Ufguk IRGAŞ/Mustafa TANITAN

Birinci elden üretici ve tüketicinin pazar günleri bir araya geldiği Çiftçi Pazarı 6 Eylülde açılmıştı. Bursa merkez ve ilçeleri ile köylerde çitçilik yaparak geçimlerin sağlayan Çiftçilerin ürettikleri  meyve ve sebzeleri aracısız birinci elden tüketiciye ulaştırdığı Pazarı her pazar günleri Belediye Başkanı Mustafa Dündar ziyaret edip pazar esnafının sorunlarını dinleyip hayırlı müşteri dileklerinde bulunuyor. İki yüzün üzerinde üreticinin tezgah açıp ürünlerinin satışını yaptığı kapalı pazar'da boş alan bulunmuyor.

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN 

Pazar günleri aracı olmadan direk tüketicilere ürünlerini satan çiftçi ve köylüler kendilerine böyle bir imkanı sağlayan başkan Dündar'a "Allah sizden razı olsun" diyerek memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Tezgah açan çiftçi ve köylülerin her birinin birer hikayeleri var. Pazar günlerini iple çektiklerini belirten üreticiler kazandıkları paralarla çocuklarının okul masraflarını karşıladıklarını, Evlenecek çocukları için düğün parası biriktirdiklerini ve de askere gideceklere destek olmak istediklerini söylüyorlar.

ESNAFA TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz pazar günü İlçe Kaymakamı Zafer Orhan'la birlikte pazar esnafını gezen Başkan Dündar, korona Virüs tedbirlerine uyan pazar esnafına teşekkür edip hayırlı müşteri dileklerinde bulundu. Üreticilerin ısrarları üzerine tezgahlardaki ürünlerin tadına da bakan Dündar burada yaptığı konuşmada;"Uykunuzdan fedakarlık yapıp böyle bir tadil gününde rızkınızı kazanmak için kilometrelerce uzaktan sabahın erken saatlerinde buraya gelip tarla ve bahçelerinizde yetiştirdiğiniz organik ürünlerinizi taze taze tüketiciye ulaştırıyorsunuz. Ben buradan burada kınalı elleriyle ev ekonomisine katkıda bulunmak için satış yapan annelerimiz ve bacılarımıza da şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız ve buradasınız" ifadelerini kullandı.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım