1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı 1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı

Gökhan GÜNDOĞDU-Mustafa TANITAN

Ünlü sanatçı Semiha Yankı sanata ve sanatçıya değer verip baş tacı yapan Bursalıları çok sevdiğini her fırsatta dile getiriyor. Üç ay içinde Bursa'da dört program gerçekleştirdiğini ifade eden Yankı, Taş Plak'taki programda yaptığı konuşmada "Sanat güneşimiz Zeki Müren'in memleketi Bursa bu günlerde İstanbul'un bir ilçesi haline geldi. İstanbul'da yaşayan bizler eskiden üç yada dört saat süren yolculuğun ardından Bursa ya gelebiliyorduk. Osmangazi köprüsünün hizmete girmesinden sonra süre bir buçuk saate indi. Bende bu avantajıiyi kullanmaktayım. Sahneleri bıraktığımda sevecen insanlarla birlikte tarihi ve doğal güzellikleri ayrıca aynı gün içinde dört mevsimin yaşandığı Bursa'da yaşamak istiyorum " ifadelerini kullandı.

HEM OYNADI HEMDE OYNATTI

Semiha Yankı Sahne aldığı Taş Plak restoranda hem oynayıp hem de oynattığı programda gençlere taş çıkartan performans sergiledi. Sanatçı üç saati aşan programı sırasında müşterilerden de tam not aldı. Doksanlı yılların ve günümüzün sevilen eserlerini izleyenleriyle seslendiren Yankı Bursa'dan gelen teklifleri de tereddüt etmeden ve pazarlık yapmadan kabul ettiğini de söyledi.

ÜNLÜLELE DEVAM

Mekanında Türk sanat Müziği formatında programlar  gerçekleştirdiklerini ifade eden girişimci işletmeci Sevim Atabey'le yaptığımız söyleşide bize şu açıklamayı  yaptı. "Konuşmama bana bu makamı bana layık görüp işin başına getiren Alptekin beye teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu işte oldukça yeni olmama rağmen Alptekin bey başta olmak üzere çalışanlarımın da destekleriyle usta bir işletmeci olduğuma kanaat getiriyorum. Onlarca çalışanlarımızla birlikte elimizi taşın altına koyduk ve mekanımızın adını duyurmaya çalışıyoruz. Ben sizin aracılığınızla Taş Plak 2. mekanın da yakında hizmete gireceği müjdesini de vermek istiyorum. Ayrıca müzik dinlemek ve eğlenmek için bizi tercih eden müşterilerimize de teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.