* Güneştepe Mahallesi’nin Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve 771. Sokağın kesiştiği güzergahta yaşanan kaza ne yazık ki, ne ilk ne de bu gidişle son olacak…

* Diğer kazalarla birlikte rakam oldukça kabarmış vaziyette ve de bu kazalar gün gün artmakta. Ve ne yazık ki aramızdan canlar almakta.

Ölümcül kazaya ve de belediyemize verilen çok sayıda dilekçelerimize rağmen, maalesef ki yetkililer henüz bu bölgede ne bir uyarı tabelası ne de bir kasis çalışması yapmadı. Bir şeylerin yapılması için daha ne bekleniyor. Son kazayı yapan kişi öldü! Var mı bunun ötesi? Daha ne tür bir kaza olması bekleniyor!?.. Açıkçası bizim bunu artık aklımız almıyor!

 GÜNCELLEME YAPILACAK

Çözüm yerine, tarafımıza sürekli ‘hazır cevaplar’ gönderiliyor. Halbuki bizler ‘hazır cevap’ değil, çözüm bekliyoruz. Kaldı ki örneği (okul olmadığı halde hem de…) Tayyip Erdoğan Bulvarında var. Aynısından mahallemize de istiyoruz.

BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?

Bulvarda ikamet eden insanlar, insan da, bizim mahallemizdekileri ne? Biz insan değil miyiz?

Ayrıca önemle belirtmek isteriz ki yeni meydana gelen kaza sonrası vatandaşların da talebi doğrultusunda, bu görüntülerle tekrar güncelleme ve gereği yapılacaktır. Dileriz bu kez sesimizi duyan olur… Kaza yapan mahalle sakinimize çok geçmiş olsun. Dileriz yetkililer tarafından gereken işlem tez vakit yapılsın.

Mahmut ŞENGÜL

ALTIPARMAK CADDESİ’NİN TEK EKSİĞİ İNSANLARI!

Sahip çıkalım…

Altıparmak Mahallesi, Altıparmak Caddesi demek, Bursa demek… Bursalı olan herkes bilir ki aslında Altıparmak Caddesi tüm Bursa’yı temsil eder ve de bir nevi Bursa’nın yüzü konumundadır.

Özetle; Bursa’da yaşayıp da Altıparmak Caddesi’ni bilmeyen ve ya gelmeyen hiç kimse yoktur. Kaldı ki Bursa’ya gelen tüm misafirler de Altıparmak Caddesini bilirler.

ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR

Ancak son birkaç yıldır ve bugün de dahil, yaşanan yoğun göç nedeniyle caddemiz eski günlerini, özellikle de eski insanını ve esnafını özlemektedir.

Demem o ki: Caddemizde bir değişiklik yoktur. Aksine aynen eskisi gibi yerindedir. Sadece eski insanları yoktur… Hal böyle olunca da ne eski tadı ne de özelliği kalmamıştır.

CADDENİZE SAHİP ÇIKIN

Bu sebeple, hala burada ikamet edenler olarak; Altıparmak Caddemizin yeniden kendine gelmesi için, o güzel insanlarımızı bekliyoruz.

Bursa’yı seven, Altıparmak Caddesi’nde anıları olan tüm insanların tekrardan caddemizden alışveriş yapmasını, akşam vakti çayını kahvesini içmesini, yahut sadece caddede dolaşmalarını istiyoruz.

ALTIPARMAK’A DAVET EDİYORUZ

Kısacası… Halkımızı geçmişine, bir zamanların gözdesi, Bursa’nın yüz akı, pırıl pırıl, güzel caddesi olan Altıparmak’a sahip çıkmaları için buraya davet ediyoruz. Ve ilave ediyoruz. Lütfen gelin…  Altıparmak Caddemiz ne atıl durumda ne de binalarımız döküntü halde. Sadece eskiye nazaran cadde boyunca bulunan dükkanların kiraları normale göre biraz daha yüksek olduğundan ve bu durumun esnafı zorladığından, ya cadde esnafı kepenk indiriyor ya da buradan dükkan kiralamaktan kaçınıyor.

