Özkan YILDIRIM

Mehmet Ustam Öncelikle bizleri konuk  ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Mehmet Uçar ustamız kimdir sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz.

Ben de sizleri buralara kadar gelip bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Mehmet Uçar 1985 Konya’nın Bozkır ilçesi Aslantaş köyü doğumluyum. Mesleki hayatıma  1997 yılında Konya'da başladım, ilkokul mezunuyum diğer bütün belgelerimi mesleki anlamda sahip oldum. İşimiz elektrik ve ventil üzerine hava sistemleri üzerine hakimim ayrıca. Burada ağır vasıta, tırlara ve dorse üzerine hizmet vermekteyiz. Evliyim iki kızım bir oğlum var, Allah bağışlarsa hepsi okullarına devam ediyorlar.

ÇEYREK ASRA AZ KALDI

   Meslekteki hedefleriniz  neler?

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Elbette mesleğimizde sektörümüzde gelişerek büyümek en öncelikli hedefimiz. Burada şu an  iki kişi hizmet vermekteyiz maalesef çünkü eleman eksikliği var sadece bizim bu sektörde değil sanayide çalışacak çırak ya da ona benzer yardımcı elemanları ile ilgili büyük sıkıntı var, mutlaka bu konuyla da ilgili devlet büyüklerimizin çalışmalar yapması lazım meslek liselerinin  mutlaka özendirilerek cazibesinin artırılması lazım. Böylelikle belki bu sıkıntılar giderilebilir .Bundan 10 sene sonra 20 sene sonra bu işleri yapacak insan bulamayabiliriz ,o yüzden şimdiden bu konularla ilgili mutlaka çalışmalar düzenlemeler yapılması lazım. kimse sanayide çalışmak istemiyor herkes masa başı iş hevesinde. Eleman  tedariğinde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz çırak da yok usta da yok. Gerçekten bu konulara önem gösterilmesi meslek liselerinin teşvik edilmesi lazım.

BİZ GENEL ANLAMDA HİZMET VERİYORUZ

  •    Mehmet Ustam sanayide olsun Sanayi dışında olsun sizin işinizi yapan birçok iş yeri var sizin bu manada diğerlerin den farkınız ne? bu konuyla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Biz genel anlamda hizmet veriyoruz. Sadece elektrik üzerine değil. Bunun içerisinde hava sistemleri olsun hidrolik sistemleri olsun ısıtıcı soğutucu işlerini yapıyoruz. yani komple arıza olduğunda bütün konularla ilgili tamir sürecimiz var hepsinin bir arada olması Tabii sektörde bizi  öne çıkartıyor.Bu manada bizde Karacabey'de yaşayan buralardan gelen geçen bütün ağır vasıta araç sahiplerini işyerimize bekliyoruz aynı zamanda burada biz eski müşterilerimize 7/24 hizmet verme bakımından da yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Herkese kazasız belasız yolculuk

Mehmet Ustam yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmaktayız son olarak buradan ağır vasıta şoförlerimize   halkımıza neler söylemek istersiniz?

Buradan  bütün  şoför kardeşlerime öncelikle sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Ağır vasıta araçları bozulduğunda Karacabey Sanayi Sitesi'nde olan işyerimize kendilerini bekliyoruz. Biraz önce de söylemiş olduğum gibi geniş anlamda birçok hizmeti burada sunduğumuz için gerçekten Karacabey'de olsun çevresinde olsun bilinen güvenilen esnaflardanız. Bu manada bütün şoför kardeşlerimi bu tür sıkıntılarla karşılaştıklarında işyerimize bekliyorum. Ayrıca herkese bütün halkıma kazasız belasız yolculuklar dilemek istiyorum  burada sırası gelmişken ve selamlarımı gönderiyorum aynı zamanda.

GÜNÜMÜZÜN ENDER USTALARINDAN

Güler yüzlü kişiliği ve cana yakın tavırlarıyla bizleri kısa zamanda  kendisine ısındıran  tam bir esnaf olan Mehmet Uçar ustamıza bizlerde çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.


İLETİŞİM BİLGİLERİ:

 Karacabey Sanayi Sitesi

 36. Blok     No: 6

Gsm: 0 535 448 15 09