•                  Muhtarım bizleri öncelikle mahallenizde konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sizi isterseniz baştan bir tanıyalım, sonrasında da yavaş yavaş sorularımıza geçeriz..

1973  yılında doğdum, doğma büyüme Karacabeyliyim buranın yerlisiyiz. Pazarcılık ve esnaflık geçmişim var muhtar olduktan sonra sadece bu işe odaklandım. 2014 yılında ilk olarak muhtarlığa aday oldum sonrasında Mahalle sakinlerimizin  desteği ile 2019 seçimlerinden de başarılı bir şekilde çıktım..

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

•                 Peki Muhtarım, Karacabey-Saadet Mahallesi'nde siz Muhtar olduktan sonra neler değişti?

UYUŞTURUCUYU NEREDEYSE SIFIRLAMIŞTIK AMA...

Saadet Mahallesi'nde Muhtar olduktan sonra ilk önce birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına çalışmalar yürüttük ve bunda da başarılı olduk sıkıntılı bir mahallemiz var bizim kültürel  olarak Türk-Kürt  Alevi-Sünni birçok farklı mezhepleri  bünyesinde barındıran bir mahallemiz var. Herkesin kardeşhane  bir şekilde sıkıntılarını dinleyerek halletmeye çalıştık. Yine Muhtar olmadan önce biz söz vererek muhtar olduk, kendi oturmuş olduğumuz ilçeye misafir olarak gelmiştim , o geldiğimde gördüm ki burada uyuşturucusundan tutun, fuhuşuna kadar her türlü pislik mahallemizde çoğalmış. Daha Muhtar olmadan uyuşturucuyla mücadeleye başladık. Mahalle sakinlerimizin de desteği ile muhtarlıktan sonra da bu yönde yoğun bir çalışma gerçekleştirdik . Muhtarlık sürecinde 2-3 tane gencimizi  uyuşturucuya maalesef kurban verdik.

DAHA GÜÇLÜ BİR MÜCADELE İÇİN DERNEK KURDUK

Sonrasında  2017 yılında Gençlerimizi Koruma ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’ni kurduk. Bu süreçte çok çok yol kat ettik, ailelerle birebir görüştük, bazen zor kullanmak zorunda kaldığımız zamanlarda oldu. Allah  bin  kere razı olsun emniyet teşkilatımız her türlü kolaylığı sağlıyor bize, her zaman da yanımızdalar. Beraber operasyonlara gidiyoruz, ev aramalarına gidiyoruz. Anlayacağınız birebir işin içinde olduk bu pisliği mahallemizde yok etmek için. Böylelikle muhtarlıkla birlikte derneğimizi de devreye sokarak bu bağlamda mahallemizde uyuşturucunun kökünü kazımak amacıyla çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Burada tabii Mahalle sakinlerimizin bize desteği çok önemliydi onlara buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu mücadeleyi başarılı bir şekilde mahallemizde verdik, çok az kalmıştı,  neredeyse  sıfırlamıştık, ama bu pandemi sürecinde şartlı salıverme ile dışarıya çıkan bu satıcıların bir çoğu tekrardan mahallemize gelmesiyle tekrardan bir artış gözlemlemekteyiz bu belada. Tabii bu da bizim gerçekten çok canınızı sıkmakta.

CUMHURBAŞKIMIZ  İÇİN CANIMIZ FEDA.!!

6 yıldan beri belediyenin tavırlarından dolayı bir sokağımıza doğru düzgün parke taşı döşetemedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan romanları çok sever, hatta iki tane milletvekili ağabeyimiz mecliste. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'a gittiğinde  romanları her fırsat bulduğunda ziyaret eder, dertlerini dinler,  onlara çok iyi davranmasına rağmen aynı tavır ve hareketleri maalesef bizler Karacabey'de  göremiyoruz. Ayrıca size özel olarak söylemek isterim muhtarlar toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın bilhassa  o kalabalık esnasında  önümdeki kişilerden  rica ederek  Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına kendimi attım sonuçta biz seçtik onun   cumhurbaşkanı olması için çok uğraştık, bir çok konuda  şikayetçi olduğumu orada kendisine direkt  söyledim. Sayın Cumhurbaşkanım siz isteyin canımızı veririz, biz hepimiz  “Tayyipçiyiz” dedim. “Bizim Recep Tayyip Erdoğan’ımız var” deriz  dedim ayrıca. Fakat  “Siz böylemi romanları dinliyorsunuz sizin Romanlara karşı yakınlığınızı , duyarlılığınızı biz çok iyi  biliyoruz ama Karacabey'de biz aynı  muameleyi göremiyoruz” diye bilhassa yüzüne Sayın cumhurbaşkanıma söyledim. Burada görmüş olduğumuz muameleyi ayrımcılığı Sayın Cumhurbaşkanım biz canımızı  sizin uğrunuza vermekten kesinlikle çekinmeyiz.Sizi çok seviyoruz”dedim son olarak. Biz her zaman Tayyipçiyiz ,her zaman AK Partiliyiz ama Karacabey'de bu yaşanan sıkıntılar bizim canımızı çok yakmaktadır. O süreçte eksikliklerimizi ,sıkıntılarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza notlar halinde verdim.. Karacabey Belediye Başkanı defalarca söyledim ilgilenmedi, Alinur Aktaş’tan Allah 1000 kere razı olsun. O an bizim alt yapımızı yaptı ,asfaltlarımızı yaptı, kanalizasyon çalışmalarımızı, kaldırımlarımızı yaptı. Roman Mahallesi'nde Saadet mahallemizde bayağı bir iş yaptı fakat bizim bu Muhtar Aziz Eren sokağında  1 günlük iş var bir günde o iş biter ama yaptıramadık arkadaş 6 seneden beri bitiremedik buradaki bu sıkıntıyı…Hizmet gelmiyor , bu ayrımcılığı maalesef kıramadık..