DÜKKANLARIN ÇALIŞMALI

Dolayısıyla caddemizin yeniden gelişebilmesi ve eski ihtişamlı günlerine dönebilmesi için, başta dükkanların faaliyete geçmesi gerekli. Bunun için de Bursalıyım diyen herkesin caddemize, caddesine sahip çıkması gerekiyor. Çünkü Altıparmak demek, Bursa demek…  

KİRALAR MAKUL HALE GETİRİLSİN 

Düşüncemiz; dükkan fiyatları biraz daha makul duruma getirildiği halde esnafımız da burada kalacaktır ve Altıparmak Caddesi’nde çay, kahve içilecek, dinlenip sohbet edilecek ve alışveriş yapılacak yerler açılacaktır.

ESNAF DEMEK, BİZ DEMEK

Günümüzdeki çoğunluk AVM’lere gitmeyi tercih ediyor. Elbette ki AVM’leri kesinlikle göz ardı edemeyiz çünkü oradan da binlerce insan ekmek yemekte. Ancak bunu yaparken küçük esnafımızı da bitirmemeliyiz. Çünkü bu kez de ‘esnaf demek, biz demek, cadde demek’. Sadece Altıparmak Caddesi değil, Türkiye’nin geneli demek. Bu yüzden de AVM’leri olduğu gibi küçük esnafı da desteklemek gerek.

BURSALI'YIM DİYENLERİ ÖZLEDİ

Kaldı ki, Altıparmak Caddesi Bursa’yım, Bursa’lıyım diyen insanlarını özledi. Altıparmak Caddesi’nin hiçbir sorunu yok. Merkezde ve hala huzurlu ve güvenli bir cadde. Tek eksiği insanları. Bizlere de  Bursa’yı seven insanlar olarak caddemize sahip çıkmak düşüyor. Hiçbir sıkıntımız yok.

BELEDİYEMİZE SESLENİYORUM

Son olarak dükkan sahiplerine olduğu kadar belediyemize de sesleniyorum ve de çok rica ediyorum. Sayın Altıparmak dükkan sahipleri. Lütfen fiyatları makul tutun.

Ve Sayın belediyemiz. Gerekirse bu hususta belirli bir rakamın üzerine geçilmemesi için dükkan sahipleri ile görüşme ve çalışma yapın. 

Altıparmak Caddesi Bursa’mızın değeri, merkezi ve kesinlikle göz ardı edilmeyecek bir noktası. Şehrimizden olduğu kadar dışarıdan gelen ve Bursa’yı ziyaret eden herkes mutlaka Altıparmak Caddesi’nden geçer.

NEDEN İSTİKLAL CADDESİ OLMAYALIM

Çünkü Bursa demek Altıparmak Caddesi demektir. Neden bir İstiklal Caddesi gibi olmayalım. Ancak elbette ki bu trafiğe kapatılsın anlamına gelmiyor… Biz caddemizi her şeyiyle, trafiğiyle seviyoruz… Kısacası; Caddemizle hiçbir sorunumuz yok. Sadece insanlarımız yok. Lütfen caddenize sahip çıkın…

Saygılarımla
 

Altıparmak Mahalle Muhtarı

Mevhibe Rahşan Arslantaş 

***

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;20 Mart 2018 tarihli a Gazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Gemi değişince koltuk da değişir mi?” başlıklı konu, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Değerli yolcumuz, BUDO Taşıma Kurallarında yer alan, “Md. 2.5 Ulaşımla ilgili teknik sorunlar veya yolcu güvenliğinin gerektirdiği hallerde ulaşım aracını değiştirme hakkı saklıdır” maddesi gereğince seferde çalışması planlanan deniz otobüsü çeşitli nedenlerle değişebilmektedir. Gemilerin oturma planındaki farklılıklar nedeniyle, koltuk numaralarının yerlerinde de farklılık olmaktadır. Bu durumda yolcularımızın mağdur olmamaları için gemi personeli, yolcuların yerleşimi için yardımcı olmaktadır. Ancak bütün gemilerin koltuk yerleşimlerinde yeknesaklık sağlanmasından sonra bu gibi sıkıntılar oluşmayacaktır. Bilgilerinize rica ederiz.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı