Özkan YILDIRIM

Mustafakemalpaşa ilçemizin başarılı girişimcilerinden Paşa Pen Yapı Sistemleri’nin sahibi Sayın Gürhan Yolcular ile sektörde yapmış olduğu çalışmalar, vermiş olduğu hizmetler, işsizlikle ilgili düşünceleri ve daha birçok konuyu masaya yatırdığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

• Öncelikte Gürhan Bey, bizleri Mustafakemalpaşa’daki bu güzel işyerinizde konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Röportajımıza başlamadan evvel sizi bir tanımak isteriz, sonrasında elbette sorularımız olacak…

----Ben Gürhan Yolcular, 1983 Mustafakemalpaşa doğumluyum, buranın yerlisiyiz. Bu işe çırak olarak 12 yaşında başladım, 28 yaşında da babamdan devraldım bu işi, babam emekli oldu. Son 10 yıldır da burada ben devam ettiriyorum. Tabii ilk başladığımızda alüminyum doğrama ile başladık sonrasında PVC’ye geçtik, sonra çelik kapı, cam balkon, giydirme cephe sistemlerini de ekleyerek bugünlere geldik. Evliyim iki oğlum var, küçüğü 4 yaşında adı Yusuf Ahmet, büyüğü ise 12 yaşında Gencer şu anda 6. sınıfa geçti.

• Peki Gürhan Bey bu ‘Paşa’ ismi nereden geliyor? Ve tabii ki kaç kişiyle bu güzel çalışmaları ve üretimi ortaya koyuyorsunuz?

----Güzel ilçemiz Mustafakemalpaşa'nın Paşa’sından geliyor daha önce Çağdaş Alüminyum’du babamın ortaklığı zamanında, sonra Paşa alüminyum ve şimdi de Paşa Pen Yapı Sistemleri olarak devam ediyoruz.

ÜRETİMİ 3 KAT ARTTIRMIŞ DURUMDAYIZ

Mustafakemalpaşa’da hem imalat hem de mağaza olarak hizmet vermekteyiz ve toplamda 8 kişilik bir çalışan grubumuz bulunmaktadır. Devralmış olduğum günden bugüne de aşağı yukarı üretim kapasitemizi 3 kat arttırmış durumdayız. İnşallah bu yükselen ivmeyi ileriki yıllarda da arttırarak devam ettirme hedeflerimiz bulunmaktadır. Şu an devam eden bir projemiz var Bursa'ya da hizmet vermekteyiz. Ama tabi genel anlamda Mustafakemalpaşa da hizmet veriyoruz, çoğunluk anlamında ve müteahhitlerle, büyük firmalarla büyük projeler anlamında birçok projeyi imza atmış bulunmaktayız. Bu bağlamda da birçok referansımız oluşmuş bulunmakta birçoğu ülke çapında büyük işletmelerle çalışma fırsatı yakaladık. Tabii bu da bizi bu yönde sektörde öne çıkartmakta.

• Gürhan Bey, Referanslarınızdan bahsettiniz, bizlere çalışma olanağı bulmuş olduğunuz bu firmalardan bahseder misiniz?

İŞTE REFERANSLARIMIZ

----Erbay İnşaat, Koçaslanlı İnşaat, Altıntaş İnşaat, Şengül Yapı,  Akuğur Yapı, Etçii Gıda, SEK, TAT Başta olmak üzere daha birçok ülke çapında ve yerel büyük firmalarla çalışmalar ortaya koyduk.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

• Gürhan Bey bu mesleğe girmeseydim, aklımda şu meslek vardı diyebileceğiniz herhangi bir meslek grubu var mı acaba?

ŞÜKÜRLER OLSUN İŞLERİMİZ HEP GÜZEL GİTTİ

----Doğruyu söylemem gerekirse kesinlikle hiç olmadı, okumadığım içinde hiçbir zaman pişman olmadım, işlerim şükürler olsun güzel gitti. Kendi kendimi yetiştirdim bu sektörde. Güzel hizmetler, güzel çalışmalar, güzel projeler ortaya koydum. Hayatımda aynı zamanda hiç keşke de demedim şükürler olsun Allah'ıma. İşlerimizde iyi gitti. Tabii burada iyi niyet ve samimi düşüncelerin yanı sıra güzel hizmetlerde ortaya koymuş olmamız insanlar, firmalar tarafından beğenilmiş olmamızın da elbette önemi vardır diye tahmin ediyorum.

