Özkan YILDIRIM

Başkanım öncelikle  bizleri , ekibimizi Gemlik İlçe Başkanlığınızda konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette sorularımız da olacak.

2012’DE PARTİYİ GEMLİK’TE KURDUK

Bana, bizlere, partimize böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.  Ben Kenan Çil ,1988 Samsun Bafra doğumluyum. İlk, ortaokul ve lise eğitimimi Samsun Bafra'da tamamladım, daha sonra lise bittikten sonra iş yatına atıldım askerden sonra buraya gezmeye gelmiştik, akrabalarımız vardı burada  burayı çok beğendik sevdik burada kalalım dedik. Burası bizim Bafra'ya da çok benziyor yapısal anlamda. Böylelikle buraya yerleşmiş olduk. 2012 yılında partimizi  Gemlik'teki  arkadaşlarla birlikte kurduk o zaman siyaset atıldım .Ondan önce de buraya geldikten sonra o arada birçok Sivil toplum kuruluşunda sosyal faaliyetlerde bulundum, toplum ve halk yararına çalışmalar içerisinde bulundum. Hatta partiye devam ettikten sonra bile birisinin bir ihtiyacı varsa, derdi varsa o hepimizin derdi olduğundan hemen ceketimi çıkarıp  koşturmaktan geri durmadım.  2017 yılında yapmış olduğumuz kongrede  ilçe  başkanlığına getirildim. Ondan önceki 4,5 yıl zarfında İlçe Başkan yardımcısıydım. Sayın Maşallah Oruçoğlu’ndan görevi devraldım. Başkanımız bu görevden sonra şu anda Bayburt İl başkanı olarak oradaki  çalışmalarını devam ettirmekte. Ayrıca 24 Haziran seçimlerinde 27. dönem Bursa ikinci sıradan milletvekili adayıydım.

Hüdapar’ı  bizlere tanıtır mısın, siyaset dünyasının  hangi  tarafındadır?  Amaçları, hedefleri nelerdir?

SİYASETE BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRDİK

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Hüdapar ilk kurulmadan önce ülkedeki siyasi boşluğu gördü, mevcut siyasi partiler artık milletin sıkıntılarını ,milletindertlerini ,milletin ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmişlerdi. Problemler büyüdükçe büyüdü veya problemler pansuman tedavilerle tedavi edilmeye çalışıldı. Hüdapar ise bu sorunları ortadan kaldırabilmek için , sorunlara çözüm bulabilmek için siyaset arenasına girdi ,bunun ancak siyasetle hal edileceğini düşündüğü için siyaset arenasına girdi ve de girdiğimiz günden bu yana siyasette birçok noktayı değiştirdik, siyasete bakış açısını değiştirdik. Eskiden bugüne hala daha  birisine siyaset nedir diye sorduğunda politika diyor zamana mekana şartlara göre böyle kıvrılabilen esnek bir yapıya sahip deniliyor. Biz buna karşı çıktık. Böyle olmaz  dedik. Millet böyle siyasete alışmıştı biz dürüst siyaset, gerçek adalet dedik. Mevcut bütün siyasi partiler Adalete dem  vuruyor ama adaletin gerekliliklerini hiçbir şekilde yerine getirmiyor, ülkedeki adaleti  örümcek ağına benzetiyoruz eşek arılarının delip geçtiği bal arılarının takıldığı bir şekilde  olduğunu görüyoruz maalesef.

Dürüst bir şekilde istikamet üzerine 

Bu söylemlerle siyaset arasına girdik, ve siyasette birçok şeyi değiştirdik, Elhamdülillah. Biz kurulduğumuz günden bu yana yapmış olduğumuz haftalık gündem değerlendirmelerinde veya ülkenin meselelerinde dış gündemde bizim söylemlerimiz, bizim basın açıklamalarımız mesela bizden hemen sonra akabinde bugün iktidar  tarafından veya muhalefet tarafından söylem haline getirilmiş durumda kurulmuş olduğumuz günden bugüne yapmış olduğumuz açıklamalarda hiçbir zaman çelişki bulamazsınız. Biz ilk gün ne söylemişsek  şu anda da aynı şeyleri söylüyoruz. Mesela bugün 40 yılını, 50 yılını siyasete vermiş siyaset adamlarına bakıyoruz liderlere bakıyoruz. Bugün bir söylem gerçekleştiriyorsa  bu söylemi 3 sene 5 sene sonra değiştirdiğini  görebiliyoruz. Süleyman Demirel'in  “Dün dündür ,bugün  bugündür” dediği gibi. Siyaset hep bu şekilde yapılıyordu ama siyasetçinin dürüst bir şekilde istikamet üzere nasıl yapılması gerektiğini siyaset aslında Hüdapar’la  gördü bundan sonra da görmeye devam edecek.

