Özkan YILDIRIM

  •      Muhtarım, öncelikle bizleri,ekibimizi bu doğa harikası, oksijen deposu köyünüzde misafir etmiş olduğunuzdan dolayı teşekkür etmek isterim. Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz sonrasında elbette sorularımız da olacak.

Bizlere buralara kadar gelip böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz için   ben de sizlere ve gazetenize teşekkür etmek isterim. 1972 Dedeler köyü doğumluyum doğma büyüme bu köylüyüm. Hem ektim hem biçtim çiftçilik yaptım, ayrıca küçükbaş hayvancılıkta yaptım bu güne kadar. Buraları biliyorsunuz kır bölgesidir. Köyümüzün 60-70 hanesi ve 250 nüfusu bulunmaktadır.

  Peki Muhtarım muhtar olma fikri nereden aklınıza geldi?

Nasipmiş öncelikle, tabii ki  bizde köyümüz için bir şeyler yapalım hizmet getirelim bu maksatla aday oldum. Bu dünyadan göçtükten sonra insanların şu şu  tarihleri arasında  muhtarlık yapan köyümüze birçok hizmeti getiren muhtar vardı diye ansınlar, yad etsinler, dua etsinler  isterim.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

BİR ÇOK HİZMET GETİRDİK

   Bir buçuk seneyi aşkın iki seneye yakındır muhtarsınız bu süreçte ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız köyünüze?

 ---  Birçok hizmetin gelmesini sağladık, bunlardan kısaca bahsedecek olursam, Köyümüzün  yol kenarlarında duvarlarını çektik yine arazi yollarına malzeme döktük ,köy içerisinde birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu hizmetlerin gelmesinde  Keles belediye Başkanımız Mehmet Keskin olsun her zaman  bizlere yardımcı oldu. İstediğimiz her şeyi yapıyorlar kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum.

MESTEN VEKİLİMİZ,  KESKİN BAŞKANIMIZ  İFTİHAR VESİLEMİZ

Ayrıca köyümüzden çıkan Milletvekilimiz Osman Mesten de gerçekten her zaman bizlere yardımcı oluyor, zaten kendisinin köyümüzden çıkmış olması bile bizler için iftihar vesilesi . Ha keza yine Keles ilçemizin Belediye Başkanı Mehmet Keskin de köyümüzden çıkan bir başkanımız. Gerçekten biz onlarla iftihar ediyoruz eksikliklerimiz olduğunda sıkıntımız olduğunda kendilerine başvuruyoruz onlar da sağ olsunlar hemen yapıyorlar. Kanalizasyonumuz yetersiz bu konu ile ilgili Mehmet Keskin başkanımız söz verdi bu kanalizasyonla ilgili sıkıntımızı da giderilecek o yüzden Sayın başkanımıza bu konuyla da ilgili ayrıca  teşekkür  etmek istiyorum buradan.

BAZ İSTASYONU ÇALTEPE’YE KURULABİLİR

Aslında köyümüzün tek bir sıkıntısı var o da cep telefonlarının çekmemesi, köyümüzde yaşayan gençler Facebook'tan olsun sosyal medyadan olsun köyümüzde telefonların iyi çekmemesi ile ilgili paylaşımlar yapıyorlar hem başkanımıza hem vekillerimize gönderiyorlar. Biliyorsunuz cep telefonu ile haberleşme günümüzde çok önemli , köyümüzün bazı bölgelerinden çekiyor biraz aşağı iniyorsunuz çekmiyor arazi iniyorsunuz çekmiyor.Sonra bir ara çeker gibi oluyor sonra yine çekmiyor. O yüzden bu durumun sona ermesi ile ilgili bizim bir hakim tepemiz var hemen köyün başında köyümüze bu bölgeye hakim olan Tepe Çal Tepesi’ne  bu baz istasyonu  kurulabilir.

3 KÖYÜNDE SIKINTISI GİDERİLMİŞ OLACAK

Bu baz istasyonunun  kurulması durumunda bizimle birlikte hemen yakınlarda olan Yağcılar Köyü ve Dağdeğirmen köylerinin de sıkıntısı giderilmiş olacak bu manada sayın yöneticilerimizden bu konuyla ilgili destek bekliyoruz. Aşağı yukarı bu üç köyde 700'ün üzerinde yaşayan insan var. Ve hepsi de bu cep telefonu çekim sıkıntıları ile ilgili sorun yaşıyorlar.Çocukların, gençler ders çalışmaları gerekiyor biliyorsunuz  uzaktan eğitim var onunla ilgili sıkıntı yaşıyorlar. Biz gerçi bu konuyla ilgili özel bir internet erişimi sayesinde bu sıkıntıyı  gidermeye çalıştık ama sonuçta insanlar çocuklarımız kendileri kendi sıcak evlerinde ders çalışmak  istiyorlar. O yüzden mutlaka bu baz istasyonunun bir an evvel kurulması lazım. Bu konuyla ilgili Sayın müdürlerimizden destek bekliyoruz bunu sıkıntı dediğim gibi  sadece bizimle ilgili değil söylemiş olduğum gibi bu Çal tepesine kurulacak bir baz istasyonu buradaki 3 köyünde sıkıntısını giderecek. Biraz sonra beraber bu Çaltepe bölgesine de gider oradan da fotoğraf çekimleri yaparız.

GENÇLER BENİ SIKIŞTIRIYOR

  •     Birçok konuya değinmeye çalıştık yavaş yavaş röportajımızın da  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Sayın muhtarım son olarak buradan sizi destekleyen ilk aday olduğunuz seçimde Muhtar olmanızı sağlayan Dedeler köyü sakinlerine vatandaşlarımıza, Sayın belediye başkanımıza Sayın milletvekillerimize neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek isterseniz?

Az önce de söylemiş olduğum gibi en büyük sıkıntımız cep telefonlarının çekmemesi gençler gerçekten beni sıkıştırıyor. Neden hala halledemedin muhtarım. Neden hala telefonlarımız  çekmiyor diye beni sıkıştırıyorlar. İnşallah bu sıkıntı giderilir diye düşünüyorum buradan başta Dedeler’de yaşayan vatandaşlarım, köylümüz olmak üzere zaten benim de amacım onlara hizmet edebilmek onların daha güzel bir hayat sürmelerini sağlamak için aday oldum.

 İYİ ANILAN BİR  MUHTAR OLABİLMEK

  Beni seçtikleri için seçimde teşekkür etmek istiyorum onlara buradan sonrasında her zaman  yanımızda olan , hizmetleri getiren  Sayın belediye başkanımız Mehmet Keskin'e sonrasında köyümüzden çıkan vekilimiz Osman Mesten’e  teşekkür etmek istiyorum her sıkıntımız da gerçekten bizlerin yanında olduğu ve bundan sonra da bizlerin yanında olacağından  eminim. Sonrasının son olarak halkıma değerli halkıma, değerli insanlarıma, değerli köylüme, buradan sevgilerimi selamlarımı iletmek istiyorum. Keles’te e yaşayan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime sağlık ,sıhhat ,afiyet ve esenlikler diliyorum.  Keles  ilçemizin Dedeler Köyü’nün başarılı, dinamik, genç, güler yüzlü muhtarı Murat Seyrek’e  biz de çalışmalarında başarılar diliyoruz. Köy halkının , bilhassa  köy gençlerinin bir an önce yapılmasını istediği baz istasyonu sıkıntısının da en kısa zamanda hayırlısıyla giderilmesini  temenni ediyoruz. Bu konuyla ilgili  her zaman kendilerinin yanındayız.