Özkan YILDIRIM

Mustafa Bey, öncelikle bizleri, ekibimizi İnegöl'deki bu güzel ofisinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Mustafa Ergün kimdir size tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz sonrasında Ergünler İnşaat ile ilgili  bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.

KURUCUMUZ BABAM MUHAMMET ERGÜN

Bizlere,şirketimize böylesine güzel bir fırsat sunmuş  olduğunuz için bende sizlere teşekkür etmek istiyorum. 2000 yılında İnegöl'de doğdum, aile olarak Trabzonluyuz sıklıkla gider geliriz. Birçok akrabamız, tanıdığımız  hala daha orada. İstanbul Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim aynı zamanda. Yatay geçiş yaparak mimarlığa geçme  düşüncemde var inşallah. Babam Muhammet Ergün tarafından 1998 yılında ERGÜN İNŞAAT olarak sektörde faaliyet göstermeye başlayan firmamız; geçmişten gelen bilgi, deneyim ve profesyonellikle amaç edindiği vizyon ve misyon doğrultusunda 2009’da “ERGÜNLER İNŞAAT“  olarak şirketleşmiştir.

PROJELERİMİZE GÖSTERİLEN İLGİ BİZLERİ MEMNUN EDİYOR

Ergünler İnşaat olarak güzel, donanımlı  projeler gerçekleştirdiğiniz görülüyor anladığım kadarıyla.

Ergünler İnşaat olarak  İnegöl'de gerçekten birçok projeyi gerçekleştirdik şu anda devam eden 84 dairelik bir projemiz Ergün Evler var Kozluca yolunda, yine 54 dairelik bir projemiz olan  Akpınar Caddesi'nde ElisyumGold  adında bir projemiz devam ediyor. Ayrıca  İnegöl Akhisar Mahallesinde görüştüğümüz bir arsa üzerine çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah o gerekli  anlaşmaları sağlarsak İnegöl Akhisar Mahallesi'nde de bir projeye  başlayacağız. Projelerimizde ki dış cephe, modellemeleri  ben yapıyorum elimden geldiğince, kendimi geliştirerek yapmaya çalışıyorum. Zaten kullanılan programlarla  daha küçüklüğümden beri haşır neşir olduğum programlar, Okulda da eğitimlerini aldıktan sonra bu programlar ile alakalı elimden geldiğince güzel işler çıkarmaya çalışıyorum. Genç bir nesil geliyor  arkadan ülke anlamında  Mustafa Bey sizde aynı zamanda Ergünler İnşaat’ın  geleceği bakımından  bayrağı daha da ileriye götürebilmek için hedeflerinizde   neler var.?

GELECEKLE İLGİLİ DEĞİŞİK HEDEFLERİM VAR

Babamla da  aklımdaki konularla ilgili  istişarelerde bulundum, bazı konularla ilgili İnşaat ile alakalı  farklı sektörlere girmekle alakalı görüş alışverişinde bulundum. Mimarlık ofisi kurmayı kesin gözüyle bakıyorum  bunun  haricinde hafriyat  olsun, beton işleri olsun  inşaat sektörünün birebir içerisinde olduğu bu sektörlere girme fikrim ,düşüncem var ama bunun çok iyi bir değerlendirmesi analizi gerekli.Tabii bu bana nasip olur mu onu da bilemiyorum belki de çocuklarım gerçekleştirir.

1 AY İÇERİSİNDE SATIŞLAR BİTTİ

Peki satışlarınız nasıl gidiyor Mustafa Bey, İnegöl bu anlamda çok büyük bir ilçe birçok Anadolu'daki şehir merkezinden de büyük?

Türkiye genelinde bu yaz  bir ekonomik sıkıntı oldu Amabiz  İnşaat sektörüne baktığımızda , çok hızlı bir şekilde dairelerimizi satmaya devam ettik. 84 daireli projemizdeki  dairelerimizin  satışlarını bir ay içerisinde gerçekleştirdik, çok hızlı satıldı. İnegöl'ün çok güzel bir piyasası var. İnşaat açısından  biz  bu anlamda daha çok İnegöl ve çevresinde yatırımlarımızı gerçekleştirme anlamında planlarımız mevcut genel olarak.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

