Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU

Muhtarım, öncelikle sizi tanımak istiyoruz. Sonrasında da yavaş yavaş sorularımıza geçeceğiz. Ali Öztürk kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

17 YAŞIMDAN BERİ SİYASETİN İÇERİSİNDEYİM..

Ben Ali Öztürk, Güneybudaklar mahalle muhtarı. Muhtarlıkta ikinci dönemim, 6 sene oldu muhtar olduğum, 1972 doğumluyum, evliyim, 2 çocuk babasıyım. 17 yaşından beri siyasetin içerisindeyim. Anavatan Partisi’nde başlayan siyaset hayatımız, AK Parti'de devam ediyor. Anavatan Partisinde çok uzun yıllar görevlerde bulundum, Osmangazi ilçede, İl başkanlıklarında görevler yaptım. Mehmet Gedik döneminde Bener Özcan'ın yanında başladım siyasete. Birleşmeden sonra ayrıldım, şu anki milletvekilimiz Refik Özen döneminde AK Parti'ye geçişimiz oldu 570 kişi ile birlikte. Birçok görevde bulundum, tabii muhtarlık işi olduktan sonra da parti üyeliğimiz devam ediyor. Babam da uzun yıllar burada muhtarlık yaptı, onu da eklemek isterim. 2014-2019 muhtarlık seçimlerini rahat bir şekilde kazandım, şükürler olsun. Biliyorsunuz pandemiden dolayı Osmangazi Muhtarlar Derneği'nin seçimleri ertelendi. 15 Ağustos civarı yapılacağını tahmin ediyorum büyük ihtimalle Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılacak bu seçimlerde Allah kısmet ederse orada da adaylığımız var.

DAHA ÖNCE TRAKTÖRLE BİLE GİREMEZDİNİZ

Muhtarım, gerçekten geldik gördük çok güzel hizmetler getirmişsiniz Güneybudaklar Mahallesi'ne. Bu süreç nasıl geçti.

Biz göreve geldiğimizde köyümüzde inanın eski resimlerini de gösteririm, zaten büyük farkı siz de göreceksiniz. Burası Bursa'ya 45-50 kilometre uzaklıkta bir köyümüz. Biz kendimizi methetmek istemiyoruz bu manada Bursa'daki birçok merkezde bu hizmet yok birçok mahallede bu hizmeti alamayan mahalleler var. Arazi yollarımızdan tutun, altyapısına kadar hepsini yaptırdık yine buradan dağın dibine kadar 8-9 kilometrelik yolumuzu da yaptırdık. İstediğiniz marka araçla oraya kadar gidebilirsiniz. Şu an köyümüzde tarlasına aracıyla ulaşamayacak hiçbir vatandaşımız yok, daha önce traktörle gidilemeyen yollardan Mercedes'le bile gidebilirsiniz şu an. En ufak bir sıkıntı yok ,yollarımız bitmiş vaziyettedir, köyün girişinden bir girip köyün etrafını dolanıp çevre yolundan çıkabiliyorsunuz birçok köyde bu yoktur çevre yolumuz bile var anlayacağınız.. Köy girişinde yine tabelaları yerleştirdik gördüğünüz gibi yönlendirme tabelaları bilmiyorum ama bu yine hiçbir yerde yoktur gibime geliyor. Bizim en büyük şansımız, Recep Başkanla daha önceden tanışmışlığımız olması, yine Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol’la olan dostluğumuz şu sıralar yine İstimlak Daire Daire Başkanlığı'nda görevli kendisi. Sağ olsunlar onlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum , çok destekleri oldu.Sadece bizim bu köyümüzde değil bu bölgede de birçok yerde güzel şeyler yapıldı köyümüzde de yapıldı.. Onun faydalarını da çok gördük.. Ben göreve geldikten sonra hemen camiden başladık, parkımızı Osmangazi yaptı, park dışında o dönem %90 işlerimizi Büyükşehir'e yaptırdık.

CAMİMİZİN EŞİ BENZERİ YOK.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Camimiz çok kötü durumdaydı. şu an camimiz Türkiye genelinde çelik konstrüksiyonlu dıştan camlı bölgede değil Türkiye çapında tek uygulama. Camimizin etrafında yemekhaneler ayrı bir şekilde bay bayan şeklinde yaptık yine kadınlarımıza okuma yeri olarak ayrı yerler yaptık. Şuan köyümüz içerisinde 760 ton sıcak asfalt vardır, Komple hiçbir yerde çamura basmazsınız. Kalan bazı ulaşamadığınız yerlerde asfaltın giremeyeceği yerlere parke desteğiyle hallettik. Köyümüzde hiçbir sıkıntı yok arazi yollarımız çevre yollarımız çok güzel bir durumdadır. Günümüzde yangın olması durumunda Allah korusun müdahale edebilecek durumdayız 500 metreye kadar, yangın ekipmanlarımız hazır, arkadaşlarımızda var ayrıca köyümüzde şu an bu işten anlayan. Sıfır sorun diyebilirim.

