Ufuk IRGAŞ

"Bursa'nın ekmeğini yiyip, suyunu içmeme rağmen aklım memleketim Çat'ta kaldı" diyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Öğretmeni Ayaz Toprak, geçtiğimiz hafta sonu hemşerisi AG İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gündüz’ün sponsorluğunda Özlüce Vira Balık Restoran’da sahne aldı.

"O SES TÜRKİYE BENİM DÖNÜM NOKTAM OLDU"

’Sırrını Biliyorum’a Bursa’da samimi gala ’Sırrını Biliyorum’a Bursa’da samimi gala

Sanatçı Organizatörü Engin Çağlar'ın düzenlediği müzik gecesinde sahne alan müzik otoritelerinin "geleceğini parlak görüyoruz" dedikleri sanatçı üç saati aşan programı sırasında günümüzün sevilen türküleri ve kendi eserlerini seslendirdi.  TV 8’de yayımlanan Acun Ilıcalı'nın sunduğu o ses Türkiye programında Sibel Can'ın takımında yarışmacı olan Ayaz Toprak, gazetemize verdiği özel açıklamada, "Öncelikli olarak sanata ve sanatçıya değer verip haber yapan size ve çalışanlarınıza teşekkür ediyorum. Sizin takip ettiğinizi tahmin ettiğim, benim de yarışmacı olarak katıldığım hemşerim Acun Ilıcalı’nın sunduğu "O SES TÜRKİYE" programı benim dönüm noktam oldu. Programın ardından İstanbul başta olmak üzere birçok yapımcıdan teklif aldım ancak ben Bursa'da faaliyet gösteren, ‘toprağım’ dediğim EÇ Yapım Ensar Çelik'te karar kıldım. Şu anda da albüm çalışmalarım devam ediyor. Bittiğinde satış rekorlarının kırılacağını iddia ettiğim albümümde doğduğum şehir Erzurum'la, doyduğum şehir Bursa'yı içine alan eserler mevcut" diye konuştu.

HEMŞERİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Ayaz Toprak, Vira Balık Restoran programı sırasında yaptığı konuşmada da, "Bana bu imkanı sağlayan menajerim Engin Çağlar, sponsorum inşaatçı Ahmet Gündüz, beni sevip programıma konuk olan Erzurumlu hemşerilerim ve bizi mekanında konuk eden İbrahim Akın ağabeyime içtenlikle teşekkür ediyorum. Pandemi süresinde birçok eğlence merkezi ve müzikholler kapılarına kilit vurup faaliyetlerini geçici olarak durdururken, bu mekan kurallara uyarak faaliyetlerini sürdürdü. Ben buradan 41 yıldan bu yana balık ve eğlence sektöründe örnek bir faaliyet gösteren sanata ve sanatçıya gereken değeri veren yerini kimsenin dolduramayacağı işletmecimiz İbrahim Akın ağabeyime Allah’tan uzun ömürler diliyorum. Günümüzde ümitle açılışı yapılan bir çok eğlence merkezi ve kafeler sektöre ayak uyduramayarak ya kapanıyor ya da kapısına kilit vurulurken Arap Şükrü Sokağı’ndan tanıdığım Vira Balık, dimdik ayakta duruyor. Birçok ünlü sanatçıyı da konuk eden İbrahim ağabeyi Allah başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı. İşletmeci İbrahim Akın da doyumsuz bir program sunan Ayaz Toprak’a teşekkür etti ve her zaman kendisine kapısının açık olduğunu söyledi.