SPOR TESİSLERİNİ NEDEN İSTİYORUZ..

Biz mahallemize basketbol, voleybol, futbol olur bu gibi etkinliklerin yapılması için sahalar istedik yazdık. Biz gerçek AK Partiliyiz, ne için istedik, uyuşturucuyu mahallemizde yok etmek adına bunları istiyoruz ama maalesef bu isteklerimiz hayata geçmedi. Seçim sürecinde AK Parti aleyhine yapılan çalışmalarla da ilgili biz uyarılarımızı  yapmış olmamıza rağmen, maalesef kale alınmadı sonrasında Ramazan'da bütün mahallelere erzak dağıtılırken bizim mahallemize erzak dahi dağıtılmadı.

TEK ODALI BARAKA EVLER BÜYÜK SIKINTI

Bizim barakada oturan vatandaşlarımız var Hamidiye Mahallesi'nde 66 tane tapulu, fakat baraka türü bir göz odalı yani, yine bizim  Mahallemizde de  yaklaşık 30  tane baraka  1 odalı evler var. Elektrik yok, su yok hangi devirde yaşıyoruz şimdi gideceğiz, oralardan da fotoğraflar çekeceğiz göreceksiniz canlı canlı göreceksiniz. Seçimden önce ben oraya prefabrik ev yapacağım denmişti ,söz verilmişti ama maalesef o da olmadı. Ben dün Edremit-Akçay’dan  döndüm. Roman kardeşlerimizin orada pazarda tezgahları var domates, soğan, sarımsak satıp evine ekmek götürüyor belediye onlara özel yerler vermiş böyle şeyler burada da  olabilir.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI...

Bizim amacımız burada hep vatandaşlarımızın daha iyi standartlı bir yaşam sürmesi bir göz odada yaşayan insanlardan ne başarı bekleniyor ki nerede bu insanlar yemeğini yiyecek, nerede banyosunu, tuvaletini yapacak. Çocuklar nerede yatacak, anne baba nerede yatacak , uyuyacak. Sonra burada yaşayan  çocuklar derslerini nerede  yapacaklar. Bu şartlarda  bu insanlardan  nasıl başarı bekleriz ki  biz!!!..  Amacımız hep burada insanlarımızın daha güzel bir hayat standardına ulaşması, iş bulabilmesi. İş bulmakla ilgili elbette biz direkt hemen Roman vatandaşların belediyede çalışmasını istemiyoruz ama başkanımızın devreye girmesi ile birçok fabrika var Karacabey'de o fabrikalarda iş bulabilirler. Vatandaşlarımız  kendi  ekmeklerini böylelikle  kazanabilirler ve böylelikle bu uyuşturucu ile mücadelemizde biz çok  daha güçlü  oluruz amacımız burada uyuşturucu yok etmek bitirmektir. Bu bağlamda destek göremediğimiz için ben de  Belediye Başkanlığına  adaylığımı  koyacağımı açıkladım,  valimizin huzurunda. Mahalle olarak hizmet alamadığımızdan hepimiz muzdaripiz , insanlarımızın arasında kalıyorum beni sıkıştırıyorlar niye bu yollarımızın durumu böyle, niye bu evlerimizin durumu değişmiyor, neden başka mahallelere getirilen hizmetler bizim mahallemize de gelmiyor diye beni sıkıştırıyorlar. Bende onlara açıklama yapmakta zorlanıyorum, arada kalıyorum. Bu bağlamda beni her iki seçimde de destekleyen Saadet Mahallesi sakinlerine kardeşlerime ,hemşerilerime buradan selamlarımı iletmek istiyorum her şey onlar için , çalışmalarımızı özverili bir şekilde sürdürüyoruz,  onlar için öncelikle bu mahallede  uyuşturucuyu  tekrardan sıfıra indirmemiz lazım. Bu bağlamda da işsiz olan gençlerimize iş olanakları sağlamamız lazım, yine gençlerimize çocuklarımıza spor yapacakları alanlar kazandırmamız lazım ki; böylelikle bu uyuşturucu illetinden uzaklaşabilsinler son olarak başta bütün Saadet Mahallesi sakinleri almak üzere Bursa'da ülke genelinde yaşayan bütün  kardeşlerime bütün vatandaşlarıma sağlık ,sıhhat, afiyet, mutluluklar ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Mahalle sakinlerinden Ömer Karaoğlan’da yine  mahallelerinin hak ettikleri hizmetleri alamadığını ve bu bağlamda Saadet Mahallesi'nin birçok sıkıntıları  bulunduğunu bunların giderilmesi gerektiğini ve diğer yeni mahallelere gelen hizmetlerin kendi mahallelerine de gelmesi gerektiğini   belirtti ve ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öl derse ölecek kadar Tayyipçi  olduklarını   son olarak ekledi.. Yine  Saadet Mahallesi  sakinlerinden Neşe Çakmak sokaklara az bir yağmur yağdığında bile büyük gölcükler oluştuğunu  boş arazilerde ki yeşilliklerde büyük büyük yılanların olduğunu ve bu yılanların  çocuklar üzerinde büyük tedirginlik yarattığını söyledi..