Ulaş Girgin

Vanspor FK, Bursaspor maçında sahadan çekildi Vanspor FK, Bursaspor maçında sahadan çekildi

Basketbol’da takım bütçeleri ve oyuncu ücretleri söz konusu olduğunda ilk akla gelen lig herkesin tahmin edebileceği gibi NBA. Fakat Avrupa basketbolunun büyük bütçeli takımlarının kendi liglerinin yanında katıldığı Euroleague organizasyonu da Avrupa basketbol endüsrtrisinin göbeğinde yer alıyor. Peki Euroleague’in yıldız oyuncuları takımlarından ne kadar maaş alıyor?

792b34ac-willy-hernangomez-e1662478267835

6- Willy Hernangomez

NBA takımlarından New Orleans Pelicans’ta forma giyen fakat bu lig’de beklentileri karşılayamayan Willy Avrupa’ya döndü. Bu sene ülkesi İspanya’nın başarılı takımı Barcelona’da oynayacak olan basketbolcu yıllık 2,2 milyon dolar kazanacak.

500285

5- Darius Thompson

Baskonia’dan Anadolu Efes’e transfer olan tecrübeli oyun kurucu yeni takımdan yıllık 2,3 milyon dolar kazanacak.

nikola-mirotic-match-fc-barcelona-834511585

4- Nikola Mirotic

Barcelona ile çalkantılı bir dönem geçiren Nikola Mirotic tahmin edildiği gibi İspanyol kulübünden ayrıldı ve Olimpia ile Milano 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı. 32 yaşındaki tecrübeli basketbolcu yeni takımından yılda 2,5 milyon dolar alacak.

punter_partizan_basketbolgundem

3- Kevin Punter

Amerikan asıllı Sırp gard takımı Partizan’da kalmaya karar verdi ve yıllık maaşı büyük bir zam ile 1,5 milyon dolardan 2,6 milyon dolara yükseldi.

kostas-sloukas-3-800x480

2- Kostas Sloukas

Sloukas bu yaz Olimpiakos’tan ayrıldı ve Panathinaikos ile 3 yıllık bir anlaşma imzaladı. 7 Euroleague finali olnamış olan Yunan gard yeni takımında yıllık 2,8 milyon dolar alacak.

anadolu-efes-shane-larkin-aa-1856112

1- Shane Larkin

2022 yazında temsilcimiz Anadolu Efes ile 2 yıllığına kontrat yenileyen Shane Larkin kontratının son yılına giriyor. Euroleague’in en yüksek maaşıyla oynayan Larkin, yıllık 4 milyon dolar kazanıyor. Amerikalı oyuncu bu yılın sonunda serbest oyuncu kategorisinde olacak. Aynı kontratı alıp alamayacağı ise meçhul.   

Editör: Ulas Girgin