Özkan YILDIRIM/Ufuk IRGAŞ

Muhtarım  öncelikle bizleri, ekibimizi  tekrardan köyünüzde  konuk ekip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Bir buçuk sene kadar önce köyünüze geldiğimizde   daha yeni muhtardınız  şu an neredeyse 2 sene oldu muhtar olduğunuz bu süreçte neler değişti, neler söylersiniz  bizlere?

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

DEREÇEŞME  DEREMİZE SULAMA GÖLETİ İSTİYORUZ

Köyümüze tekrardan gelerek  böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için teşekkür etmek istiyorum. 1958 Yağmurlu köyü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Elbette devletimizden ,belediyelerimizden beklentilerimiz mevcut. Ama tabi bu süreçte pandemi olması da bizlere kötü etkiledi. Eksikliklere gelince köyümüzün  içerisinde 5000 metrekarelik bir parke taşı ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili Belediyelerimize  başvurduk ama maalesef bir geri dönüş olmadı .Hemen köyümüzün üst tarafında sulama göleti yapılması ile ilgili çok müsait bir yerimiz olmasına rağmen bu girişimimiz ve maalesef olmadı, hemen üst tarafta  Dereçeşme deremiz var boşa akıyor yıllardır.

ÜMİTALAN YOLU ÇOK ÖNEMLİ

Bunun yanı sıra işte foseptik çukuru da yok kanalizasyon var ama direkt dereye akıyor o da kötü. Yemek verdiğimiz o yerler çevresi  her yer gerçekten kötü bir kokuyor. Onun yanı sıra işte üst taraftan Ümitalan’a  köyümüzün bağlantısını sağlayan yolda hala  çakıllı topraklı yol duruyor. Birçok yerini zaten sel aldı gitti ,orada  4 kilometrelik bir yol sayın başkanımız zaten oranın yapılacağı ile ilgili bizlere söz verdi. Birçok konuyla ilgili söz aldık ama maalesef bir türlü hayata geçmiyor işte 1 yıldır pandemi süreci de var bende ondan dolayı  bir şey söyleyemiyorum. Sonuçta belediye başkanlarımızı ,onları biz çok seviyoruz ama bir an evvel de artık yavaş yavaş hizmetlerin gelmesini bekliyoruz. Çünkü bu Ümitalan’daki sağlık ocağını birçok kere insanımız kullanıyor iğne yapmak için ya da ne bileyim diğer ufak tefek sıkıntılarını gidermek için ama o yol bozukluğundan dolayı büyük bir sıkıntı çekiliyor.

CAMİMİZİN ALTI VE TUVALETLER

Yine camimizin altındaki zemin katın sıva yapılmasını, düzenlenmesini ve camimize eklenmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk. Bunun yanı sıra  tuvaletlerimiz de çok eski oranında bir elden geçmesini istiyoruz ,bu konuyla ilgili de dilekçemizi verdik geldiler baktılar,rapor tuttular ,incelediler  tamam yapılacak dediler ama işte hala daha bir yol kat edemedik. Cami’nin hemen yanındaki plastikten Sağlık Kabininin  tavanı akıyor alttan geliyor  diye geçenlerde onu kaldırdık baktık ama yok olmadı sızıntı üstten oluyor mutlaka bu sızıntının da giderilmesi lazım. Çünkü sonuçta bunlar olmadıkça halkımızda bizi meshul  tutuyor. Neden olmadı, neden olmuyor bu Muhtar diye bize soruyorlar ,bizde arada kalmış oluyoruz. Bunun yanı sıra yağmur sularının gideceği mazgalların da takılması lazım.

HOCA EVİMİZİN ÇATISININ YENİLENMESİ ÇOK ACİL GEREKLİ

   Camimizin yanında 1958’den önce yapılmış olan bir hoca evimiz var bu elimiz gerçekten çok eski olduğundan tavanı akıyor hocamızı biz seviyoruz, hocamızda  köyümüzü seviyor bu manada bu hoca evimizin çatısının yenilenmesini istiyoruz, komple yenilenmesi lazım,aktarma ile falan olabilecek değil. Bu konu ile ilgili birçok kereler girişimde bulunduk. mutlaka bir an önce bu hoca evimizin bu çatı ve diğer sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz bu gerçekten bizim için çok önemli. Bunun yanı sıra eski Okulumuzun da çatısında sıkıntı var çatıdan su akıyor. Biz burasının da mutlaka çatısının yenilenmesini istiyoruz köy anlamında  bu tür işleri yapabilecek durumumuz yok, ama işte bu eski Okulumuzun da yıkılmasını istemiyoruz. Çünkü bir an önce  yapılmazsa birkaç sene sonra bu  yapıda yıkılıp gidecek ,tarih yok olacak. O yüzden mutlaka bu iki yapının bir an evvel onarılmasını bekliyoruz.

AKTAŞ VE TANIR BAŞKANLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Peki Muhtarım vatandaşla halkımızla aranız nasıl?

Köyümüzde  yaşayan insanlarla aram çok iyi, zaten beni muhtar olarak seçtiklerin de onlara köyümüzün  eksik kalan hizmetlerini getireceğime dair söz verdim ama işte dediğim gibi bu pandemi süreci bizim de elimizi, kolumuzu bağlamış oldu ama yavaş yavaş o aşılarında yapılması ile birlikte inşallah normale dönmeler ile birlikte hizmetlerin köyümüze geleceğini tahmin ediyorum. Bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduk, birçok konu ile ilgili işte parke taşı  konusu olsun, Ümitalan yolunun asfaltlanması ile ilgili olsun, foseptik çukuru, tuvaletlerin yenilenmesi ,caminin altının yapılması konusunda başkanlarımızdan sağ olsun sözler aldık. Artık bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz demek istiyorum. Beni seçimde destekleyen oyları ile Muhtar olmamı sağlayan Yağmurlu Köyünde yaşayan herkese tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Üç aylara da girdik herkese  güzel bir üç aylar geçirmesini sonrasında gelecek olan  Ramazan ayını ve Ramazan bayramlarını da herkesin şimdiden kutlamak istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

HİZMET İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKMADI

Azimli bir şekilde  Yağmurlu Köyü'nün geçmişten kalan eksikliklerini de  gidermeye çalışan bu yönde çalmadık kapı bırakmayan, dilekçeleri ile olsun yüz yüze görüşmeleri ile olsun Köyünün eksikliklerini bütün makamlara  ileten ve bu doğrultuda yoğun çaba sarf eden, ve böylelikle geçmiş onlarca  yılda  alamadığı hizmetleri almaya çalışan, azimle uğraşan Yağmurlu köyümüzün muhtarı Mehmet Yıldız’a bizde çalışmalarında başarılar diliyor  ,hizmet anlamında verilen sözlerin bir an evvel yerine getirilmesinde takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.