Ufuk IRGAŞ / Mustafa TANITAN

Doksanlı yılların yıldız isimlerinden 62 Yaşındaki ünlü sanatçı Semiha Yankı üç ay aradan sonra yeniden sahne aldığı Vira Balık Restoran'da gençlere taş çıkartan performans sergiledi. Sanatçı üç saat süren programı sırasında müşterilerden tam not alırken Vira Balık'tan gelen teklifleri tereddüt etmeden kabul ettiğini de söyledi.

HEM OYNADI HEMDE OYNATTI

1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı 1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı

Mekanında Türk sanat Müziği formatında programlar  gerçekleştiren girişimci işletmeci İbrahim Akın'ın sanata ve  sanatçıya verdiği değerinde sergilendiği müzik eğlence buluşmasında Semiha Yankı masa masa dolaşarak müşterileriyle anı fotoğrafı çektirip birlikte şarkı söyledi. Hareketli müziğin ritmine ayak uydurup hem oynayıp hem de oynatan sanatçı Yankı ve müşterilerine hitaben İşletme sahibi İbrahim Akın gecenin finalinde yaptığı konuşmada "Öncelikli olarak bize doyumsuz bir müzik ziyafeti çeken hanımefendi sanatçı Semiha Hanım'a teşekkür ediyorum. İki hafta önce sanatçımızı telefonla arayarak Bursalı hayranlarınız sizi özlemiş Bursa'da program yapmanızı arzu ediyorlar şeklindeki teklif içeren sözlerime ücret bile sormadan "Tabi ki Seve seve" cevabını aldım. Sizlerde herhalde tanımışsınızdır Alçak gönüllüğü ve mütevazi kişiliğiyle gönüllerimizde taht kuran sanatçımıza Allah uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin. İyi ki varsınız"ifadelerini kullandı.

BANU ALKAN SAHNE ALACAK

"Türk Sanat Müziği Vira Balık'ta dinlenir" diyen İbrahim Akın'la Özlüce'de işletmesini yaptığı Vira Balık Restoranda gerçekleştirdiğimiz söyleşide "Gördüğünüz üzere işetmesini yaptığım üç müessesemde de Türk Sanat müziği programları gerçekleştirmekteyim. Türk Sanat müziği formatında faaliyet gösteren ve ailelerinde bir araya gelip sohbet edip eğlenebilecekleri mekanımda Yıldırım Bekçi, "Adını Dağlara Yazdım" eserinin sahibi Ali Han, Mahmut Tuncer, Tüdanya, Vahdet Vural, Güllü, Gökhan Güney, Arif Susam, Hakkı Bulut, Yıldız Tezcan, Orhan Esen, Selçuk Ural, Rumelili Semih, Rüştü Karpuz, Türköz, Dilek Taşı başta olmak üzere okuduğu her eserle yıllardır zirveyi hiç bir kimseye kaptırmayan sahnelerimizin hanımefendi ve kraliçesi Gülden Karaböcek, Bursa'nın Ahmet Kayası olarak isim yapan Kutlu Kaya ve Kobra Murat ve Bursa da yaşayan 79 yaşındaki Bedia Akartürk ile son olarak da daha öncede bizim  konuğumuz olan Semiha Yankı'yı hayranlarıyla buluşturdum. Müşterilerim ile davetlilerimin keyif alacağı programlarımıza müşterilerim rezerve yaptırarak katılabiliyorlar. Davetlilerim ile müşterilerime ben buradan  programları izlemek için müessesemi tercih ettikleri için teşekkür ediyor ve iyi seyirler diliyorum."ifadelerini kullandı. Akın Bursalıları sürpriz sanatçılarla buluşturmaya devam edeceğini ve bu akşamda yoğun istek üzerine Banu Alkan'ı Bursalı hayranlarıyla  buluşturacağını söyledi.