Ufuk IRGAŞ/ İzzet GÜNAY

Yasin Avcı yıllardır bu dalda yeni projeler üretmesiyle tanınıyor. Spora başladığı ilk yıllardan itibaren gençleri de arkasından sürükleyebilmek ve atletizmi sevdirebilmek için her biri birbirinden önemli birçok projeye imza attı, bunlardan bir kaçı; ‘Spora evet uyuşturucuya hayır’ diyerek uyuşturucu ile mücadelesi, 10 Nisan polis haftasında polisler için özel koşusu, 14 şubat'ta 'Sevgiliye Koşuyoruz’ diyerek Bursaspor tesislerine koşusu, bu koşu bitiminde tesislerde Bursaspor Başkanı Mesut Mestan'ın onu karşılayarak plaket takdim etmesi v.b…

ONDA PROJE BİTMEZ

Maratoncu Yasin Avcı’nın şimdi 2 yeni projesi var. 1. Bursa Maraton Kulübü; yani tüm Maraton sporcularını tek çatı altında toplayıp, Bursa’yı Atletizmde lider marka yapıp, şehir dışı sportif aktivasyonlara otobüs kaldırarak temsil edip kupalar kazandırmak. En kısa zamanda da 'Bursa Maraton' çatısı altında dernekleşmek.

2.'si ise 'spor yapan bir nesil' projesi.

Bu ikinci proje için bir hayli de mesafe kat etti.  Amaç 7'den 70'e herkesi spora davet edip spor yapmalarını sağlamak. Geçen hafta çokta güzel bir etkinliğe imza attı. Pandemi dolayısıyla hareketsiz kalan vatandaşlara, antrenman yapamayan sporculara Bursalı esnafların desteği ile antrenman yapanlara çekilişle hediyeler dağıttı.

En az 8 km antrenman yapanları sponsorlar organize ederek topladığı hediyelerle ödüllendirdi. Spor yapan bir nesil antrenman etkinliğine 30 şehirden 250 sporcu katıldı. Yasin Avcı gazetemiz aracılığı ile de hem etkinliğe katılanlara hem de sponsor olarak sporcuları teşvik eden iş insanlarına şükranlarını sunduğunu belirtti.

Bu etkinliğe sponsor olan firmalar; Uçak Asansör Salim Uçak, Musa Yılmaz Gayrımenkul, Haspek Gömlekleri Hasan Peksert, Clup Performans Fitness salon, Santur Çay bahçesi Spor tekstil Fikret Santir, Tuyub Dernek başkanı Önder Akdağ, Pagem Eğitim Nuri Uğurlu, Baya Ltd Metin Şentürk, İznik Can Telekom Fehmi Yakut, Ovaakça Neptün avm Özkan Özpolat, Başaran Etiket Avm Market Mesut Yiğit. Maratoncu Yasin Avcı destek olan firmalara teşekkür etti.

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1 TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1

DESTEKLEYENE TEŞEKKÜR

Bursa Maraton Başkanlığı yapan Yasin Avcı, şu ana kadar yüzlerce sporcuyu otobüs temin ederek şehir dışı yarışlara götürdü, Bursa şehri ve Bursa atletizmi için önemli bir marka olmayı başaran Yasin Avcı, "Bursa şehri ve spor adına bir şeyler yapmak, uğraş verip emek harcamaktan onur duyuyorum. Bunun karşılığı olarak Bursamıza kupalar kazandırıp, spor yapan bir nesil oluşturmaya gayret ediyorum. Ayrıca spor yapan bir nesil etkinliğimizde bizlerden manevi desteğini esirgemeyen ve ayrıca çalıştığım kurum olan EÜAŞ K.Ç. Santrali Müdürü Mehmet Uluba'ya da destekleri için teşekkür etti.