Sakıp Sabancı’nın kitaplarından birinin ismi olan ve sağlığın önemini çok güzel anlatan bu cümlenin bugünlerde ne kadar da değerli olduğunu hem toplum hem de dünya olarak çok iyi anladık.

Yaklaşık 10 yıldır her gün Twitter gündemini ve bu gündem doğrultusunda oluşturulan içerikleri detaylı olarak inceliyorum. Bu incelemeler her zaman toplum psikolojisini anlamamda, ekibimizle güçlü içerikler oluşturmamızda ve şirketime yön vermede bana yol gösterici olmuştur.

Çoğumuzun bildiği üzere de gündem, ‘Trend Topic’ dediğimiz konulardır ve ana ekranda 5 konu başlığı gösterilir. Her gün mutlaka 5 tane farklı konu olmuştur ve bu çerçevede pek çok farklı içerik üretilmiştir.

Peki, gelelim içinde olduğumuz bu haftada TT’de neler gördüğümüze...

1. İlk kez Twitter’ın 5 Trend Topic’i de aynı konudan (Corona Virüs) oluştu.

2. İlk kez insanların 5 TT etrafında saldırgan içerikler yerine sağduyu ile paylaşımlar yaptığını gördük.

3. İlk kez dünyanın neredeyse tamamı aynı konuda aynı zamanda içerik üretti.

4. İlk kez pek çok yalan haber çıkabilecekken, herkes Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi resmi hesapların takip edilmesi noktasında birbirine telkinde bulundu.

5. Normal zamanlarda farklı görüşler ortaya çıkarken, ilk kez tüm toplumumuzun Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın hakkını teslim ettiğini ve ayakta alkışladığını gördük.

6. Sosyal medyada kriz yönetimi gerçekten çok zor bir konuyken Hükümetimizin ve Sağlık Bakanımızın bu krizi derslere konu olacak şekilde yönettiğini ve toplumumuzu ne kadar sakin tuttuklarını gördük.

7. Diğer ülkelerde gıda sıkıntıları, yağmalamalar gibi olaylar olurken kriz yönetimi sayesinde ülkemizin huzurlu ve güvenli, insanımızın sağduyulu olduğunu gördük.

Eminim ki ülkemiz oluşan bu sağduyu ortamından güçlenerek çıkacaktır.

Önümüzdeki günlerde TT’de farklı 5 gündem maddesinin oluşması, hayatımızın normalleşmeye başlaması temennisiyle…

Sağlıcakla kalın…