Özkan YILDIRIM

Öncelikle Muhtarım bizleri, ekibimizi Ortaköy'de misafir edip ağırladığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Tahir Yörük kimdir sizi tanıyarak isterseniz  röportajımıza başlayalım.

HEP HALKIMIZLA  İÇ İÇEYDİM

Buralara kadar geldiğiniz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1968 İnegöl Ortaköy doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Babadan gelme köyümüzde esnaflık yapmaktayım, halkla hep zaten muhtarlık öncesinde de iç içeydim. Eski dönemlerde babam Ahmet Yörük köyümüzde  toplamda 3 dönem  muhtarlık yaptı. Köyümüz 200 hane kadar. toplamda da  1000 kişi civarı bir nüfusumuz var. İlkokulumuz var ortaokulumuz var taşımalı eğitimle çevre köylerden de buraya gelip öğrenim gören çocuklarımız mevcut güzel, cıvıl, cıvıl, herkesin işinde gücünde olduğu bir köydür Ortaköy.

Peki Tahir Muhtarım , bu muhtar olma fikri  nereden çıktı halkımız mı muhtar  olmanız konusunda sizi yönlendirdi bu süreç nasıl gelişti.?

Aslında geçen dönem olacaktım, bazı aksiliklerden dolayı o dönemde olmadı işte o sorunu hallettikten sonra 2019 Mart seçimlerinde aday oldum, zaten halkımız, insanlarımız da benim muhtar almam konusunda istekli olmuşlardı. 2019 Mart'ında o seçimlerde 3 aday vardı, büyük farkla kazandım bu nedenle  değerli halkımıza Ortaköylülere ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Muhtarım, gördüğümüz kadarıyla halkımız tarafından gerçekten seviliyorsunuz. İnsanlar gelen hizmetlerden ziyadesiyle memnunlar onlarla ufak bir  diyaloğagirdik, gerçekten hepsi de sizin geçmiş dönemlere nazaran 2 yılda çok aktif bir şekilde güzel hizmetler getirdiğinizden bahsettiler, bu konularla ilgili neler söylemek istersiniz.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ İLE BİR ÇOK PROJEYİ  HAYATA GEÇİRDİK

Hepsi sağ olsunlar elimizden geldiğince çalışmalar yürüttük bu kısa zamanda. Su kanallarımızı temizledik belediyemizin yardımları ile açtık oraları ,köyümüzün girişine hoş geldin güle güle tabelaları yaptık güzel bir şekilde. Köyümüze ayrıca güvenlik kameraları taktırdık, el ele vererek köyümüz ile birlikte. Tabii bu güvenlik kamerası çok gerekliydi. Ben Muhtar olmadan önce bir çocuk kaybolmuştu köyde bayağı da köyden uzaklaşmış Bahariye tarafından gelen arkadaş dereboyunda görünce getirmiş. Tabii o zaman güvenlik kamerası olsaydık kameralara bakıp ne tarafa gittiğini hemen görecektik ama gerçekten o dönem bayağı bir sıkıntı yaşanmıştı ve böylelikle köyümüzün 9 noktasına girişlerine çıkışlarına  güvenlik kameraları koyduk.

9 GÜVENLİK KAMERASI ŞADIRVAN,ÇEŞME VESAİRE

Mezarlığımızın içerisine Mescit yaptırdık, onun yanı sıra musalla taşı koyduk ,bir çeşme koyduk, şadırvan yapılıyor, tuvaletleri vesaire gerçekten güzel şeyler yaptık, çam ağaçları diktik ayrıca. Hep bu şadırvan olsun ,çeşmeyi olsun yaptıracak  bir  hayırsever bulduk. Belçika'da  yaşayan bir ailemizden  büyük destek gördük,  sağ olsunlar, Allah razı olsun. Biz  kameralar konusunda diğer bu hizmetler konusunda yardım eden bütün vatandaşlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum.

HACI NEBİ TÜRBEMİZ VAR

Bir de bizim burada bir yatırımımız var Hacı Nebi Türbemiz, maneviyatı çok büyük bir zattır kendileri. Kısaca bir geçmişiyle ilgili bilgi aktarabilirim.  Onun abisi varmış Mustafa annesi helva pişirmiş bir gün, ya oğlum demiş Mustafa helvayı çok severdi olsaydı da  yeseydi  demiş. Anne sen hazırla ben götürürüm demiş Nebi, annesi tabi gülüyor, o arada çünkü Mustafa hacda. Bir kaç zaman sonra  ‘anne götürdüm helvayı demiş’. Bir kaç ay sonra Mustafa hacdan geliyor bir bakıyor ki helva tabağı var ,sargı bezi var ‘oğlum bu ne’ diyor Mustafa'ya. Anne diyor ‘bana Nebi helvadan getirdi daha dumanı tütüyordu’ demiş. Böyle bir geçmişi var Hacı Nebi'nin bir de türbesi var köyümüzde.

