Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Soner Sarmaşık, yüz yüze eğitimde öğrencilerin normal müfredatın haricinde korona virüs bulaşmasına karşı eğitiminin de önemli olduğunu ifade etti.

 

Eğitim öğretim yılında bazı okulların yüz yüze, bazı okulların ise online olarak ders başı yapmasının ailelerde bazı soru işaretleri oluşturduğunu ifade eden Acıbadem Bursa Hastanesi Mehmet Soner Sarmaşık, “Bu salgın döneminde neler yapıp, nelere dikkat edeceğimiz en önemli nokta oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmenlerimiz gerekli önlemleri aldı. Ancak ailelerin de dikkat etmesi ve uygulaması gerekenler var. Okullarda gerekli önlemler alınmış olsa bile aileler de, okuldaki kurallar konusundaki eğitimin bir parçası olmalı ve çocuklarına bu kuralları benimsemesi konusunda destek vermeli. Hepimiz için geçerli olan maske kullanma, gerektiği zaman maskelerini değiştirme, el temizliği, sosyal mesafeyi koruma eğitimlerini çocuğumuza evde de vermeye devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Küçük çocukların korona virüs bulaşması konusunda önemli bir tedbir olan sosyal mesafe konusunda zorlanabileceklerini belirten Dr. Sarmaşık, "Sosyal mesafeyi alışkanlık haline getirmek biraz zaman alabilir. Hiçbir belirti göstermese bile, çocukların taşıyıcı olabileceği akılda tutulmalı ve özellikle kronik hastalıkları başta olmak üzere yetişkinlerle temasta da yine sosyal mesafe kurallarına uyması konusunda dikkat etmeleri sağlanmalı” dedi.

 

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat