Özkan YILDIRIM

Muhtarım,öncelikle bizleri bu mükemmel manzara eşliğinde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Dile kolay toplamda 6 dönemdir muhtarsınız,bize kendinizi tanıtır mısınız?

Elbette,memnuniyetle.1952 Tuzaklı doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. 1977 seçimlerinde ilk olarak muhtar oldum. Sonra muhtarlığa ara verdim. Bursa’da hatlı minibüsüm vardı orada çalıştım. Emekli oldum,annem babam burada köydeydi hiç bağlantıyı koparmadım hafta sonları hep geliyordum. 2004 yılında yine bu görev bana nasip oldu, o zamandan beri devam ediyor. Bu dönem 6.dönemim,köyümüz için çalışıyoruz, bu uzun yıllarda büyük değişim oldu köyümüzde ama ben bunları pek dillendirmekte istemiyorum.

Bu uzun dönemde neler değişti köyünüzde?

İLK BAŞTA KENDİMİZ DEĞİŞTİK..

İlk baştan kendimiz değiştik, yaşlandık artık.İşin reklam tarafını da aslında söylemek istiyorum.Köyümüze güzel hizmetler getirdik. Ne gerekiyorsa yaptık. Allah razı olsun belediyelerimizle aramız iyi. Biz herkesle iyiyiz. Sen iyiysen herkes iyi.

CAMİİ,İÇME SUYU,YOLUMUZ, İSTİNAT DUVARLARI,ALT YAPI, ARAZİ YOLLARI,  HEPSİ TAMAM

Şu camiyi yaptırdık. Sonra yolumuzu yaptırdık sıcak asfalt, altyapımızı, içme suyumuzu, istinat duvarlarımızı,arazi yollarımız,arazi sulama hepsini hallettik, ufak tefek eksiklikler kaldı. Bir de  bu virüs. İnşallah o da en kısa zamanda gider.

Eksikliklere gelelim isterseniz şimdi de muhtarım?

TAPULAMANIN YENİDEN YAPILMASI LAZIM

1978-79 muhtarlığımda ilk işim benim tapulama olmuştu aşağı yukarı 41 sene geçti üzerinden. Yaşlılarımız hep öldü , bunlar 4’e , 5’e paylaşıldı. Kardeşler arasında anlaşmazlıklar çıktı.ben 2-3 yıldan beri her sene dilekçe veriyorum tapu kadastroya, bu tapulamanın yeniden yapılmasını istiyoruz,en güzel çözüm bu dedik. mal davasında kardeş kardeşe kavgalar oluyor, darılmalar oluyor, bu herkesin başına geliyor. İlk dilekçemde bir tapunun masrafı 100 liraysa, yarısını vatandaş karşılasın dedim, kendisi yardımcı olacağını söyledi buradan Tapu Kadastro müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür etmek isterim.

Çevre yolu  ve gece bekçisi çok önemli

Bir diğer sorunumuz ise yukarıda bir piknik sahamız var hafta sonları yukarıya çıkışlar aşağıya inişler derken trafik çok sıkışıyor, bu yüzden o trafiğin köyün içine girmeden etrafından geçecekleri bir çevre yolu lazım.Ayrıca köyümüz içerisinden geçen araçların çok hızlı geçmemesi lazım.Bunun yanında bir de gece bekçisi lazım,hatta o dönem Hakan Çavuşoğlu vekilimiz bakandı söz vermişti sayın bakanımız.Bunların canlanması lazım gelen giden yoğunluğundan bahçe barakalarında falan hırsızlıklar oluyor.Bunlarında böylelikle önlenmesi lazım.

Ne gibi hobileriniz var acaba muhtarım? Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

KIŞLIK YİYECEKLERİMİZİ ÜRETİYORUZ..

Ben emekliyim, eşimde emekli. İki çocuğum var bir oğlan bir kız. Torunlarım da var çalışıyorlar, okuyorlar. Bizde işte köyde kışlık yiyeceğimizi çocuklarımızın kendimizin sebzesini, meyvesini üretiyoruz. Boş zamanlarımızda bunlarla ilgileniyoruz.

Tuzaklı’da nüfus ne kadar? Seçmen vesaire?

Kışın 200,yazın 400-450 arası. Seçmen olarak 210. Seçmen deyince okul çağı geldiklerinde çocukların Bursa’ya gidiyorlar, genelde zaten Bursa’da da evleri var. Okul bitince de zaten tekrardan dönüyorlar.

Hayatınızda hiç keşkeleriniz oldu mu?

TEK KEŞKEM “OKUMAK”..

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Hayatımdaki bütün hayallerimi gerçekleştirdim. Elbette keşkelerimde oldu. Muhtarlık dönemimde zaman zaman kurumlara gittiğimde, fidan gibi delikanlı çocuklar bizde yaşımız itibarıyle tarihi bizde okuduk diyoruz, hayat mektebinde okuduk diyoruz  ama öyle değil. Ne kadar olsa eski kafalıyız. Karşımızdaki çocuk okumuş tahsilli seni iki kelimede bağlıyor, neden ben okumadım dedim. Keşke bir okusaydım her şey farklı olurdu. Diyaloglar farklı olurdu, görüşler farklı olurdu. Gençlerin okumasını çok istiyorum, okumak içinde benden tarafa ne düşerse yaparım. Okumak gibi yok. Bir okumakta eksikliğim var başkada hiçbir keşkem yok. Okumakla birlikte insanda oldun mu mükemmel..

Pandemi sürecinde gerekli çalışmalar yapıldı mı köyünüzde?

Sağ olsun belediyemiz camimizi ilaçlıyorlar, ilgileniyorlar. Bizim belediyelerimizle diyaloglarımız çok iyi. Biz istemeyi de biliriz, beklemesini de biliriz. Sonuçta ben isteyipte almadığım bir hizmet olmadı, bir tek bu tapu sıkıntısını çözemedik. İnşallah oda hallolacak.

Röportajımızın sonuna geldik muhtarım. Son olarak başta Tuzaklı mahallesinde yaşayan insanlarımız olmak üzere vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

KÖYÜMÜZ OLDUKÇA ŞANSLI

Köyümüz havasıyla ,doğasıyla,manzarasıyla,710 metrelik rakımıyla gerçekten yazın serin bir köy bu konuda çok şanslıyız.Bursa’ya olan uzaklığımız 20 dakika.

HERKESİN GEÇMİŞ BAYRAMLARINI KUTLUYORUM

Başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere Bursa’da yaşayan hemşerilerimin bütün vatandaşlarımın geçmiş Kurban bayramlarını da burada fırsat yakalamışken kutlamak isterim.İnşallah ileriki yıllarda bu virüsten kurtulduktan sonra eskisi gibi bayramlar kutlamayı da Allah bizlere nasip eder. Son olarak buradan belediye başkanlarımıza, idarecilerimize,müdürlerimize. Devlet kurumlarımızın yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum, bayramlarını kutlamak istiyorum.