DÜĞÜN SALONUMUZUN TAMAMLANMASI ESKİ CAMİMİZİN ONARILMASI LAZIM

Dediğim gibi pek fazla bir sıkıntımız yok köyümüzde, Eski Camimiz çok eski Osmanlı camisidir ,Orta Asya'dan göç eden ailelerin yaptığı bir camimiz ama işte eskidi ve mutlaka bir an evvel buranın restore edilmesi lazım. Çünkü tamirat görmediği sürece gittikçe dökülmeye başladı ve bu konu ile ilgili Osmangazi kaymakamımız da elbette çok ilgileniyor ve tadilatın, restorasyonun bir an evvel başlaması lazım. Çünkü çok eski tarihi bir cami ve bakıma alınmazsa iyice harabe olacak.

GENÇLER HALI SAHA İSTİYOR..

Osmangazi Belediyemize park bahçeler müdürü gelip tespitlerini yaptı bir halı saha sorunumuz var. Mustafa Başkanımızda sözünü verdi , yerimiz hazır belediyeye ait bir yerimiz var, inşaatı yapılıp köyümüzün gençlerine sunulmasını bekliyoruz, yani küçük küçük yarım kalan birkaç eksikliğimiz var onun haricinde hiç bir sıkıntımız yok olduğunu söyleyebilirim. Eksiklik olarak işte düğün salonumuz var yüzde yetmişi bitti dediğim gibi onun da bir an evvel bitirilmesi lazım yarım kalmaması lazım. Sonuçta bu hizmetlerin gelmesi için koşturmak lazım, bağlantılar kurmak lazım, didinmek lazım tabi o zaman ondan sonra hizmet gelebiliyor köyünüze. Bir iş bitene kadar kesinlikle o bölgeden ayrılmam bitesiye kadar orada kalırım, hiçbir yere gitmem bu yüzden bir kaza geçirdim, çevre yolunu yaparken ayağımı kırdım 6 aydır yatıyorum, yavaş yavaş basıyorum ayağa kalkmaya yeni yeni başladım. Birçok işimi koltuk değnekleriyle yaptım.

Bana bir sene verin yeter

Osmangazi Muhtarları Dernek Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu söylemiştiniz. Bu konuyla ilgili adaylık süreci olsun seçimlerle ilgili olsun neler söylemek istersiniz muhtarım?

Dernek başkanlığı ile ilgili şuna inanıyorum. 48 yaşındayım hayatım boyunca koltuk sevdasında olmadım, babamın sayesinde ticari hayatında olsun muhtarlık hayatında olsun hep koltuklarda büyüdüm. Eskiden biliyorsunuz koltuğu nerede bulacaksınız sandalyeyi nerede bulacaksınız ama biz hep koltuklarda büyüdük babam sayesinde. Ben bunu her zaman söylüyorum, koltuk sevdamız yok, koltukla işimiz yok. Muhtarlık dernek başkanlığıyla bana artı getirir diye bir sıkıntım yok, derdim yok. Köyümü gördünüz işte, hizmet için mi deseniz yine değil, benim bir beklentim de yok şahsi bir işim de yok. Sadece bizim Osmangazi Muhtarlar Derneği 136 muhtardan oluşuyor. İdris başkanımız sağ olsun bu konuda faydası oldu derneğimizin 70-80 üyesi varken şu an yüz küsurları buldu. Ama başarısız derken niye başarısız oldu belki yanındaki ekip arkadaşlarından oldu belki destek vermediler. Hatta dediğiniz gibi başkan yardımcısı şu an benim karşımda aday zamanında yapsaydınız ya hiç hizmet yapılmadı işte görüyorsunuz muhtarların durumunu Osmangazi muhtarlarının durumunu yeni seçildikten sonra muhtarlarla hiç başkanımızla oturup bir araya gelemedik. Zaten İdris başkanım da saldı, bırakacağım diye. Muhtarların temsili konusunda anlayacağınız çok sıkıntımız var. Ayağım kırık olduğu halde ben adaylığımı açıkladım. Allah'a şükür şu an iyiyim ben bu durumda aday oldum çıktım. Tabii muhtar arkadaşlarım var yardımcı olabilmek için muhtarlarımızdan takdir görür seçilirsem ben şu an muhtar arkadaşlarımı ziyaret ediyorum bayramdan sonrada yine geriye kalan 15-20 arkadaşımızı daha ziyaret edeceğiz, kürsüden konuşmamızı da yapacağız. Bu manada bizim amacımız muhtar arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek, benim çok iyi olduğum kadar agresif yönlerim de vardır, bazı durumlarda tepkiler de alıyorum bu durumla alakalı. Ben şunu söylüyorum, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanlığını ben arkadaşlarımın desteğiyle kazanırsam onlardan bir sene istiyorum, bizde normalde süre 3 senedir ama ben onlardan 1 sene istiyorum sadece.