ÇOK YOL KAT ETTİK

Gemlik ve Bursa genelinde yerel anlamda çalışmalarınız nasıl devam ediyor?

Elhamdülillah güzel çalışmalarla yol kat ediyoruz. Çok yol kat ettik, dün hiç yoktuk ama bugün iyi bir seviyedeyiz, bunu çok iyiye ulaştırmak için çalışıyoruz, koşturuyoruz. Milletin dertleriyle dertlenmeye çalışıyoruz, milletin sıkıntılarını gündem  etmeye çalışıyoruz. Bugün iktidarda değiliz ama bu sıkıntıları gündemde tutarak  onları rahatsız ediyoruz. Bakın diyoruz halkımızın, milletimizin, çalışanların  bu tür sıkıntıları var bizim tek sıkıntımız bunu medya ile yerel medya ile genel medya ile çok fazla insanlara ulaştıramamaktı, bu konuda  sıkıntı yaşıyoruz. Bundan dolayı bizim sesimiz olduğunuzdan sizlere teşekkür etmek istiyorum Elhamdülillah iyi bir seviyeye geldik Gemlik'te.

İDEALLER UĞRUNA KAZANMAMAYI GÖZE ALDIK

Bütün siyasi partilerin teşkilatlanma yapısında veya yönetim ve güçlendirme alanında şöyle bir tarzı var az önce de belirttiğim gibi siyaset biraz maddiyatla oluyor tercih yaparken teşkilatlarına  adam bulurken birinci  sıraya bunu yazıyorlar , çünkü buna ihtiyaçları var siyasi çalışma yapabilmeleri için buna ihtiyaçları var. Gemlik’in  üst düzeydeki fabrikatörü zengini bu tarz insanları teşkilatlarına  almaya çalışıyorlar ilk  hedefleri bu. Bu görevlendirme kesinlikle maddi güçlerle olmaması lazım bizim ise tam tersi biz bir bölgede bir görevde teşkilatlanma yapacağımız zaman o yörenin en dürüst en güvenilir insanlarını  bulmayaçalışıyoruz.Biz kesinlikle burada o kişiyle gelecek zenginliği  vesaire düşünmüyoruz. Bizim amacımız sadece bizi  iyi bir şekilde temsil edebilmeleridir. Biz genelde mesela Doğu bölgesinde daha güçlüyüz oradaki teşkilatlanmalar kendilerini tamamlamış durumda çok iyi çalışıyorlar. Orada mesela  aşiret liderleri aile yapısı daha kuvvetli biliyorsunuz. Bazı aşiret liderleri ya da aileler bizden birini  belediye başkan adayı olarak ,yada milletvekili olarak gösterin diyebiliyorlar.  Aslında bizim orada o kişinin ailesi ve çevresi burada kazanmasına yeterli olmasına rağmen biz orada o kişiyi aday gösterip kazansakta bizim ideallerimiz kaybetmiş olacak. düşüncemiz kaybetmiş olacak. Bu yüzden bu yola başvurmuyoruz. Bu yüzden biz başarıyı sağlam taşlarla  istikamet üzerinde kalabilmek olarak görüyoruz, bizim çizgilerimiz var. Adalet, doğruluk ve dürüstlük. Biz üç şey vaat ediyoruz halkımıza  biz size yalan söylemeyeceğiz, biz sizin malınızı yemeyeceğiz, biz sizin malınızı yedirmeyeceğiz. Bunlar bizim ana  vaatlerimiz.

Allah rahmet eylesin Erbakan Hoca çok kısa bir sürede bu milletin malını yemeyerek yedirmeyerek  Cumhuriyet tarihinde ilk defa denk bütçe oluşturmuştur. Ve böylelikle onun  zamanında memura, emekliye yapılan zamlar hala daha konuşulur. Bunun siyasetteki  karşılığı vardır. Biz çok zengin bir ülkeyiz özelde Gemlik olarak ele alırsak Gemlik ülkemizdeki birçok ilden daha fazla gelire sahip ama bunun halka hizmet olarak gittiğini tam karşılık olarak görmüyoruz. Yapılan projelerdeki rakamlara bakıyoruz çok astronomik rakamlar. Bu işin içerisinde olan kişilere sorduğumuzda  yapılan projelerle ilgili çok daha maliyet anlamında düşük rakamlar çıkartabiliyorlar. Bu durum bazen 1/3 fiyata  kadar düşebiliyor. Biz bu anlamda milletin parasını yemezsek gedirmezsek hizmet anlamında bunlar direkt olarak halkımıza insanlarımıza geri dönecek.

