Ünlü ressam, Elizabeth Tuganaova Önbaş, Muğla’nın Datça ilçesinde hayata veda etti. Önbaş’ın vefat haberini alan yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu. UASB’nin onur üyeside olan. Elizabeth Tuganaova Önbaş’ın hayatını ve hikayesi yazar Selmina Melikoğlu Işıkhan tarafından kaleme alındı. Ve “Aşkın Yüzyılı Elizabeth” adı ile roman olarak yayınlandı. Elizabeth Tuganaova Önbaş’ın cenazesi salı günü Datça da topraga verileceği öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda gazeteci Esmeri Alev EKEBAŞ Elizabeth Tuganaova Önbaş ile aşağıdaki röportajı yaptı.

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu

“ELİZABETH TUGANOVA” SERGİSİ

Sanatçı Elizabeth Tuganova Datça Liman Sanat Galerisi’n de 9. kişisel resim sergisini açtı. Rus ressam Elizabeth Tuganova’nın 5 Haziran 2017 günü açılan “TANGO” resim sergisinin açılışına sanatsevenler yoğun ilgi gösterdi. Datça halkının Selmina Melikoğlu’nun yazdığı ‘Aşkın Yüzyılı’ adıyla yayınlanan kitapta hayat hikayesi anlatılan sanatçı, bu kez 9. kişisel resim sergisinin heyecanı içindeydi. Tiflis’te filoloji eğitimi almış olan sanatçı, bir süre de gazetecilik yapmış. Empresyonizmin – İzlenimcilik ustalarından resim eğitimi almıştır. Elizabeth Tuganova ‘TANGO’ Resim Sergisi açılışında şunları söyledi: “Resim sergimin adı ‘TANGO’. Tango sergim Datça’da ki 9. kişisel resim sergim. TANGO Demek aşk demek, resim serfime bunun için ‘Tango’ adını verdim. Datça’da karma resim sergisi yapmadım, yapmamda. Resimlerim de yaratıcıyım, fantezi konular, şamanizmden etkileniyorum. Sergim saat. 11.00- 20.00 saatleri arasında açık.” (Haber Merkezi)