Son yıllardaki kötü yönetilmesiyle borç batağına sürüklenmekle kalmayıp TFF 1.Lig’e düşen ve Süper Lig’e geri dönme hedefine de ulaşamayan Bursaspor’da olağanüstü kongre süreci başladı. 26 Temmuz’da play-off yarı finalinde Adana Demir’e elenen Bursaspor’da 14 gün sonra kongre kararı çıkması yaklaşan yeni sezon öncesi sıkışık bir takvim ortaya çıkardı. Tüzük gereği başkan adaylığı için 100 imza gerekiyor. 23 Ağustos Pazar günü Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 11.00’de yapılacak genel kuruldan 7 gün önce, yani 16 Ağustos Pazar günü aday veya adaylar başvuru dosyalarını Divan Başkanlık Kurulu’na teslim edecek.

SENEYE YİNE SEÇİM VAR

Mesut Mestan yönetiminin geçen yıl olağanüstü kongreyle göreve gelmesi ve olağan genel kurula sadece 1 yıl kalması nedeniyle kongrede seçilecek yeni yönetimin görev süresi 1 yıl olacak. Yani Bursaspor 2021 yılı yazında da bu kez Olağan Genel Kurulu’nu yaparak 3 yıllık yönetimini belirleyecek. Kısa vadeli borçlar için 80 milyon TL, FIFA’daki dosyalar için 6 Milyon Euro olmak üzere 130 milyon lira nakit ihtiyacı olduğu açıklanan Bursaspor’u bu girdaptan çıkaracak güçlü bir yönetimin göreve gelmesi gerekiyor.

Mustafa Genç’e 6 maç ceza Mustafa Genç’e 6 maç ceza

30 AĞUSTOS’A SARKABİLİR

Genel Kurul’da, 13 asil, 6 yedekten oluşan Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Bağımsız Denetim Kurulu da seçilecek. Bu kurul için başvuru süresi de 16 Ağustos’ta sona erecek. Bursaspor Kulübü’nün 4 bin 993 üyesi bulunuyor. 23 Ağustos Pazar günkü kongrenin ilk oturumda yapılabilmesi için oy kullanma hakkına sahip 4 bin 130 üyenin yüzde 50 artı 1’i olan 2 bin 66’sının hazır bulunması gerekecek. 863 üyeden 716’sı aidatlarını ödemediği için 147’si de yeni üye olmaları nedeniyle kongrede oy kullanamayacak. İlk oturumda gerekli çoğunluk sağlanamaması durumunda ise genel kurul 30 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de yine stadyumda yapılacak ve Bursaspor’un yeni yönetimi belli olacak. Yapılacak olağanüstü genel kurulda oy kullanacak üyelerin listesi de açıklandı. (bursasporluyuz.org)