Sin Yapım ve Gala Film ortaklığında düzenlenecek olan ‘SİN YAPIM 1.Uluslararası Kısa Film Festivali’ başvuruları başladı. En iyi kısa film yönetmeninin özel ödüle sahip olacağı yarışmaya her yaştan insan katılabiliyor. Türkiye’nin dört bir yanından insanları sinemaya teşvik etmek ve bu alanda başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Sin Yapım 1.Uluslararası Kısa Film Festivali farklı kültürleri sinema çatısı altında bir araya getirmeyi hedefliyor. 
YENİ FİKİRLERE ZEMİN
Yarışmayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sin Yapım 1.Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Amacı Hızla gelişmekte olan sinema sektörüne genç yeteneklerin katılmasını sağlamak, yaratıcı fikirlerin oluşumuna zemin hazırlamak ve oluşan eserlerin Uluslararası platformlarda sergilemelerine fırsat yaratmaktır.”
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ 
İSİMLER JÜRİDE

Festivalin ana jürisi ise şu isimlerden oluşacak: Oscar ödüllü yönetmen Metin Güngör, oyuncu Wilma Elles, oyuncu Meral Konrat, senarist ve yazar Atilla Barışer, görüntü yönetmeni Erol Civan. Son başvuru tarihi 01 Haziran 2020 olarak belirlenen Sin Yapım 1.Uluslararası Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgiye, katılım koşulları ve ön başvuru için [email protected] adresine mail atılmasının yeterli olduğu bildirildi. Katılım ücretsiz olduğu yarışma için herhangi artı bir talep ise yok.
GENÇ SİNEMACILARA DESTEK
Sin Yapım ve Gala Film ortaklığında düzenlenecek festival için yapılan açıklama şöyle devam etti: “Yarışmaya katılan tüm film ekibinin projelendirme sunumlarının yanı sıra, düzenlenecek yapımcı ve network buluşmaları ile yarışmanın etki alanı genişletilecek. Böylece yönetmen, senarist ve oyuncu adayları desteklenirken, yeni projelerinin filme çekilmesi için de girişimlerde bulunulacak. Başvuru yapacak kısa filmlerin görünürlüğünü arttırmak için sektörde bu alanda söz sahibi profesyonellerden oluşturulacak ön jüri, finalist olarak belirlenecek kısa filmleri seçmenin yanı sıra, film geliştirme ve projelendirme sunumu ve yapımcı buluşmaları için öne çıkan içerikleri de belirleyecek. Belirlenecek kısa filmler, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan ana jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye alınacak ve seçilecek ilk üç kısa film ödül töreni gecesinde açıklanacak. Yarışma sonuçları kısa filmcilerin ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı 27 Haziran 2020 gecesi gerçekleştirilecek olan ödül gecesinde açıklanacak. İstanbul dışından katılım sağlayıp, ödül kazanan yarışmacılara yurtiçi ulaşım ve konaklama desteği sağlanacaktır.”

Yıldız Tilbe’nin evinden video paylaştı, "Durumu iyi, yoğun bakım dedikodularına inanmayın" dedi Yıldız Tilbe’nin evinden video paylaştı, "Durumu iyi, yoğun bakım dedikodularına inanmayın" dedi

***

İşte ödüller
Dereceye girecek eserlerden birincisi 10.000 TL, ikincisi 7.000 TL ve üçüncüsü ise 5.000 TL ile ödüllendirilecek. Film Son Teslim Tarihi ise 1 Haziran 2020.