Ezgi Özdaş

Araç sahiplerinin bazıları artan akaryakıt, tamir ve vergi ücretlerinin ardından toplu taşımaya yönelmeye başladı. Garajlardan çıkmayan araçlar daha az masraf için orada tutulsalar da fark edilmeyen bir tehlike daha var: Hareketsiz kalan araç… Araçlar, uzun süre hareketsiz kaldıklarında daha büyük harcamalara yol açabilecek olan arızalarla karşı karşıya kalabilirler. İşte garajda bekletilen hareketsiz araçların sağlığını korumak için alınabilecek bazı önlemler...

Üniversite öğrencilerinden çadırlı Filistin eylemi Üniversite öğrencilerinden çadırlı Filistin eylemi

KONTROLLERİ AKSATMAYIN

Akü şarjı, motor yağı, lastik basıncı gibi maddeleri araç hareketsiz halde kalsa dahi kontrol edin. Araç aküleri hareketsiz durumlarda da azalmayı sürdürür. Bu durumun çaresi ise aracınızı en az yarım saat çalışır halde bırakmak. Motor yağında ise sızıntı ve kaçak durumlarında araç park halinde olsa dahi azalma gözlemlenebiliyor. Aracınızı çalıştırmadan önce motor yağı seviyenizi kontrol etmek oluşabilecek birçok ciddi problemin önüne geçecektir.

Ekran Resmi 2023-08-05 15.46.40

DEPO DOLU, EL FRENİ İNİK OLSUN

Aracınızı uzun süre park halinde bırakmayı planlıyorsanız yakıt deponuzun dolu olması önemli. Boş yakıt deposu oksijenle birleştiğinde ciddi sorunlara gebe olabiliyor. Elbette bu süre 6 ay ile sınırlı. Aracınızı 6 ay ve daha uzun sürelerde park halinde bırakacaksanız depoyu dolu bırakmaya gayret edin. El freni çekik halde uzun süre hareketsiz kalan araçların ise balata, disk gibi aksamlarında oluşacak problemleri önlemek amacıyla el freni inik şekilde bırakabilirsiniz. Aracınızı en az haftada bir kez 20 dakika boyunca çalıştırmak da birçok problemi önleyecektir.

Editör: Ezgi Özdaş