Erkan ŞEN

Müzikseverlerin gönlünde taht kuran ‘Ufuk Altay & Baba Rock’ çalışmalarına tam gaz devam ediyor. ‘Kal Yanımda’ isimli parçalarına klip çeken grup, yine adından söz ettirecek gibi… Yakın zamanda grubun resmi YouTube kanalından yayına girecek olan klibin yönetmeni ise Mert İpek. Vokalistliğini Ufuk Altay’ın yaptığı grubun kadrosunda Burhan Çevik, Sabri Bostan ve Yiğit Kundak gibi deneyimli isimler yer alıyor.

REPERTUAR ÖYLE GENİŞ Kİ…

Başarılı müzisyen Ufuk Altay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: “Ağustos 2020 itibari ile ‘Kal Yanımda’ şarkısının hazırlığını bitirerek, yayınlanması için Mert İpek'in yönetmenliğini üstlendiği klip çekimleri için kamera karşısına geçtik. Kendi şarkılarımızın yanı sıra repertuarımızda Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray ve Moğollar gibi Anadolu Rock müziğinin mihenk taşlarının eserleri de var. Türk müziğinin farklı tarzlarındaki şarkıları ve geçmişten günümüze sevilen popüler rock parçalarını da yorumlamaktayız.”

BU ESER 7 AYDA PİŞTİ

Her duygunun bir sebebi olduğuna vurgu yapan Altay, “Bu eseri oluştururken hem anılardan hem de yaşarken yapmayı istediği şeyleri yapamayan ama kaybedince pişmanlıktan kahrolan bir adamı resmettik. Aslında hepimizin içinde yaşadığı tezatların dile gelmiş hali diyebilirim sözler için. Sözleri ilk dinlediğinde Sabri'nin gitarı elindeyken tıngırdattığı melodi sözlerle uymaya başladı ve ilk ana akorlar döküldü. 7 ay boyunca şarkının içimize sinmesi ve pişmesi gerekti. Öyle de oldu! Şarkının istediğimiz şekilde seyirciye ulaşması için, hem müzik hem canlı program hem de sinema tecrübesi olan çok yönlü bir yönetmenin elinde yükseleceğine inandık. Burada çalışmalarını takip ettiğimiz Mert İpek bizim için iyi bir şans oldu. Aramızdaki elektrik uyumu da güzel olunca ortaya harika ve içimize sinen bir klip çıktı. Çekimlerdeki yaratıcılığı ve en ince detaylara bile saatlerce emek harcaması bizi istediğimiz sonuca getirdi. Umarım dinleyenler ve izleyenler de bizim hislerimizi paylaşır” ifadelerini kullandı.

’Besmele-i Şerif’ hat eserleri sanatseverlerle buluştu ’Besmele-i Şerif’ hat eserleri sanatseverlerle buluştu

MÜZİĞİ HİSSEDEBİLMEK

Klibin yönetmeni Mert İpek ise yaptığı açıklamada, grup üyeleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirerek, iyi bir iş çıkardıklarını dile getirdi. “Bir klibi yönetirken işimin en keyifli kısımlarından biri de müziği hissedebilmek” diyen İpek, “Kal Yanımda isimli parçayı ilk dinlediğim andan itibaren ortaya nasıl bir iş çıkacağını biliyordum. Parçanın enerjisi ve duygusu inanılmaz. Ayrıca Ufuk Altay & Team BaBaRocK ekibiyle çok güzel bir sinerji yakaladık ve klip için kolları sıvadık. Gözüne ve ışığına çok güvendiğim, değerli görüntü yönetmenim Muharrem Dokur da ince dokunuşlarıyla klibe renk kattı. Süreci yönetirken kendimi doğal bir akışın içinde buldum. Tüm ekibin özverisi sayesinde herkesin içine sinen bir iş çıkarttık. Umarım izleyici de memnun kalır” şeklinde konuştu.

ADIM ADIM BAŞARIYA

Ufuk Altay & Team BaBaRocK Grubu'nun temelleri 2018’in Eylül ayında iki yakın arkadaş tarafından atıldı. 2019'da ekibe gelen davul ve 2020'de gitardaki yeni üyeleri ile grup bugünkü halini aldı. 2019'da Repertuarını Türkçe rock müziğin seçkin ve sevilen şarkılarını yorumlayarak sahnelere adım atan grup, yılı 40 konser ile tamamladı. Aynı yıl, kendine özgü söz ve besteleri ile şarkılarını hazırlamaya başlayan ekip, 2020’de teklileri yayınlamaya başladı.