Özkan YILDIRIM

Öncelikle Semih Bey bizleri ,ekibimizi İnegöl'deki bu güzel üretim tesislerinde konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Türkbey Orman Ürünleri ne zaman kurulmuştur?  Bugünlere nasıl gelmiştir? Bizler,okuyucularımız  bu konularla ilgili öncelikle bilgilendirirseniz  sevinirim.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

SEKTÖRDE 3 KUŞAKTIR VARIZ

İnegöl ilçemizin Çeltikçi Mahallesi'ne kadar gelip bizlerle işletmemizde böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için ve gazetenizin sayfalarında   yer ayırmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Semih Çiçek. Babam Suat Çiçek ve amcamlar tarafından 1985 yılında Türkbey Orman ürünleri adı altında burasını kurmuşlar, hala daha amcamlar bizim yanımızda çalışmaya devam ediyorlar. İşyeri anlamında 36 yıldır bu şekilde çalışmaktayız. Onun öncesinde de dedem rahmetli Kazım Çiçek İnegöl Elmaçayır eski muhtarıdır aynı zamanda, o zamanlar köylerde eski hızar şekilde malzeme biçerlermiş sektör anlamında ilk önce rahmetli Dedem sonrasında Babam ve sonrasında da bizlere geçti ben ve kardeşim  şu anda devam ediyoruz. Evliyim iki tane kızım var inşallah ilerleyen zamanda bizden sonra da bu mesleği devam etmesini isterim  sektördeki devamlılığımız açısından.

Peki Semih Bey ne gibi üretimler gerçekleştiriyorsunuz Türkbey Orman Ürünleri olarak?

TÜFEK DİPÇİĞİNDE İDDİALIYIZ

Biz ağırlıklı olarak ceviz ağacı biçiyoruz ve bunları da av tüfeği dipçik taslağı yani o ahşap kısımlarının yapıldığı ağaçların üretimini gerçekleştiriyoruz. Burada istenilen ölçülerde kesiyoruz, o şekilde teslim ediyoruz. Ceviz dayanıklı bir ağaç desenli hareli. Tüfek dipçiği nde tüfekle beraber tüfeğin demiri ile birlikte  bütün opsiyonlarını her şeyini sağlayan bir ürün ,aynı zamanda dipçik ve demir ağırlığı eşit olabilir , bu durum tabii omuzdan tüfeğin geri tepmesini hafifletir.

ÜRETİM ÇEŞİTLİLİĞİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

Peki gelecekle ilgili hedefleriniz beklentileriniz  neler?  Bu konularla ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

Gelecekteki hedeflerimiz ağaç ürünlerimizi çoğaltarak gerekirse mobilya tarzı ürünlerde  üretmek istiyoruz. Tüfek dipçiği  üretiminin yanında  daha fazla Mobilya üzerine çalışmalar yapan işletmelerin gerekli ağaçların üretimine de geçme hedefimiz var. Bu yönde çalışmalarınıza zaten başladık önümüzdeki 1 sene içerisinde inşallah buna daha fazla ağırlık vererek çalışmalarımızı çeşitlendirmek istiyoruz.

36 YILLIK TECRÜBE VE BİRİKİM

Röportajımızın  yavaş yavaş sonuna yaklaşmak üzereyiz ,size nasıl ulaşabilir size ulaşmak isteyen kişi, kuruluş ve işletmeler?

Öncelikle  tabii ki iletişim bilgilerimiz deki telefon numaralarından ulaşabilirler sonrasında İnegöl'den Çeltikçi Köyü yolunu girdiklerinde tesisimiz  yol üzerinde 24-A’da bulunmaktayız bize buradan ulaşabilirler. Yapmış olduğumuz kaliteli üretim neticesinde  gerçekten  tüfek dipçiklerinin ahşap kısımlarının üretiminde çok uzun yol yıllardır güzel bir yol kat etmiş durumdayız, üretmiş olduğumuz ürünler yurt çapındaki Tüfek üreticilerinden güzel teveccüh  görmektedir. Bunda tabi ki  bizlerin çok uzun yıllardır bu sektörde çalışmış olmamız bizleri tecrübe ve birikim anlamında avantajlı kılıyor. Az önce de söylemiş olduğum gibi dedem rahmetli Kazım Çiçek İnegöl köylerinde eski tarzda hızar kesimleri ile bu işe girmiş sonrasında 1985   yılında babam Fuat Çiçek  önderliğinde işletme tarzı üretime  geçilmiştirBiz de onun oğulları olarak İnşallah bu  bayrağı daha yüksek yerlere çıkartmak için çalışmalar yürütmekte, uğraş vermekte, çabalamaktayız. Bütün  enerjimizi ,konsantrasyonumuzu tamamen bu iş üzerine vermiş ve gelecek nesillere  üretim açısından seçenekleri bol, pazar payı büyümüş bir Türkbey Orman Ürünleri bırakma hedefindeyiz.

Son olarak vatandaşlarımıza ,halkımıza neler söylemek istersiniz  Semih Bey?

BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN ÖNCE ÜÇ AYLARINI, ARDIDAN GELECEK RAMAZAN AYI VE BAYRAMLARINI ŞİMDİDEN KUTLUYORUM

Geçtiğimiz hafta içerisinde biliyorsunuz üç aylara girdik ,Ramazan ayına da   az bir zaman kaldı buradan bütün vatandaşlarımızın mübarek üç aylarını  ve ondan sonra gireceğimiz  Ramazan aylarını ve Ramazan ayının sonundaki Ramazan bayramlarını şimdiden kutlamak istiyorum. Başta Çeltikçi Mahallesi olmak üzere İnegöl'de yaşayan bütün hemşerilerime, vatandaşlarıma yurt çapındaki 84 milyon insanımıza İnegöl'den sevgilerimi ,selamlarımı  göndermek istiyorum, herkesi Allaha emanet ediyorum ,esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

BAYRAK EMİN ELLERDE

Sektörel  anlamda üçüncü kuşak olan Semih Çiçek ve Salih Çiçek’e  bizlerde çalışmalarında başarılar diliyoruz. Ayrıca  rahmetli babası Kazım Çiçek’ten almış olduğu bayrağı 1985 yılında işletme anlamında faaliyete geçirerek sektörde büyümeyi hedefleyen değerli iş insanı Fuat Çiçek’ e de  sağlıklı, sıhhatli ,uzun ömürler diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Çeltikçi Mahallesi Yolu üzeri ,

No: 24-A

Gsm: 0 533 340 82 78

ÇELTİKÇİ-İNEGÖL-BURSA