MUHTAR ARKADAŞLARIMIN SORUNLARI BELLİ...

Bütün muhtar arkadaşlarımın sorunlarını biliyorum, bu sürede vermiş olduğum sözleri sıkıntıları gideremezsem bir sene sonunda teslim edeceğim yani öyle 3 sene illa ki duracağım diye bir şey yok. Allah'ın izniyle kendime güveniyorum siyasetten geliyorum inşallah başarılı olacağım. Muhtar arkadaşlarımın sorunlarını biliyorum, sorunlar belli giderlerimizin karşılanması ile ilgili sekreterya ile ilgili vesaire daha bir çok sıkıntılarımızı gidereceğim inşallah. Göreve gelmemiz durumunda yarı profesyonel, yarı muhtar arkadaşlarımızın olduğu bir ekip kuracağım ve bütün sorunlarımızı halledeceğiz. Nilüfer'de ,Yıldırım'da Muhtar arkadaşlarımızın giderlerinin karşılandığı yerler var, biz bunu bu sistemi Osmangazi içinde yerine getirmeye çalışacağız. Ben her yerde söylüyorum bunu öncelikle diyalogla çözme yoluna gideceğim. Çözemezsek dediğim gibi bir sene içerisinde iken bu işi bırakırım koltuk derdimiz yok dediğim gibi kendime de hakaret de ettirmem, arkamdan da söylettirmem.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Herkes bu konuda haddini bilmesi lazım, müdür müdürlüğünü bilecek, Muhtar muhtarlığını bilecek, bürokrat bürokratlığını bilecek, belediye başkanı belediye başkanlığını bilecek. Benim cumhurbaşkanım ne diyor her toplantıda;” Benim Belediye Başkanım emrinizde, valim emrinizde, Kaymakamım emrinizde diyor. Biz ona göre çalışacağız ki; onlara kendimizi göstermemiz lazım. Benim dönemimde hiç kimse muhtar arkadaşlarıma tepeden bakamayacak. Herkes haddini bilecek Müdür müdürlüğünü bilecek, Başkan başkanlığını bilecek herkes görevini bilecek bizde görevimizi haddimizi bileceğiz elbette. Benim dönemimde hiçbir kurum kuruluş hiçbir muhtar arkadaşıma tepeden bakamayacak, bakarsa benim muhtar arkadaşımın cezası varsa o çeker ama onun cezası yoksa O müdürün cezası varsa o çekecek.

BENİM MUHTARIMI ÜZEN KARŞISINDA BENİ BULUR..

Siyasetten geldiğim için bütün partiler tüm başkanlar beni iyi bilir benim muhtarımı üzen karşında beni bulur. Cumhurbaşkanımızın dediğini uygulamayan bürokrat o koltukta oturamaz açık söylüyorum. Oturabiliyorsa otursun, ben buradayım onlar da beni görevimden edebilirler, benim için hiç önemli değil. 136 muhtar arkadaşım da bana destek olursa biz de hiçbir şey yapamazsak bunu her gittiğim yerde söylüyorum. Cumhurbaşkanımızın kapısına çadır kurar otururum benim huyumu iyi bilirler. Biz vatandaşa hizmet ediyoruz bütün muhtar kardeşlerimin oylarını dernek seçimlerinde bekliyorum. Son olarak başta Güneybudaklar mahallemizde yaşayan insanlarımız olmak üzere Osmangazi ilçesindeki 136 mahalle, köy muhtarına ve bütün hemşerilerime ,vatandaşlarıma buradan sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyor, afiyetler diliyorum.