Özkan YILDIRIM

  •    Bizleri öncelikle Mustafakemalpaşa’da bu güzel işletmenizde konuk ettiğiniz için hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sinan Bey kardeşim öncelikle sizleri tanıyarak isterseniz röportajımıza  başlayalım. Zaten Rıdvan bey kardeşimle yani kardeşinizle  yaşamınız  hep yan yana adeta iş  ikizleri  gibi olmuş sanırım?

ADETA  İŞ İKİZLERİ

Aynen o şekilde, ben 1993 Balıkesir-Kepsut , Örencik Köyü doğumluyum. Kardeşim Rıdvan’da 1994 doğumlu. Bir de Sefa var tabi bize yardımcı olan kardeşimiz. 2005 yılında amcam iş kazası geçirmişti bu yüzden biz de ailecek Mustafakemalpaşa-Karaorman köyüne geldik. Liseyi burada Endüstri Meslek Lisesi'nde bitirdim  metal bölümünde. Sonrasında ilk olarak burada bir işletmeye girdik metal  üzerine Rıdvan’la birlikte, bu işyerinde ustamız bir kaza geçirdi ,bizde sigorta olmadığı için daha güzel sigortalı bir işe bakalım dedik hayatımızın geri kalanında. Sonrasında Albert Genau’nun bir ilanını  gördük gazetede başvurduk. Bursa’da çalıştık, dayımızın çocuklarının yanında kaldık bir süre daha sonra Görükle'de kendi evimize geçtik. 7 sene kadar orada kaldık. O dönem  Görükle'deki birçok belli başlı kurumsal kafelerin  işlerini yaptık. Görükle’den  çünkü işe gidip gelmek daha kolay oluyordu. İlk baştan Demir kaynak işleri yoğunluklu çalışıyorduk, ama biz tabii kompozit üzerine çalışmalara  geçmek istiyorduk, ustalarımızdan rica ediyorduk artık kompozite geçelim diye. Onu da öğrenelim diyorduk arka planda kalmak istemediğimizden. Kompozitede geçtik ,kompoziti de çok güzel bir şekilde öğrendik.

ALMIŞ OLDUĞUMUZ ALTYAPI BİZİ ÖNE ÇIKARDI

Tabii burada altyapıyı almış olmak daha öncesinde kaynak demir işlerini de öğrenmiş olmak bizleri hayatta şu an örneğin çok avantajlı bir duruma geçirdi, bu sektörde,Mustafakemalpaşa’da. Alüminyum dış cephe, kompozit alüminyum doğrama başta olmak üzere her  şeyi orada öğrendik. Albert Genau bayisi olduğu için Statü otomatik açılır kapanır tenteye de geçtik mesela otomatik açılır kapanır tente olarak Görükle'deki Ada Cafe’yi  yapmıştık. Çok başarılı bir altyapı süreci neticesinde, eğitici ustalarımızın da bizleri yakın görmesi ve bildikleri bütün teknikleri öğretmeleri  neticesinde bugünlere geldik. Askerlik  dönüşü artık kendimize çalışmanın zamanı geldi dedim kardeşime. İki kardeş bu gençliğimizi kendimize harcamanızı ve sonuçta ne yapılırsa gençlikte yapılır diye düşünerek  kendi iş yerimizi açmaya karar verdik. Sonuçta biz  büyümek istiyorduk.3 yıl kadar da piyasa oluşturmak ve piyasa tanımak anlamında kendimize özel olarak çalıştık. 2018 yılında da Ören Cam Balkon adı altında iş yerimizi açtık.

  •    Gerçekten her ikiniz de çok güzel bir alt yapıdan bugünlere gelmişsiniz. Peki Ören Cam Balkon’da ne gibi hizmetler veriyorsunuz. Elbette cam balkon başta ama diğer hizmetlerinizle ilgili bizlere bilgi verir misiniz?

Elbette sizin de söylemiş olduğunuz gibi cam balkon ve sistemleri. Isıcam sistemleri olabilir. Değişik renklerde  füme, mavi, kahverengi, su yeşili, şeffaf olabilmekteler. Yine ısıcamda da aynı renkler  olabilmekte. Çelik kapı, Duşakabin  (tekneli, teknesiz), Plastik Doğrama (PVC pencere sistemleri, PVC kapı sistemleri, sürgülü kapı vesaire), Alüminyum Doğrama İşlemleri, panjur sistemleri, otomatik panjur manuel panjur sistemleri, Tente sistemleri açılır kapanır  otomatik tente sistemleri, Merdiven Korkulukları, Küpeşte, Camlı Balkon korkulukları dikey ya da  yatay bariyerli. Bunun yanı sıra cam cephe sistemleri, Büyükşehirlerde binalar artık cam cepheli cam görünümlü olabiliyor, bu şekilde de hizmetler verebiliyoruz. Ayrıca bunun üzerine kompozit kaplamalarda yapabilmekteyiz, rengarenk istenildiği şekilde. Sektörümüzde geniş bir alanda hizmet verebilmekteyiz. Tabii alt yapımızın kuvvetli olması, Albert Genau  gibi bir firmada uzun yıllar çalışmış olmamız   bizleri  önemli ölçüde avantaj sağlamaktadır.