Yavaş yavaş başkanım röportajımızın  sonuna yaklaşmak üzereyiz ,son olarak halkımıza neler söylemek istersiniz, ne tür mesajlar vermek istersiniz?

BÖLGE  PARTİSİ DEĞİL DÜNYA PARTİSİYİZ

Bize her yerde soruyorlar biz bunu açıklamaya sıkıldık ama tekrardan söylemek isterim. ”Siz doğunun partisi misiniz? Bölge Partisi misiniz?  Bölge sıkıntılarını mı  gündeme getirmek istiyorsunuz diye soruyorlar. Bu yüzden mi siyaset arenasına çıktınız diyorlar. Az önce de söyledim Ben Samsunluyum bu partinin kurucularındanım ben bu partinin Parti programını hatta Parti programımız hakkında bizim rakip olarak gördüğümüz siyasiler bile şu itirafta bulunmuşlardır. Bu bir medeniyet projesidir. Halkımızın bizi bizden dinlemesini istiyoruz, bizim hakkımızda yapılan kara propagandalara kulak vermesinler bizi bizden dinlesinler. Biz bunu  istiyoruz. Biz bölge Partisi değiliz, biz Türkiye Partisi de değiliz biz dünyanın partisiyiz. Neden dünyanın partisiyiz?  Biz bir  dava partisiyiz. Bunu  ismimizle de açıklamışız. Hür bir davanın partisiyiz. Bu dava ne peki, herkesin parti davası var herkes partisini dava  etmiş kendisi bu uğurda çalışıyor. Partisini iktidara taşımak için koşturuyor birinci hedefi bu. Bizim davamız Hz Adem'den babamız Adem'den Allah onu yarattığında Melekleri topladı ve ben yeryüzünde halife yaratacağım. Peki ne yapacak bu halife? Yeryüzünü imar edecek birini yaratacağım ve HzAdem bize ve ondan sonraki nesillere ve bize yeryüzünü imar etmeyi öğretti. Yeryüzünü İhya etmeyi öğretti bize böylesine kutlu  bir dava bıraktı. Biz bu davaya şu an sahip çıkıyoruz ve bunu siyasetle taçlandırmaya çalışıyoruz. Şu an en etkili çalışma yöntemi siyaset en meşhur çalışma yöntemi.

Yeryüzünü imar etmek en büyük amacımız

Bir Müslüman olarak da bizim bunu araç olarak kullanmamız gerekiyor yani biz yeryüzünü imar ediyoruz. Bugün dünyadaki zulmü ,kanı, saldırıların, haksızlıkların, açlığın tek nedeni İslam'ın hakim olamamasıdır. İslam bu dünyaya  ne zaman hakim olmuş dünyadaki bütün sıkıntılar bitmiş dünyadaki bütün dertler bitmiş dünyaya huzur hakim olmuş. İslam ne zaman zayıflamış veya siyasal anlamda ki etkinliği azalmış dünya zulümle karşılaşmış birileri birilerinin hakkını çalmış, birileri birilerini  aç bırakmış, haklarının gasp etmiş ve zulmetmiş. İnşallah Hüdapar güçlenirse dünyadaki bütün zulümlerin de azalmasına neden olacaktır ki bunu tarihimizde hep göstermiştir. Kanuni Sultan Süleyman ,Fatih Sultan Mehmet  zamanında bütün dünyada mağdurların buluştuğu yerler buraları olmuş  mazlumlarınyanında ,zalimlerin karşısında olmak için   Osmanlı’ya sığınmışlar. Bu özelliği Osmanlı nereden alıyordu İslam'dan alıyordu İslam onu ona öğretmişti, İnşallah İslam'ın yeniden hakim olabilmesi için hep birlikte çalışacağız buradan  bütünhalkımıza  sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum ve ayrıca bütün herkesin geçmiş Ramazan bayramlarını da buradan tebrik etmek  istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.