Özkan YILDIRIM

Öncelikle Mehmet Bey bizleri Mustafakemalpaşa’daki işyerinizde, acentanız da konuk edip, misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Mehmet Loğ  kimdir?  Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

ANADOLU’NUN, TRAKYA’NIN DÖRT BİR YANINDA GÖREV ALDIM

Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1945 yılında Malatya'da doğdum. Halk bankası Müdürlüğü'nden emekliyim. 9 şubede müdürlük yaptım, yurdun Anadolu'nun dört bir yanında. 1975 yılında evlendim, iki tane oğlum var bir tanesi un fabrikasında yönetici ,diğeri de Bursa'da bir tekstil fabrikasında yönetici, iki tane de torunum var biri kız biri erkek olmak üzere. En son olarak Kırklareli'nde çalışırken 1996 yılında emekli oldum. Arada burada da çalışmış olduğum için buradan evlendim, eşim buralı, Malatya'da şefim vardı, Antalya’nın  sigorta bölge müdürüydü. Bir gün telefon açtı bana boş duruyorsun gel sana bir acentalık verelim dedi. Tamam dedim, Birlik Sigorta adın daydı Halk Bankası bünyesinde  o zamanlar. Oranın acenteliğini verdiler bana. 2000 yılından beri  devam ediyorum, sonradan Birlik Sigorta’nın adı  4 yıl kadar önce  Halk Sigorta oldu, yine Halk Bankası bünyesinde, devam ettik. Bu sefer de son zamanlarda Halk Sigorta, Güneş Sigorta,Vakıf Emeklilik birleştiler bu sefer de yine  Halk Sigorta kalktı, Türkiye Sigorta adı altında işine devam ediyor. Arkadaşlarla bu manada temas halindeyiz. Çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

SİGORTALARIMIZ MAALESEF HAK ETTİĞİ TEVECCÜHÜ GÖRMÜYOR

Peki Mehmet Bey ne tür    sigortalarınız mevcut,  vermiş olduğunuz bu hizmetlerle ilgili, poliçeleriniz ile ilgili bizlere bilgi verir misiniz?

Araç sigortaları, ev sigortaları, Sağlık Sigortaları, nakliyat sigortaları, seyahat sigortaları, deprem sigortaları  bilumum bütün sigortaları gerçekleştiriyoruz, halkımıza uygun primlerle  sunuyoruz bütün bu konular anlamında halkımıza hizmet etme çabasındayız.

PRİMLERİMİZ ASLINDA ÇOK UYGUN

Vatandaşımızın sigortaya bakışı nasıl acaba Mehmet Bey gerekli itinayı,önemi gösteriyorlar mı?

Maalesef halkımızdan sigorta sektörü hak ettiği ilgiyi görememek de.Tapu, TEDAŞ ,BUSKİ herhangi abonelik işlemlerinde deprem sigortası mecbur olduğu için yaptırıyorlar ama bir sene dolduktan sonra devam ettirmiyorlar örneğin. Aslında bütün sigortalar  olduğu gibi deprem sigortası çok güzel bir şey bunun yanı sıra işte yangın ,Allah'ın verdiği bütün afetlere karşı afet sigortası, hırsızlık sigortası ,eşyaları ile beraber, tümünün sigortasını yapmaktayız ama maalesef bunlara halkımız pek rağbet göstermemekte, önemi hala da ha yeterince anlaşılmış değil.

TARIM, DEPREM, HIRSIZLIK, KAZA, HASTALIK, BİNA SİGORTALARIMIZLA

Bunun yanı sıra tarım sigortası da çok önemli hem don Mevsimi olduğunda dona karşıda sigorta yapabiliyoruz. Tabii bu ürünlerin, ekinlerin  etkilenmemesi açısından binlerce, onbinlerce  liralık ekinin, bir yılın meğinin  tarlada kalmaması açısından çok önemli olmasına rağmen bu tür sigortalarımıza da  yine çiftçilerimiz tarafından pek rağbet gösterilmemekte Aslında  ödenenküçük  primlerle on binlerce liralık, yüz binlerce liralık ürünlerini garanti altına alınmış oluyorlar ve ben buradan hem çiftçilerimize hem halkımıza bu cüzi miktarda ki prim ödemeleri ile kendilerini sigortalı yapmaya davet ediyorum. Biz hemen belediyenin arkasında Mustafakemalpaşa'da vatandaşlarımıza halkımıza hizmet etme çabasındayız.

