Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

 

Babası Cevat Öksüz tarafından 1980’li yıllarda açmış oldukları döner dükkanı ile Mudanya’da iz bırakan, lezzeti ve damak tadıyla adından fazla söz ettirmiş ve o yıllarda lezzet kuyruklarıyla hatırlanan 'efsane döner', bu sefer rahmetli ustamızın oğlu Servet Öksüz tarafından tekrar Mudanyalılarla buluştu.

•    Öncelikle Servet Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

1971, Erzurum  doğumluyum. 1974 yılında ailece Mudanya'ya yerleştik. Babam rahmetli Cevat Öksüz 1982 yılında açmış oldukları ilk esnaf lokantasında mesleğimle tanıştım. Babam çok iyi bir aşçıydı ve benim ilk ustamdı. Babam uzun yıllar Işıklar Askeri Lisesinde aşçılık yaparken amcamla beraberde esnaf lokantamızda da çalışıyordu, daha sonra bir dönemde Balıkesir Ordu Donatım Komutanlığında da görev yaptı. Sonrasında 1985 yılında küçük bir dönerci dükkanı açtık, 3-4  sene süreyle burada işlerimiz çok iyiydi, o günlerde biz Mudanya’da 100 kg üzerinde döner yapıyorduk, Mudanya’yı ilk et dönerle tanıştıran kişi rahmetli babam Cevat Öksüz’dür. Bu bölgede belediye yenileme çalışmaları yaptığından maalesef bizde burayı kapatmak zorunda kaldık. İkinci ustam Hamit Özkan'la Uludağ Üniversitesinin ilk kurulduğu yıllarda Üniversitenin yemekhanelerinde 3 yıl kadar birlikte çalıştık. Askerden döndükten 6 ay sonra, babamı 41 yaşındayken, erken yaşta kaybettik.

Daha sonra imtihanlara katılarak, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığında 1994 yılında aşçı olarak başladım, 2 yıl sonra aşçıbaşı oldum. Bu görev esnasında yurtdışında ve yurtiçinde birçok yerde bulundum. 2004 yılında Bursa Hava Ulaştırma Okul Komutanlığına tahin oldum burada da bir süre çalıştıktan sonra istifa ettim. İstanbul Avicenna Hastaneler Grubu'nda da 7 yıl kadar aşçıbaşılık yaptıktan sonra Mudanya sevgimizin de depreşmesiyle tekrar geri döndüm ve 2016 yılında Çınar İşkembeyi açtım ve son olarak Mudanya’da ki insanlarımızın da teşviki ve desteğiyle efsane döneri Mudanya’da tekrardan canlandırdık. Burada ailecek çalıştığımızı eşimin ve kızımın da bana destek verdiğini ayrıca eklemek isterim. “Herkesin bir  hikayesi var , bizimkisi 3 kuşaktır aşk hikayesi,  dededen oğula, oğuldan toruna...”

 

Peki Servet Ustam 35 yıldır unutulmayan bu efsane Çınar Okkalı Döner’in sırrı nedir?

Biz dönerde dananın tranç ve yumurtalık, kuzununsa döşünü karıştırıyoruz. Bu tabi bizim lezzetimizin sırrı, bunun yanı sıra terbiyesi de çok önemli yine etin durumuna göre 24 saatle 48 saat arasında dinlendirmekte yine lezzetin ortaya çıkmasında çok önemli bir husus.

ÇORBALARIMIZ DA ÇOK LEZZETLİ

•    Servet Bey, bu güzel girişten sonra, okuyucularımıza güzel çorba ve yemek menünüzü tanıtır mısınız?

Terbiyesiz, kendi suyuna sakatat ağırlıklı çorbalarımız bulunmaktadır. İşkembe çorbamız, Tuzlama, Kelle paça, Kuzu ayak paça, Beyin çorbamız, Dil çorbamız, Karışık Çorbamız, Mercimek çorbamız, Tavuk suyu  ve Nuturel Kelle Çorbamız var. Güveç kuru fasulye, Pilav  ve de Izgara çeşitlerimizde bulunmaktadır.

•    Servet Ustam  gelecek hedeflerinizle  ilgili neler söylersiniz?

Kaliteli hizmet, hijyen ve temizlikten ödün vermeden, “Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti” ilkesini öncelikli tutarak; insan sağlığına olan saygımızla üretimdeki gıda kalitesini sürekli kılmak, kendi değer ve hedeflerimizde özgün olma anlayışımızla donanım ve ürün çeşitliliğinde kendimizi yenilemek, imal ettiğimiz her ürüne lezzetinin hakkını vermek ve buna karşılık adından yenilikçiliği ve kalitesiyle söz ettirebilmek en büyük gayemizdir. Her insanın en sağlıklı, en kaliteli yiyeceği tüketme hakkının esas olduğu düşüncesini benimseyen firmamız bu anlamda müşterilerine titizlikle hazırladığı, çorba ve yemekleri kendine has lezzetleri ile katkısız doğal olarak sunmayı bir görev bilmiştir.İlerleyen süreçte Bursa’da büyük ihtimalle Balat taraflarında bir şube açma fikrimizin de olduğunu ayrıca eklemek isterim.

Her aşçı kendi damağını satar

•    Daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Her aşçı kendi damağını satar prensibiyle 38 yıldır çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Daima doğal ürünler kullanıyoruz, kesinlikle katkı maddeleri kullanmıyoruz. Her zaman günlük olarak, işkembeyi işkembe suyuyla, kelle paçayı kelle suyuyla kaynatarak servis etmekteyiz. Müşterilerimize sunduğumuz çorbalarımız gerçekten de güzel tepkiler almakta.  Zaten son yıllarda TV'lerde sakatatın faydalarıyla ilgili birçok program yayınlanmakta.

OKKALI DÖNERİ

MUTLAKA DENEYİN

Güzel çorbalarının yanı sıra 35 yıldır özlenilen Okkalı Döner’i de Mudanyalılarla buluşturan  hijyen ve temizlik kurallarının yanı sıra içinden geçmiş olduğumuz pandemi sürecinde  mesafe kurallarını da harfiyen uygulayan bu manada kapalı mekanın yanı sıra açık alanda da hizmet verebilen Çınar Okkalı Döner’i ve güzel çorba çeşitlerini denemiş biri olarak  bütün Mudanyalılara, Bursalılara mutlaka önermek istiyorum.