Özkan YILDIRIM

  •    Ahmet Muhtarım , sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

1961 Keles Uzunöz Köyü doğumluyum ,doğma büyüme buralıyım. Muhtar olasıya kadar meyve, kirazcılık yapıyoruz. 20 dönüm yerim var. Çocuklarım  Bursa'da. Burada çiftçilikle uğraşıyoruz,çiftçilikte  tabi  zor imkânlarla devam ediyor sıkıntılar sorunlardan dolayı biliyorsunuz.

HAK EDİLEN HİZMET MAALESEF

  •    Muhtar olma hevesi nereden geldi acaba?

Şöyle bir özencim vardı, köyümün ulaşımı, sıcak asfaltı, kanalizasyonu, içme suyu, köy içi düzenlemeleri uzun yıllardan beri bazı nedenlerden dolayı bu hizmetleri alamamış olmasından dolayı muhtar  olarak bu hizmetleri köyümüze getirmek amacıyla geçen sene 2019, 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı oldum. Benimle birlikte bir aday daha vardı, rahat bir seçim neticesinde muhtarlığı kazandım. Şu an köyümüzde duran 80 hane var. Bursa'da da ayrıca  250-300  hane oturan var. Şu an köyümüzde yaşayan nüfusumuz aşağı yukarı 400-500 kişi. Bayramlarda ,seyranlarda nüfusumuz 1500'e yaklaşır. Kiraz zamanı bilhassa. Evliyim 4 çocuğum var. Çocuklarımın  biri kız ,üçü erkek.

FOSEPTİK ÇUKURUNU, 1 KM’LİK ALPAGUT YOLUNU YAPTIK

  • Muhtarım , 2 yıldır aşağı yukarı muhtarsınız bu süreçte neler yaptınız?  Ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız köyünüze?

Köyümün adına yapabildiğim bir foseptik çukuru var. O kuyuyu  fotoseptik çukurunu pislikten Hakan Çavuşoğlu'nun sayesinde kurtardık sağ olsun kendisi beni pek sever, ayrıca diğer ihtiyaçlarımızla ilgili kendilerinden destek bekliyoruz. Aslında ben kendim Bursa’ya gideceğim ama bu pandemiden dolayı gidemiyorum. Yine Alpagut’dan gelen 1 kilometrelik bir yolumuz vardı, oraya asfalt yaptırdık, mıcırı da pek randımanlı değildi maalesef.

KİRAZ ALIM ALANI YAPTIK AMA ORADA BAZI EKSİKLERİMİZ VAR

  Onun yanı sıra biraz sonra gider çekimlerini de yaparız Kiraz alım alanı yaptırdık oraya bayağı zemine malzeme attırdık düzeltirdik. Ama orada bazı eksiklikler var, birazdan gittiğimizde kiraz alım alanına bu eksiklikleri anlatırım. Bir iş adamımız var sağ olsun ben Muhtar olduğumda beni aradılar Ömer Durak burasını arkadaşın biri eski muhtar kahve olarak kullanıyordu,  onay verdim sonra o iş adamı  orasını kütüphane şekline getirdi ,bilgisayarlarda  konuldu ayrıca. Çok güzel oldu çok yardımsever bir kişi kendisi ona buradan ayrıca teşekkür etmek isterim.

KIRANIŞIKLARDAN KÖYÜMÜZE 5 KM’LİK YOL

  •    Peki Muhtarım ne gibi eksikleriniz var? Gördüğüm  kadarıyla uzun yıllardır Uzunöz Köyü yatırımlardan hizmetlerden hak ettiği payı alamamış.

Keles’ten Kıranışıklar’a güzel bir şekilde gelen yol Kıranışıklar’dan köyümüze kadar 4 kilometre ve ayrıca köy içerisinde de 1 kilometre olmak üzere toplamda 5 kilometrelik bir yola ihtiyacımız var.Bu yol işi çok önemli.

İÇME SUYUMUZUN ESKİYEN BORULARI DEĞİŞMELİ

Ayrıca  insan sağlığı önemlidir biliyorsunuz Allah devletimize zeval vermesin benim köyümün içme suyu  1980 senesinde İmece usulü köyümüzün altında Allah'ın verdiği bir nimet kaynak suyumuz var.O günün şartlarıyla oradan köyün üzerine demir borularla çıkıyor,elektrikle  fakat demir borular 40 yılda küflenmiş durumda. Maalesef mutfaktan batak su akıyor. Bursa'dan bir hanımefendi geldi uzun zaman önce yazdılar çizdiler çok rica ettim kendilerinden bu suya kullanılmaz raporu verdi ama geriye dönüş 18 aydan beri   olmadı.Mutlaka bu 1km’lik Demir Boru Hattının  yenilenmesi lazım. Ayrıca su biraz da kireçli olduğundan depomuza  bir tane arıtıcı konulmasını da istiyoruz. Hizmetlerin olmasını bekliyoruz. Su deposunun etrafında yağmur suları da gelebiliyor burada bir sıkıntı yine su deposuna  ulaşımı sağlayan  50 metre kadar bir mesafe var   bir dozerin oraya  girmesi lazım ,yolu düzeltmesi lazım  ama yıllardan beri ihmal edilmiş daha bunun bu su deposu yapıldığında aslında  yapılması lazımdı  maalesef yapılmamış düşünülmemiş.