PRİMLERİ HATTA TAKSİTLENDİRİYORUZ

Şöyle bir örnek vereyim vatandaşımız mesela binasını sigortaladığında  komple tutsun tutsun 300 lira 400 lira para tutuyor. O da işte yine  taksitlere 10- 12 aya kadar bölünebiliyor ,bunu bile yaptırmıyorlar ama başlarına bir iş geldiklerinde çok pişman oluyorlar.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

BANKACILIK MESLEĞİ ESKİDEN ÇOK ZORDU

Siz yılların Halkbank müdürüsünüz, hiç hayatınızda keşkeleriniz oldu mu bankacılık sektörüne girmiş olduğunuz için mutlu musunuz?

Ben mesleğimi çok seviyordum bankacılık mesleği benim için çok güzeldi. 28 sene bankacılık yaptım, bu 28 senenin  15 senesinde de müdürlük yaptım. Emekli olduktan sonra sigortacılığa başladım, işte toplamda aşağı yukarı 49 yıl oldu, bankacılık ve sigorta sektöründeki çalışmalarım. Bu manada ben bütün gençlerimize bankacılık mesleğini önermek istiyorum ,gerçektengüzel ,keyifli bir meslek. Tabii bizim eskiden çalışmalarımızda bir hesap makinesi bile yoktu çok uzun sürüyordu işlemler, şimdi bu işler iyice kolaylaştı. Fasitler  vardı bizim zamanımızda, her şeyi elimizle yapıyorduk. Yeni yıla girdiğimizde geçmiş yıl hesaplarını toparlamaya çalışıyorduk Nisan ayına kadar sürüyordu. Şimdi  her şey çok daha kolay oluyor bir tuşa basıyorsunuz kolayca  oluyor. Bu işin zorluğunu gerçekten biz yaşadık. Ama tabi şimdi daha kolay oldu gençler için de her şey çok daha kolaylaştı.

YILLARIN BİRİKİMİ HEBA OLUP GİTMEDEN

Mehmet Bey yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak buradan Mustafakemalpaşa'da yaşayan ülke genelinde yaşayan 85 milyon  insanımıza neler söylemek istersiniz?

Bu Sigortacılık sektörüne güvensinler, biraz daha duyarlı olsunlar onların yararına olacaktır. Mağduriyet yaşamayacaklardır. Primleri gözlerinde büyütmesinler , fazla bir şey de değil zaten 300 bin liralık bir eve  deprem sigortası yaptırıyorsun 200 lira bir para tutuyor. Afet Sigortası da yine bütün afetleri kapsadığı için daha güzel bir şey 300 bin liralık, 500 bin liralık evlere  bu sigortalar 200 liraya 300 lirayı yaptırabiliyorlar. Bunu ertelemesinler kulak ardı yapmasınlar. Bir anımı anlatayım size bir müşterimiz evini sigorta yapmıştı, poliçesinin  yenilenme tarihi geldiğinde aradım poliçe günü geldi dedim, bunu kulak arkası yaptı ilgilenmedi ,poliçeyi yenilemedi. Aradan belli bir süre  geçtikten sonra evinde  kısa devre olmuş ve yangın çıkmış zarara uğramış, geldi bana sigorta yapalım dedi. Böyle böyle oldu diye anlattı. Ee tabi ben yanan bir şeyin sigortası olmaz sonuçta bunu daha önceden yapması gerekiyordu ki ben onun poliçesini  uzatması ile ilgili kendini uyarmıştım görevimi yapmıştım, ama kendisi poliçesini uzatmamıştı. Ama işte sonra böyle bir olay yaşanınca mağdur oluyorlar. Bu mağduriyetleri yaşamamak için iş işten geçmemesi  için zamanında mutlaka bu cüzi  rakamlara  poliçelerini yaptırmaları lazım ülkemizde gerçekten bu primler çok uygun, çıkan primler ayrıca taksitlere de  bölünebiliyor. Bu tür primler Avrupa'da, Amerika'da çok daha yüksek fiyatlara yapılıyor. Bu manada ben başta Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere bütün halkımıza ,bütün hemşerilerime bütün vatandaşlarıma buradan sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum ve mutlaka bu sigortalarını yaptırmalarını ,bunun öncelikle kendilerinin  yararına olduğunu tekrardan söylemek istiyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Hamzabey Mah. Korucubaşı Sok. No:14

Tavşanlı Apartmanı

Gsm:

0 532 352 97 08

Mustafakemalpaşa/ Bursa