Özkan YILDIRIM

  •     Mustafa Ustam, öncelikle sizi tanımak isteriz. Mustafa Aslan kimdir?  Sonrasında  sorularımıza geçelim..


1983’DEN GÜNÜMÜZE..

Elbette, memnuniyetle. Ben Mustafa Aslan, 1973 yılında Şanlıurfa’nın  Bozova ilçesinde doğdum. İlk, orta ve liseyi  Gaziantep Nizip'te bitirdim. Sonrasında Marmaris, Bodrum, Antalya, Alanya, Side, Kemer ,Kuşadası'ndaki dünya mutfaklarında  çalıştım. İlk işyerimi 1997 yılında Fethiye Ölüdeniz'de açtım. 1999 yılında Karacabey'den evlendim. Marmaris'te tanışmıştık Ferah hanımla ve sonra Karacabey'e geldik. Sonrasında iki sene Antalya'da durduktan sonra tekrardan Karacabey'e gelip Karacabey'e yerleştik… ‘Hanım Köylü’ oldum anlayacağınız.

Bir arkadaşla beraber Gaziantep sofrası açtık o zamanlar fazla bir randıman alamadık. Sonrasında Esentepe Mahallesi'nde Acıktım Mustafa Abi adıyla devam ettirdik, okulların olduğu bölgede. 2010 yılında Mekke'ye gittim çalışmak için Mekke'de Altınşiş denilen bir restaurantın mutfak şefliğini yaptığım 2013 yılında geri döndüm, sonra Dubai'ye geçtim orada da yine gözde bir restaurantın şefliğini yaptım. Sonra ailevi nedenlerden dolayı geri dönmek zorunda kaldım.

DÜNYA’DA VE ÜLKEMİZDE BİR ÇOK YERDE TECRÜBE EDİNDİM..

Gaziantep'te yine bir iş arayışında bulunduk ama nasip olmadı, bu sefer  Medine'ye gittim. Orada bir müddet çalıştıktan sonra yine ise bazı sebeplerden dolayı Karacabey'e geri geldim. 2017'den beri de buradayız. “Acıktım Mustafa” adı altında dünya mutfağını bıraktım burada Antep mutfağını devam ettiriyoruz. İşlerimizle birebir ilgileniyorum, kesinlikle müşterilerimize para gözüyle bakmıyoruz, uzun yıllar bütün dünya çapında restorantlarda otellerde edinmiş olduğum  tecrübeleri işime kattım  en iyi lezzetleri en güzel lezzetleri burada Karacabeylilere sunuyorum. Bir oğlumuz var üniversite eğitimine devam ediyor.

ETLERİMİZ KENDİ ÇİFTLİĞİMİZDEN

Burada bir hayvan çiftliği kurduk. Bayıraltı’nda orada kendi etlerimizi kendimiz üretiyoruz hayvanlarımızı kendimiz seçiyoruz, kendimiz alıyoruz besliyoruz. Bu da tabi bizim için büyük avantaj. Adak satışlarımız var, kurban satışlarımız var bu konularla da ilgili insanlarımıza hizmet ediyoruz. Hayalimizdeki birçok şeyi gerçekleştirmiş olduk. Tabii bu sektörde disiplinli bir şekilde yetiştik. Endüstri Meslek Lisesi Kimya bölümünü bitirmiş olmama rağmen meslek sevdasından memur olmayı tercih etmedim. Türkiye'de dünyada birçok yerde çalıştım dediğim gibi. Ülke çapındaki birçok önde gelen çok yıldızlı otellerin mutfağında çalıştım. Tabii bunlar da bizi bu konuda tecrübeli kıldı. Bu bağlamda biz özel sosumuz ve marine mizle bu konuda iddialıyız, biz burada bu ürünlerimizden lezzetlerimizden beğenmeyen kişilerden kesinlikle ücret de almıyoruz. Böyle bir iddiamız var gerçekten lezzetlerimize güveniyoruz... Bu tür ürünlerde pişirmek marine etmek çok önemli on yıllar sonunda elde edilen tecrübelerden sonra bu lezzete ulaşılabiliyor. Bu aslında  Karacabeyliler içinde büyük bir şans diye düşünüyorum ve herkesi işletmemize beklediğimi eklemek istiyorum..


   Peki Mustafa Ustam bizlere menünüzden bahseder misiniz?

---Adana Kebap,

---Urfa Kebap

---Beyti

---Domatesli Kebap

---Patlıcanlı Kebap

---Kuzu Ciğeri

---Kuzu Çöp Şiş

---Kuzu Yüreği

---Piliç Şiş

---Piliç Beyti   (Bu bölgede sadece bizde var, kolesterolü olanlar için bir numara, ayrıca bady sporu yapan gençler de  tercih ediyor. Ekonomik olması da çok önemli.)

 FİYATLARIMIZ GAYET UYGUNDUR

 

   Bütün fiyatlarımız hiçbir zaman uçuk değildir her kesime hitap etmekteyiz, ailemle birlikte burada çalışıyorum aile olarak işletmemizi yürütmeye çalışıyoruz.


    Mustafa Ustam genelde lezzet durağı röportajlarında gelecek hedefleri ile ilgili ustalarımıza sorumuz olur  ama sizin  dünyada gezip  görmediğiniz ,Türkiye'de Ege’si Akdeniz'i ,Marmara’sı Karadeniz’i,Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri  gitmediğiniz görmediğiniz çalışmadığınız yer yok neredeyse. Bu soruyu sormakta çekimser kaldım açıkçası


HER ŞEY  “A”  KALİTE...

Buna da cevap verebilirim, bundan sonra küçük bir sahil kasabasında Ege Bölgesi'nde daha küçük bir işletmede emekli mantığı ile yaşamayı düşünüyoruz. Bu bağlamda Ege biraz daha serin olduğu için Akdeniz daha sıcak olduğu için Ege Bölgesi'ni tercih ediyoruz.. Son olarak buradan başta Karacabey'de yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere ülke sathın da yaşayan bütün halkımıza sağlık ,sıhhat, afiyetler diliyor ve gelecek Kurban bayramını şimdiden kutluyorum.


KALİTEYİ UZAKLARDA ARAMAYIN...

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Gittik,  gördük, tattık. Her şey A kalite. Kendini özgü soslarıyla yapmış olduğu birbirinden güzel kebaplarıyla ünlü Acıktım Mustafa Usta’yı bütün Karacabeylilere önermek istiyorum. Gerçekten şunu kesin olarak söylemek istiyorum ki bir çok mekanı görüp ,lezzetlerini tatmış biri olarak  bu  kalitedeki lezzetleri artık Bursa'da  İstanbul'da bile bulmak zor. Bu yüzden Karacabeyliler çok şanslılar.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

119.SOKAK (ÜN OTEL VE GÜNCÜ FIRINI ARASI) NO:5

0539 620 68 83 – 0536 865 43 44

KARACABEY/BURSA