Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde düzenlenen nişan törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli kayakçı Sıla Kara, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto katıldı.

Bakan Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, Sıla Kara'nın insanlık adına önemli bir davranışta bulunduğuna işaret ederek, "Çok kıymetli sporcumuz Sıla Kara, uluslararası kayak müsabakasında kahramanca, cesurca bir tavırla bir çocuğun hayatını, onun istikbalini kurtarmış oldu. Hakikaten insanlık, sporun ruhu adına çok anlamlı bir tavrı ortaya koydu. Kendisini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bir çocuğun hayatını kurtaran milli sporcunun sadece Slovenya'da değil, dünyanın dört bir tarafında takdir gördüğünü belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"İnsanlık, sevgi, merhamet, şefkat adına bu davranışta bulunduğunu kendisi de ortaya koydu. Aslında bu tüm dünyaya bir mesaj. Çünkü bizler yaradılanı yaradandan ötürü seven anlayışın evlatlarıyız. Bu evrensel mesajı insanlığa güzel şekilde ortaya koyduğumuzda, aslında bugün tüm insanlığın, dünyanın yaşadığı pek çok sorunun da panzehirinin bu olduğunu hep birlikte görüyoruz. Dil, din, ırk fark etmeksizin tüm insanları kucaklayabilmek, tüm insanlığa şefkat, merhamet ve adaletle yaklaşmak hakikaten bugün dünyanın karşılaştığı pek çok sorunu en güçlü şekilde çözecek reçeteyi bizlere koyuyor."

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 -  Kırklarelispor: 2 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Kırklarelispor: 2