Ufuk IRGAŞ

Bursa'da yaşayan Konyalıları temsil eden altı dernek başkanı; Yalova ve İstanbul'da faaliyet gösteren dernek başkanları tek yürek olup ülke yönetimi ve ekonomisinde önemli payları bulunan Mevlana torunlarıyla gurur duydukları açıklamasında bulundular. Ortak projelere imza atan ve Bursa'da faaliyet gösteren Konya ve Karaman Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Hakkı Sarıtaş, Bursa Konyalılar Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Musa Bozkurt, Yunak Dernek Başkanı Hakkı Arıcı, Ereğliler Dernek Başkanı Ahmet Demirhan, Cihanbeyli Tüfekçipınar Dernek Başkanı Halim Tarıkurt, Ilgın Kapaklı Dernek Başkanı Şaban Bircan ve Yalova Konyalılar Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği eski Başkanı Cemal Bilici ile Konya Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Kemal Çelik yaptıkları ortak açıklamada Çin'de başlayıp ülkemiz ile dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aldığı tedbirlerle ülkemiz insanının takdir ve alkışını alan hemşerileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başta olmak üzere ülke yönetiminde önemli payları bulunan Mevlana torunlarının kendilerini gururlandırdıklarını ifade ettiler.

KONYALILARI KİMLER GURURLANDIRIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, pandemi sürecinde gösterdiği örnek faaliyetlerle dünya televizyonlarına konu olan, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı, eski MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Sait Gönen.

GÖNÜL İŞİNE KATKI

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca koronavirüs öncesinde Yalova Konyalılar Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya katılmış, hemşerileriyle hasret giderip ülke sorunlarını içine alan bir söyleşide bulunmuştu. Akdağlar Etli Ekmek Salonu’nda gerçekleştirilen ikramlı buluşmaya Bursa Konya Yunak Dernek Başkanı Hakkı Arıcı da katılmıştı. Bursa'da yeni kurulan Konyalılar Derneği Onursal ve Kurucu Başkanı, Pars İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Erdönmez'le bir söyleşide bulunduk. Erdönmez gazetemize verdiği özel bir açıklamada "Koronavirüs nedeniyle ülkemiz zor bir dönemden geçiyor ancak Türk milletinin destan yazdığı Sakarya, Dumlupınar, Kurtuluş savaşları ve Çanakkale’de verdiği mücadeleyi bu dönemde de ortaya koyup bu musibetten de en az kayıpla çıkacağına inanıyorum. Yeter ki bir olalım diri olalım. ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak’ düsturuyla hareket edelim. Ben buradan koronavirüs salgınında aldığı tedbirlerle adeta Konyalıların gururu haline gelen Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca başta olmak üzere, ülke yönetiminde pay sahibi olup adımızı altın harflerle yazdıran bürokratlarımıza Konyalılar adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

DERNEKÇİLİK BİLİNCİ

Dernekle ilgili kısa bir bilgi de veren Erdönmez, şöyle konuştu: “Derneğimiz yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Bizler dernekçiliğin bir gönül işi olduğu bilinci ile hareket ederek çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirmek arzusundayız. Dernekçilik ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerektirir. Bir derneği diğer derneklerden farklı kılan derneğin çalışmalarıdır. Derneği kurmak kolay ama yaşatılması zordur bilinci ile hareket etmekteyiz. Bursa'da yaşayan hemşerilerimizin sorunlarına çözüm getirmek için uğraş vermekteyiz. Doyduğumuz yer ile doğduğumuz yer arasında kültür köprüsü kurmak ve memleket gezileri düzenlemek okuyan üniversite öğrencilerimize burs temin etmek gibi kalıcı faaliyetlerde bulunmayı hedefledik. Ben buradan Ülkemizin normal hayata dönmesinin ardından, Bursa, Yalova Dernek başkanlarım, İstanbul KONSİAD Genel Başkanımız ile Tensip etmeleri halinde İstanbul Valimiz hemşerimiz Sayın Ali Yerlikaya'yla birlikte sağlık bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya bir teşekkür ziyareti gerçekleştirme teklifinde bulunuyorum.”

Fahrettin Koca kimdir?

Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisası yapmıştır. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı, Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi’nin kurucusudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin 59. Sağlık Bakanı’dır. Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965'te Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Tıp Fakültesi'ni 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 1995'te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurucu başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği'nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı’dır.

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu ile kabul edilen değişiklikler neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği yapılan 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında tarihinde ilk kez tamamı TBMM üyesi olmayan kişilerden oluşan Bakanlar Kurulu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atanmıştır. 10 Temmuz 2018 günü yemin ederek göreve başlamıştır.