Muhtarım  hayırseverlerin desteği  falan diyorsunuz ama sonuçta bu Siz muhtar olmadan önce de bu insanlar vardı, hayırseverler vardı. Sonuçta siz bayağı bir koordinasyon sağlamışınız  bu konuda.

KURAN KURSUMUZ VE İMAM LOJMANIMIZ SIRADA

Sağ olun. Şimdi hedefimizde İnşallah bir Kur'an kursu yapmak var, iki katlı olacak üste İmam  lojmanı, alta Kur'an kursu şeklinde inşallah böyle bir planımız var. Onu da hayata geçirmeye çalışacağız kendi olanaklarımızla.  Bunun yanı sıra işte köyümüz meyve ağırlıklı kantar lazım aşağı yukarı 60 tonluk bir kantar koyma hedefimiz var inşallah onu da başaracağız. Kendi olanaklarınızla gerçekten birçok proje hayata geçirmişsiniz, birçoğunun da planını yapmışsınız çok güzel  fakat belediyelerimizden ne gibi beklentileriniz var onlarla ilgili neler söylersiniz?

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

DOĞALGAZIN GELMESİYLE İLGİLİ İNGAZ’DAN SÖZ ALDIK

Belediyelerden de tabii ki isteklerimiz bulunuyor, altyapı için müracaat ettim dışarıdan akan kanalizasyonlarımız var birkaç yerde. Bunun yanı sıra doğalgazla ilgili sıkıntımız var bizim 2 kilometre İlerideki Deydinler köyünde ve daha yukarıdaki Dipsizgöl’de  doğalgaz var ama bizim  nüfusumuz  güzel olduğu halde maalesef yok ama işte bu konuyla ilgili 1 yıl içerisinde  İngaz’dan söz aldık inşallah olacak.

Aklıma gelmişken ayrıca Tarihi Kervansarayımız yapıldı çok güzel oldu pandemi öncesinde yaz aylarında çok yoğun bir talep gördü onu da sırası gelmişken belirtmek isterim.

SAĞLIK OCAĞIMIZ HAZIR

Sağlık ocağımız yaptırdık, belediyemize müracaat ettik fakat pandemi dolayısıyla doktorları kaldırdılar köylerden. İnşallah pandemi bittikten sonra aktif bir şekilde başlayacak diye düşünüyoruz sonuçta yerimiz hazır.

EN BAŞARILI MUHTARLAR LİSTESİNDE KESİNLİKLE YER ALACAKTIR

Gerçekten Muhtarım 2 yılda bilhassa köyünüzden olsun, köy dışından olsun hayırseverlerin koordinasyonuyla birçok hizmetin gelmesini sağlamışsınız, bu manada kısa sürede yapmanızdan dolayı Bursamızın ve İnegölümüzün en başarılı  muhtarları arasında bulunduğunuzu kesinlikle söyleyebilirim ve son olarak buradan başarılı bir muhtar olarak başta Ortaköy'de yaşayan insanımız olmak üzere Türk halkına  neler söylersiniz.

ALPER TABAN VE EŞREF YİĞİT  BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜRLER

Hepsi sağ olsun, başkanlarımız da  her zaman yanımızda Alper Taban başkanımıza olsun, onun yanı sıra köylere bakan başkan yardımcımız Eşref Yiğit   her zaman bizim yanımızdalar, onlara da buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bir telefon ettiğimizde hemen gelip sağ olsunlar sıkıntımızı gideriyorlar.

ORTAKÖY HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Bunun yanı sıra Ortaköy’de  yaşayan vatandaşlarımız sağ olsunlar, seçimlerde beni yoğun bir şekilde desteklediler onlara teşekkür etmek istiyorum. Türk halkına selamlarımı  iletmek istiyorum, inşallah yavaş yavaş aşılardada  başladı  en kısa zamanda bu  pandemiden de kurtuluruz, hep birlikte geçmişte olduğu gibi güzel günlere kavuşuruz demek istiyorum. Herkese selamlarımı iletiyorum esenlikler diliyorum.