Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk yaylası Derebahçe Mahallesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL

CNN Türk'e bağlanan Milliyet Gazetesi Muhabiri Çiğdem Yılmaz Hatay'daki son durumu aktardı. Yılmaz'ın açıklamaları şöyle: Yangın saat 2 gibi çıktı, iki saattir bölgede devam ediyor. Bulunduğu noktadan daha fazla bir kısma yayıldı. Aldığımız bilgiye göre hangi nedenden çıktığı belli değil. Bir köy tahliye edildi. Soğukoluk Mahallesi’nde yaşayan insanların tahliye edildiği bilgisi verildi.

Hatay Belende orman yangını Yerleşim yerlerine yaklaştığı görüntülendi

GENİŞ ALANA YAYILDI

Rüzgarın etkisiyle yayıldığı söz konusu. Evleri olan ailelerle konuştuk evinin orada olduğunu ve yandığını söyledi. Kadın yangının çıkış nedeni olarak insanların piknik yaptığını, cam şişeleri atmalarından kaynaklı olmuş olabileceğini söyledi.

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor" Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor"

Orman Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre son 4 gün Hatay’da sıcaklık var. Şu nedenden çıktı demek için erken, vali de böyle bir bilgi vermedi. Orman Genel Müdürlüğü’nden de bir bilgi verilmedi. Sadece Vali Bey’e sordum. Soğukoluk bölgesinde yangının çıktığını, nedenin henüz bilinmediğini söyledi. Yangın farklı noktalara çıktı geldiğimizde küçük bir alandaydı şimdi geniş bir alana yayılmış durumda.

Hatay Belende orman yangını Yerleşim yerlerine yaklaştığı görüntülendi

YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI

CNN Türk canlı yayınında konuşan Belen Belediye Başkanı, "Yangın yerleşim yerlerine sıçradı. 3 evimiz yandı, şu anda müdahale ediliyor. Yangın çok büyük bir alanda sürüyor." dedi.

ÇEŞME'DE YANGIN

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından, "Belen'de ve Çeşme'de meydana gelen yangınlara ekiplerimiz müdahale ediyor. En kısa zamanda yangınları kontrol altına almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İHA

Editör: Gökçe Çalışcı