• Birçok mesleki ziyaretlerimizde görmüş olduğumuz gibi işsizliğin yüksek olduğu söylenmekle birlikte üretim safhasında eleman bulamama durumu da çok fazla. Siz bu bağlamda Mustafakemalpaşa'da buna benzer sıkıntılar yaşıyor musunuz?

İŞSİZLİK YOK, İŞ BEĞENMEME VAR

----Elbette yaşıyoruz, çırak zaten uzun zamandır yok, işte akıllı başlı arkadaşlara kapımız her zaman açık ama bulamıyoruz. Çünkü herkes masa başında rahat iş bulma derdinde. Bu durum tabi ileriki yıllarda daha da kötüye gidecek gibi gözüküyor çünkü aşağıdan temelden eskisi gibi çırak- kalfa- usta silsilesi devam etmiyor. Bu sıkıntının katlanarak artması çok üzücü.

• Tabii her sektörde olduğu gibi sizin sektörünüzde de teslimat tarihleri olsun, verilen sözler olsun, üretim kalitesi olsun çok değerli bu konuda bizlere neler söylemek istersiniz?

VERDİĞİMİZ SÖZÜN HEP ARKASINDA DURDUK

----Çok doğru, söylemiş olduğunuz gibi teslimat tarihleri bizim için çok önemli buna çok önem gösteriyoruz, vermiş olduğumuz sözün arkasında şimdiye kadar olduk, bundan sonrada olacağız. Mustafakemalpaşa'da bu manada güvenilir olduğumuzu söylemek isterim ayrıca. Bunun yanı sıra tabii son yıllarda birçok müteahhit firma ile de çalışmalar yaptık yapıyoruz. Hatta daha öncesinden yarım kalmış olan projelerin tamamlanması ile de ilgili çalışmalar yapıyoruz, bununla alakalı 3 proje tamamladık.

Bu bağlamda benim bu dönemde milliyetçilikten anladığım dışarıdaki ucuza kaçmak değildir. Daha iyi anlaşılması bakımından misal vermem gerekirse dışarıda bir mal 5 lira ise burada 6 liraya yaptırmaktır. Taşın altına elini sokmaktır...

• Gürhan Bey röportajımız da bayağı uzadı son olarak buradan Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımıza insanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

BİR BİRİMİZE DESTEK OLMAMIZ LAZIM

---Buradan elbette Mustafakemalpaşa’da yaşayan bütün vatandaşlarıma sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum. Bursa'daki hemşerilerime de yine aynı şekilde. Mustafakemalpaşa’daki marketlerden, manavlardan, kasaplardan yani anlayacağınız esnafından, üreticisinden alışveriş yapacağız ki bu bağlamda Mustafakemalpaşa kazansın, Mustafakemalpaşa'nın öz kaynakları Mustafakemalpaşa da kalsın bunu söylemek istiyorum. Böylelikle Mustafakemalpaşa büyüsün diyorum. Buna dikkat etmemizin ilçemiz söz konusu olduğunda çok faydalı ve çok yararlı olacağını son olarak Mustafakemalpaşa’da yaşayan bütün insanlarımıza, vatandaşlarımıza söylemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı…

Çeyrek asrı aşkındır sektöründe Mustafakemalpaşa'da büyük başarılar elde eden ve güzel bir ivme yakalayarak ülke çapında firmalarla çalışma olanağı sağlamış olan Mustafakemalpaşa'nın yerli girişimcilerinden Paşa Pen Yapı Sistemleri’nin sahibi Sayın Gürhan Yolcular’ a bizlerde çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyor ayrıca son olarak söylemiş olduğu gibi herkesin yerel anlamda, yerel unsurlarla çalışarak böylelikle Mustafakemalpaşa'nın büyümesine katkı sağlanması anlamında söylemiş olduklarına da kesinlikle katıldığımı eklemek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Mağaza: ŞevketiyeMahallesi, Demirciler Caddesi No: 53

0 536 636 23 98-  0 224 614 24 23 Mustafakemalpaşa/ Bursa

İmalat: Şevketiye Mahallesi, Demirciler Caddesi No:105 Mustafakemalpaşa/ Bursa