GÖKÇE ÇALIŞCİ

Yolunuk saçlar özellikle dalgalı kıl tipinde daha çok görülür. Perki ama kırışık saçlar en kolay nasıl düzelir. Dolaşmış saçlar nasıl açılır? İşte duş sırasında ve sonrasında dikkat etmeniz gereken noktalar... 

Sülfatsız Şampuan Kullanımın Önemi Nedir? | Şampuanların Dünyası

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta
  • Şampuanı tek seferde tepe noktasına dökmeyin.  Aksi halde tek yerde biriken şampuan saçları kurutur. 
  • Saçlarınızı düzenli tarayın. BU masaj etkisi yaratacak hem dökülmenin önüne geçmiş olacaksınız hem de sabah dolaşmış saçlar ile uyanmazsınız. 
  • Saçınızı tek seferde hurra diye taramayın. Nazik olun saçlar da insana küsebilir. Tek seferde taramak yerine bölümlere ayırın ve tarayın. Saçınızı acıtmayın parmaklarınızla açarak büyük dişli tarak kullanın. 

Saç Islak mı Kuru Taranmalı? Islakken Saç Tarama Kırar mı? - KizlarSoruyor

SAÇLAR NASIL TARANMALI?

Kökten uca doğru taramak çok yanlış. Düğümler varsa uçlardan başlayarak yavaşça yukarı doğru çıkar şekilde tarayın saçlarınızı kökünden koparmamış olursunuz. 
 

Duş Jeli ile Saç Yıkanır mı? Saça Zarar Verir mi? - KizlarSoruyor
Saç köklerinizi tırnaklamayın. Şampuanı masaj yaparak yedirin.  Şampuanları saçınızın ortasına ve uçlarına doğrudan uygulamaktan kaçının. Saç yağınızı emerek saçınızı kurutur ve kepeklenme yapar, doğal ve sülfatsız şampuan kullanın.

KURUTMA AŞAMASI
Saçlar ıslakken kırılmaya daha eğilimlidir. Havlu ile haşır haşır silmek yerine nazikçe saçınızı sıkın ve havlu ile kurulayın. Havlu ile sıkıca sarmak saatlerce kurumasını beklemekte saçlarınıza zarar verir. 


ISLAK SAÇI TARAMAYIN

Saçınız ıslakken en zayıf halinde olduğu için, duştan hemen sonra saçınızı taramayın. Saçınız kırılabilir ve çeşitli bölgelerde düğümler oluşabilir. Saçınızı önce nemlendirin sonra tarayın.

Editör: Gökçe Çalışcı