İDDAİLIYIZ, BURSA’DA BİZDE VARIZ

  •    Peki Sinan Bey kardeşim, sizi orta ve uzun vadede Ören Cam Balkon olarak nerede  görebiliriz? Ayrıca referanslarınızdan da bahsederseniz çok  güzel olur.

Bizi Bursa piyasasında görebilirsiniz. Bursa'da biz de varız, bunu çok kısa sürede  ortaya koymak istiyoruz. Çünkü hedefimizi biz her zaman yüksek  tutmaktayız. Referansımız öncelikle yüzlerce Mustafakemalpaşa’da teslim ettiğimiz işler. Bunun yanı sıra araştırma safhasında İzmit'te  Seka Park'taki bir kafenin   uygulamasını gerçekleştirdik , Oruç Otel’de yine çalışmalar yaptık. En Tepe İnşaat’ta da yine değişik uygulamalara imza attık, bunlar gibi bir çok projede bulunduk.

VATANINI EN ÇOK SEVEN İŞİNİ EN İYİ YAPANDIR

Biz “Vatanını en çok seven işini en iyi yapar” düsturu ile bugünlere geldik. Ören Cam Balkon adı altında  Mustafakemalpaşa'da, Karacabey'de ,Susurluk'ta anlayacağınız Balıkesir ile Bursa arasında bütün yerleşimlere cam balkon olarak gidebilmekteyiz. Komple bina cam kaplama şeklinde olabilecek çalışmalarda dış Cephe işlemlerinde  Türkiye çapında hizmet verebilmekteyiz.

   Sinan  Bey, birçok yerde cam balkon sistemleri yaptıklarını söyleyen yerler var sizin onlardan farkınız ne? Bize söyler misiniz? Tabii elbette  altyapı da almış olduğunuz eğitim ve çalışma disiplini öncelikle sizi onlardan ayıran özelliğiniz olduğu kesin..

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Almış olduğumuz  altyapı avantajı çok büyük ,bunun yanı sıra vermiş olduğumuz sözlerin kesinlikle arkasındayız. Hizmette direkt üretim safhasında  çalışıyor olmamız bizi diğerlerinden ayırıyor. Çünkü birçok yerde cam balkon sistemleri yaptıklarını söylemiş olsalar da onların çoğu  üretim  yapmıyorlar başka yerlere  sipariş ederek sadece montajını gerçekleştiriyorlar. Bizim teknik altyapı ve donanımımız en büyük avantajımız.
 

HALKIMIZ MUTLAKA İYİ BİR ARAŞTIRMA NETİCESİNDE KARAR VERMELİ

  •    Son olarak neler söylemek istersiniz Sinan Bey?  Yavaş yavaşta  röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız?

Teknik donanım ve kaliteden uzak iş yapan arkadaşlar maalesef malzeme anlamında olsun, işçilik anlamında olsun kaliteli üretim konularında olsun, standartların altında üretimler  yaparak fiyatı kırmaktalar. Fakat bu  kaliteden yoksun üretimler sonrasında Vatandaşlarımızın evlerinde mekanlarında sıkıntı yaşamaları elzem olmaktadır. Baştan söylemek isterim ki uzun vadeli, evladiyelik işlerin olması ile ilgili vatandaşlarımızın da bu konulara dikkat etmeleri lazım. Bilhassa burada üretim yapan yerleri tercih etmeleri, malzemenin kalitesine  dikkat etmeleri lazım. Bir kaç ay sonra sıkıntı yaşamamak için bunlara dikkat etmeleri lazım. Hangi marka ürünlerin kullanıldığına dikkat etsinler sonrasında karar versinler. 3'ün 5'in hesabını kesinlikle yapmasınlar bu tür işlerde. Uzun vadeli kullanmak için güzel ,teknik  altyapısı olan ,üretimi olan İşletmeleri tercih etsinler. Ben son olarak buradan başla Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Bursa'da yaşayan Susurluk'ta Balıkesir'de Karacabey'de, Kepsut’ta ,Manyas’ta, Bandırma'da yakın çevre ve bölgelerde yaşayan bütün vatandaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı, göndermek istiyorum esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. Mustafakemalpaşa ilçemizde üç kardeş sektöründe güzel çalışmalara imza atan  Sinan Rıdvan ve Sefa kardeşlere  bizlerde  çalışmalarında başarılar diliyor, almış oldukları bu teknik altyapı ve donanım ile  hedeflerine ulaşmalarının zor olmayacağı kanaatinde olduğumu da eklemek istiyorum.


İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Çırpan Mahallesi,

 Çırpan Camii Sokak    No:3 / 4

Rıdvan Ören: 0 539  762 76 42

 Sinan Ören:  0 539 842 42 46

sinanoren539@ gmail.com

Mustafakemalpaşa/Bursa