika eşyaları böyle kurtardı Antika eşyaları böyle kurtardı

KELES4

KELES5

Editör: Aslı Yeşilyurt