BU BÖLGE HER ZAMAN DEVLETİNİ SEVER

Anlattığım hizmetler devletimize çok büyük yük değil sonuç itibariyle zaten biz devletimize saygılı vergimizi veren destekleyen bir milletiz. Keles, Orhaneli ,Harmancık, Büyükorhan her zaman devletimizi destekleriz kökeninde çok sağlam bir milletiz, buralarda hiçbir zaman gavur  kalamamış, kalamadığından  kurtuluşumuzda olmamıştır biliyorsunuz.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

KİRAZ ALIM YERİMİZDEKİ EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Kiraz alım yerimizi tam köyümüzün girişinde 2020 Haziran ayında yaptırdık, zemini düzenledik. Ancak tabii yeterli değil. Şimdi buraya güzel bir korunaklı bir şekilde 70-80 metrekarelik bir yerin yapılmasını dikdörtgen şeklinde istiyoruz. Aynı zamanda bir tuvaletinde olabileceği abdest alma yerlerinin de olabileceği bir yerde olmalı.Tüccar arkadaşlar geliyor buraya burada 30-40 gün kiraz alımı sürüyor buraya mutlaka gelen giden insanların ihtiyaçlarını karşılayabileceği  bazı tesislerin yapılması lazım. Bu Kiraz alım yeri bizim köyümüz için insanımız için çok önemli burası  bir buçuk ay çok yoğun oluyor. Gelen giden insanların ihtiyaçlarını karşılayacağı ,mutlu olabilecekleri güzel bir yer istiyoruz. Tabii çevre düzenlemesi ile arkaya doğru da çalışmalarda yapılabilir aynı zamanda.Kiraz alımı ticareti bizim için çok önemli köylümüzün en önemli gelir kaynağı.

Camimizin inşaatında büyük yol kat ettik, hala daha inşaatın bitmesi için yardımlara ihtiyacımız var. Köyümüzün neredeyse yüzde 90'nında  telefon çekmiyor, bu konuyla ilgili bir yansıtıcı istiyoruz sinyallerin daha güçlü bir şekilde köyümüze kadar aktarılması ile ilgili böylelikle bu sıkıntının da sona ereceğini tahmin ediyorum.

MENTEŞE BAĞLANTI YOLU

    Menteşe bağlantısı ara yolumuzda kötü durumda 10 kilometrelik bu yolunda düzenlenmesi lazım, gerçekten bu yolda kışın yağmurda çok çamur oluyor Şimdi bu şekilde ama mutlaka bu yolunda bir elden geçmesi lazım gerçekten uzun yıllardan beri köyümüz hizmet alamadığından dolayı yolları harap durumda.

KÖY İÇİ İSTİNAT VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

   Köyümüzün giriş çıkışında mezarlığın altından  başlayarak mezarlığa kadar iki çeşme arasında yine istinat duvarı istiyoruz mezarlığın duvarı iyi ama üst tarafı  kötü, bu yol aynı zamanda dar,  yolun güzel bir şekilde genişletilerek bir istinat duvarı yapılması görsel anlamda çok güzel olacağı gibi ,gelen  cenazenin nakli konusunda da gerçekten bizlere çok elverişli bir ortam sunacak, sıkışıklık vesaire gibi durumlar ortadan kalkacak.

HAYIRLA ANILMAK İSTERİM

Muhtarım  öncelikle biz, ekibimiz sizinle tanışmış olmaktan dolayı gerçekten çok mutlu olduk. Yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Özellikle Uzunöz’de yaşayan Keles'te yaşayan vatandaşlarımıza  neler söylemek istersiniz, ne gibi  mesajlar vermek istersiniz?

Sizler de gördünüz gerçekten uzun uzun yıllar hak ettiği hizmeti alamamış maalesef köyümüz. Biz de aşağı yukarı bir buçuk iki yıldır bu hizmetlerin  hızlı bir şekilde gelmesi ve bu aradaki farkın kapanması ile ilgili girişimlerde bulunduk, bulunuyoruz. İnşallah bu konusunu etmiş olduğumuz hizmetler  bir an evvel gelir diye düşünüyorum. Buradan ben son olarak başta Uzunöz köyünde yaşayan Keles’te yaşayan, Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanıma sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler  diliyorum.