Uzmanı konuştu: "Tavuk fiyatlarına yüzde 200 zam haberleri asılsız" Uzmanı konuştu: "Tavuk fiyatlarına yüzde 200 zam haberleri asılsız"

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre; bakanlığın adımlarıyla fiyat istikrarı neredeyse sağlanmış. Ancak ikinci el araç fiyatlarının düştüğü yok. Satıcılar, “Fiyat düşüreceğime beklerim” diyor. İki tarafında beklemeye geçmesiyle talebin biriktiğini belirten uzmanlar, eylül ayından itibaren biriken talebin de etkisiyle fiyatların artabileceği konusunda uyarıyor. Onlara göre ikinci el otomobil almak için en doğru zamanlardayız.

‘DÜŞÜŞTEN SÖZ EDEMEYİZ'

İstanbul Rami’deki açık oto pazarının esnaflarından Hüsamettin Yeşil, “İkinci el araç almak isteyenin ayağı kesildi. Geçen sene de 3 ay böyle bir boşluk yaşamıştık. O dönemde fiyatlar bir miktar gerilemiş ardından sene sonuna doğru artmıştı

Şu anda ise fiyatlarda belirgin bir düşüşten söz edemeyiz. Sene sonuna doğru taşıt veya bireysel kredi olanakları artarsa ikinci elde yeniden talep ve fiyat artışı yaşanabilir” diye konuştu. Güngören’deki açık oto pazarında satış yapan Serkan Dadak da, “Yerine bir araç alamadıktan sonra malım bende dursun daha iyi. Düşen bir şey yok. Böyle olunca ihtiyacı olup da almak isteyen vatandaş da alamıyor. Biraz daha bekleyeyim diyor sonra fiyatlar artınca pişman oluyor. Sıfır otomobile her ay zam geliyor, gelmeye de devam edecek. O zaman dolaylı olarak ikinci el araç fiyatları da artacak” ifadelerini kullandı.

‘MÜŞTERİ TRAFİĞİ DURDU’ 

Rami’deki bir başka satıcı Serkan Arslan ise, “Müşteri trafiği durdu. Fiyatlar düşmedi, sabit. Herkes beklemede. 500 bin liraya aldığım otomobili 400-450 bin liraya nasıl satayım. Satarsam yerine yenisi alabilir miyim, alamam.

Bu dönemde ya dolar, altın, borsa gibi araçlarda kalacaksın ya da ev veya otomobilde. Döviz kurları artarken yine enflasyon artarken otomobili satıp TL’ye geçmek veya fiyatı düşürmek tercih edilecek bir yöntem değil” yorumunda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Aslı Yeşilyurt