İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüs vakalarındaki artışa yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar: 

''Türkiye corona virüsle mücadele konusunda en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Bazı tedbirlerin hasta sayısının azaltmasını gözlemledik. İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli salgınla mücadelemizi değerlendirdik. 6 il ile ilgili olarak, son ay İzmir'de vaka sayımızda artış yüzde 42, son hafta ise artış yüzde 10 oranında gerçekleşti. Aydın'da son bir haftada bir ay öncesine göre yüzde 5 düşüş görüyoruz. Manisa'da son bir ayda yüzde 30 vaka artışı, son 1 haftada stabil görülüyor. Muğla'da son 1 ayda vaka sayısı stabil seyrediyor. Denizli'de son aya göre yüzde 60 oranında artış görüyoruz. Uşak'ta ise son hafta yüzde 40 vaka artışı görülüyor

Yoğun bakıma giren, ağır hasta tanımına uyan, can kaybıyla sonuçlanan hasta sayılarımız dünya ortalamasının altındadır. Bunda, test sayımızın yüksek tutulması, temaslıların tespiti ve izolasyonu hastaların erkenden tedaviye alınması gibi çabalar çok etkili olmuştur.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 66

Türkiye genelinde şu an erişkin yatak doluluk oranımız yüzde 48,5, yani yüzde 50'nin altında. Erişkin yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 33. Yani genel anlamda bir sorun olmadığını söyleyebiliriz

Salgın esnasında bu hastanelerin ne kadar katkı yaptığını görülüyoruz. Manisa'da şehir hastanemizi geçen sene açmıştır. İzmir, Bayraklı Şehir Hastanesi de yakında hizmete açılacak. Bu yatırım 2021'de tamamlanacak. 

İzmir, Muğla ve Antalya'da ciddi corona virüs vaka artışı yok. Gribe rağmen beklenen tehlikenin olmayacağı kanaatindeyim.

VİRÜSE KARŞI AŞI ÇALIŞMALARI

Rusya'da üretilen aşının denemelerine de izin vereceğiz.