Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Pendik'teki Toplu Açılış Töreni sonrası AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı ve Sivil Toplum Kuruluşları üyeleriyle birlikte iftar açtı.

HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Belediye başkanımız Pendikli kardeşlerimiz için ellerinden geleni sonuna kadar gerçekleştirdiler. Bu mücadeleye bizlerde bir nebze bile olsa sürece katkıda bulunmak istedik. Afet oldu, sel oldu biz oralardaydık. Allah bizi mahcup etmesin. Biz inşallah bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.  81 ilimizle birlikte depremzede vatandaşlarımızın acılarına ortak olmak için bu mücadeleyi verdik. Biz tüm ilimizden gelen kardeşlerimizi gördük. Birlik beraberlik anlayışıyla belediyelerimiz oradaydı. ‘’Asrın Felaketi”nde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 BU BİZİM BOYNUMUZUN BORCU
Bakan Kurum, “Depremzede vatandaşlarımız yaparsa Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibi yapar diyorlar. Verdiğimiz sözü tutarak 1 yıl içerisinde 319 bin konutumuzu toplam da 650 bin konutu teslim edeceğiz. 66. günde 100 bininci konutun inşaatına başlamış olup temellerini atacağız. Orada bizi bekleyen kardeşlerimiz için, 81 milyon için yapmak zorundayız, bu bizim boynumuzun borcu. Türkiye dışında hiçbir ülke böyle bir afette bu kadar hızlı, süratli karar alamazdı. Bu bizim devletimizin gücüdür, bu bizim liderimizin, aziz milletimizin gücüdür. Biz orada hep şunu duyduk, depremzedeli kardeşlerimiz dedi ki, Allah devletimize zeval vermesin. Biz onların destekleriyle mücadele verdik. Tek yumruk olmaya devam edeceğiz. İstanbul Sultan Fatih’in şehridir, Eyüp El Ensari’nin şehridir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bize bu görevi layık gördüğü için teşekkür ediyoruz. 35 gün sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği yerel seçimlerinde sandık başındayız. Bu milletimiz, Pendik’li kardeşlerimiz, Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde rekor oylarla taçlandıracaktır. Bizde İstanbul’umuza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İNŞA SÜRECİ HIZLI BAŞLADI
Bakan Murat Kurum, “İstanbulumuzun 39 ilçe 963 mahallesinde hızlı bir şekilde inşa sürecini başlattık, 16 milyonun sağlıklı ve konforlu yaşam alanı için durmadan çalışacağız. Sizlerle ele ele vererek kavuşturacağız. Halkımızın hakkı olan o eserlere yeniden kavuşturacağız. 21 yıl önce sizlerin iradesiyle görev başına geldik. Dava anlayışı değişmez. 5 yıllık bakanlık sürecimde samimi hizmet ettim. Eğitimden sağlığa, ticaretten çevre şehirciliğe kadar çağ atlamış bir Türkiye var” dedi.

İHA

Editör: Gökçe Çalışcı