Ufuk IRGAŞ

Özlüce’de hizmet veren Vira Balık Restoran'ın işletmecisi İbrahim Akın'ın başlattığı ‘Nostalji Rüzgârı’ Semiha Yankı ile devam ediyor. 62 yaşındaki ünlü sanatçı üç ay önce sahne aldığı Vira Balık Restoran’da gençlere taş çıkartan performans sergilemiş ve üç saat süren programı sırasında müşterilerden tam not almıştı. Girişimci işletmeci mekanında Türk Sanat Müziği formatında hafta sonlarında gerçekleştirdiği müzik eğlence programları ile tanınıyor.

(Özel) Türkiye’de bu evlerin örneği yok (Özel) Türkiye’de bu evlerin örneği yok

ŞÜKÜRLER OLSUN DİMDİK AYAKTAYIM

Birkaç yıl öncesine kadar Arap Şükrü Sokağı’nda 4 Restoranla Bursalılar başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlere balık ikramında bulunup, unutamayacakları Türk Sanat Müziği formatında programlar sunan girişimci işletmeci İbrahim Akın üç yıl önce hizmete açtığı Özlüce Vira Balık Restoran’da üç ay önce yıllara meydan okuyan, sahnelerimizin eskimeyen sesi Semiha Yankı'yı konuk etmişti. O gün gerçekleştirilen Program öncesinde bir görüşme yaptığımız girişimci işletmeci İbrahim Akın işlerinin çok iyi gittiğini ifade etmiş ve sanatçıya değer veren sanatçı ile sanat müziği sevenleri müessesinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etmişti. Akın ülkemizde yaşanan krize rağmen dimdik ayakta durduğunu da söyledi. 

SANAT MÜZİĞİ RÜZGÂRI

"Türk Sanat Müziği Vira Balık'ta dinlenir" diyen İbrahim Akın'la Özlüce de işletmesini yaptığı Vira Balık Restoran’da gerçekleştirdiğimiz söyleşide, "Gördüğünüz üzere işletmesini yaptığım üç müessesemde de Türk Sanat Müziği programları gerçekleştirmekteyim. Türk Sanat Müziği formatında faaliyet gösteren ve ailelerin de bir araya gelip sohbet edip eğlenebilecekleri mekanımda Yıldırım Bekçi, ‘Adını Dağlara Yazdım’ eserinin sahibi Ali Han, Mahmut Tuncer, Tüdanya, Vahdet Vural, Güllü, Gökhan Güney, Arif Susam, Hakkı Bulut, Yıldız Tezcan, Orhan Esen, Selçuk Ural, Rumelili Semih, Rüştü Karpuz, Türköz, Dilek Taşı başta olmak üzere okuduğu her eserle yıllardır zirveyi hiç bir kimseye kaptırmayan sahnelerimizin hanımefendi ve kraliçesi Gülden Karaböcek, Bursa'nın Ahmet Kayası olarak isim yapan Kutlu Kaya ve Kobra Murat ve Bursa’da yaşayan 79 yaşındaki Bedia Akartürk'ü hayranlarıyla buluşturdum. Müşterilerim ile davetlilerimin keyif alacağı programlarımıza müşterilerim rezerve yaptırarak katılabiliyorlar. Davetlilerim ile müşterilerime ben buradan programları izlemek için müessesemi tercih ettikleri için teşekkür ediyor ve iyi seyirler diliyorum" ifadeleri Akın’ın ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi. Akın Bursalıları sürpriz sanatçılarla buluşturmaya devam edeceğini ve bu akşam da yoğun istek üzerine Semiha Yankı'yı öbür hafta ise Aldo ve 26 Eylül’de de Banu Alkan'ı Bursalı hayranlarıyla buluşturacağını söyledi.

SEMİHA YANKI KİMDİR?

Semiha Yankı, 15 Ocak 1958 tarihinde İstanbul’da doğdu. Muammer ile Mualla Yankı’nın kızı Semiha Yankı'nın Metin adında ağabeyi ve Safiye ve Hamiyet isminde iki ablası bulunmaktadır. İlkokula Mecidiyeköy İlkokulu’nda başlayan sanatçı, çocuk yaşlarında bir süre, sirk cambazlığı ile geçinen ailesi ile birlikte, pavyonlarda, gece kulüplerinde ve gazinolarda akrobatlık yaptı. Ağabeyinin sahnede düşüp ölümü üzerine müziği seçti.

EUROVİSİON’A KATILAN İLK TÜRK

13 yaşında taverna ve gazinolarda şarkı söylemeye başladı. İlk 45lik plağı “Benim Dünyam-Sen de Bizdensin” ile büyük ses getirdi. 1975 yılında Kemal Ebcioğlu bestesi “Seninle Bir Dakika” adlı şarkı ile Türkiye birincisi seçilerek, Eurovision’a katılarak bayrağımızı dalgalandırdı. Ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden ilk şarkıcı olan Semiha Yankı, Eurovision denince akla ilk gelen isimlerden biridir.