HER YENİ PROJEDE BİR TUĞLA YUKARI

Bunun yanı sıra Ergünler İnşaat’ın  projeleri İnegöl'de çok güzel prim yapıyor bu anlamda yatırım amaçlı  dairelerimizden  alan birçok İnegöl'de çalışmalar yürüten ticaret erbapları, Mobilya üreticileri birçok kesimden insanlar mevcut bu yüzden kesinlikle sadece oturmakla alakalı değil yatırımla alakalı gelecekle ilgili kar  etme amaçlı dairelerimizin yoğunlukla satın alındığını sizlere söyleyebilirim. Yüzme havuzları ,spor salonları ,kadınlar için erkekler için ayrı ayrı düşünülen kompleksler gerçekten İnegöl'de bu yönde bir tercihte olduğunu söylemek istiyorum. Biz kesinlikle bu konulara halk tarafından tercih edilme unsurlarına dikkat ederek bu yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz ve bunun  bu şekilde olduğunu düşündük maliyetleri bu tür özel projeler arttırmış olsa da biz bu şekilde yolumuza ilerliyor her projemiz de bir tuğla daha koyarak kendimizi daha geliştirerek ileriki yıllara emin adımlarla yürüme çabasındayız.

Mimarlık üzerine eğitim alıyorsunuz, erken çocukluk çağlarınızda aklınızda o zamanlarda mimarlık mı  vardı ya da daha başka bir meslek var mıydı  Mustafa Bey?

Her çocuk okula başladığı ilk zamanlarda genellikle doktor  ya da öğretmen olmak ister bende de öyle bir istek vardı. Sonrasında aklım  ermeye başladığı zamandan itibaren mimar olmak istedim. Başka bir şey aklıma gelmedi ve bu yönde ilerledim bu yönde çaba harcadım.

İnegöl’ün köyleri ile birlikte 300 bine yaklaşan bir nüfusu mevcut. Buradan İnegöl halkına, insanlarına  neler söylemek istersiniz?  Zaten onlar sizin Ergünler İnşaat olarak yapmış olduğunuz projelerde  ortaya  koymuş olduğunuz işlerde  sizin kalitenizi biliyorlar değil mi?

İNEGÖL'E HİZMET BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR

Ergünler İnşaat'ın hiçbir zaman projeleri bitmez , bir proje bittiği gibi diğer projeye  geçeriz biz kesinlikle Ergünler İnşaat olarak aynı yerde saymak istemiyoruz. Elisyum Park çok güzel bir projeydi İnegöl'deki en iyi projeler dendi bence ama her yeni projede daha kaliteli malzemeler, daha güzel tasarım ,daha  iyi bir işçilik ortaya koymak istiyoruz. Burada kullanmış olduğumuz  mesela malzemeyi gelecek projeler de kullanmış olsam ne anlamı var. Her gelen projede  daha güzelini bulmak zorundayız, sürekli bir yenilenme içerisindeyiz az önce de söylemiştim her geçen projede bir tuğla yukarıya koyarak üste çıkma çabasındayız. Bu manada hem halkımız kendileri oturma anlamında hem de yatırımlık daire almaları bakımından bizi tercih ediyorlar ,Ergünlerinşaat’ın projelerini tercih ediyorlar bu durum bizleri ziyadesiyle memnun ediyor, projelerimizdeki satışlar bir kaç ay içerisinde tamamlanıyor.  Bu anlamda biz ekonomik olarak  gerçekten piyasa koşullarının  altındaki  fiyatlarla satışa sunuyor  olmamızın da yararını görmekteyiz. Her biten projenin ardından tekrardan yeni bir proje ortaya koyarak bugünlere geldik, hedefimiz sürekli daha kaliteli ,daha yaşanabilir projelerde insanımızın önüne çıkmak. İnegöl bizi tanıyor, projelerimizi tercih ediyorlar, sağ olsunlar. Buradan onlara bizi tercih etmelerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek  istiyorum. inşallah daha ileriki süreçte daha yeni projelerle tekrardan İnegöl'deki kardeşlerimizin huzurlarına çıkmaya devam edeceğiz. Buradan başta İnegöl'de yaşayan insanlarımız olmak üzere Türkiye genelinde yaşayan 84 Milyon  insanımıza İnegöl'den sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum.

İletişim Bilgileri:

 Burhaniye Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi

 Yunus Emre Ay İş Merkezi   No 27/2

Tel: 0 224 711 20 61

 İnegöl/ Bursa