Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberinde görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Beyazyürek, “Ortadoğu’daki istikrarsızlık ve çatışmaların, narkotik ve psikotrop maddelerin kaçakçılığını kolaylaştırıyor. Asıl mesele 18 yaş ve altındaki yaş grubunda. Bu grupta dünya sıralamasında ilk ikideyiz. Avrupa’da bağımlılık oranı en yüksek ülkelerin başında İngiltere’de gelse de ölüm oranı en yüksek ülkelerde Türkiye” dedi.

GENÇLERE BÜYÜK TUZAK

“12-18 yaş arasında maalesef esrar zehri yaygınlaşmış durumda. Birleşmiş Milletler’in Dünya Uyuşturucu Raporu verilerine göre yerkürede uyuşturucu kullananların sayısı 31 milyon aşmış durumda. Türkiye’de de maalesef dünyadaki gibi yükselen bir tablo söz konusu. 15-64 yaş grubunda yaşam boyu uyuşturucu kullanım sıklığı yüzde 3.1 oldu. En az bir kez uyuşturucu kullanmış olanların üçte birinden fazlası 15-24 yaş grubu gençlerden oluşuyor. Yine en az bir kez uyuşturucu kullanmış olanların yüzde 61.9’u ilkokul mezunu, ilköğretim mezunu veya normal lise mezunu.”

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat

YÜZDE 8 SEVİYESİNDE

“Son yıllarda sosyal medyada ‘esrarın’ masum, bitkisel bir madde olarak gösterilerek gençlere büyük bir tuzak kurulduğu da dile getiren Prof. Dr. Beyazyürek, şöyle konuştu: “Ülke genelinde esrar deneyenlerin oranı yüzde 8 seviyesinde. Bu rakamlar buz dağının sadece görünün kısmı. Esrar kullananlarda çok ciddi bir ‘sosyal geri çekilme’ ve aldırmazlık oluşuyor. Tembel, çalışmayan, üretmeyen, siyasetten uzak, dünya sorunlarına aldırış etmeyen bir kitle oluştu. Madde kullanımına yüzde 99 oranında ergenlik bunalımlarının yaşandığı 12 ila 20 yaş arasında başlanıyor.  (ntv.com)