RAYSOFT Akademi direktörü, FANMETER CEO’su ve aynı zamanda Konya Teknik Üniversitesinde akademisyen olan Doç. Dr. Mustafa Tolga ÇÖĞÜRCÜ, Türk futbol kulüplerine kısa, orta ve uzun vadede hem teknolojik hem de ekonomik anlamda güçlü bir gelecek hazırlamak amacıyla dünyanın en gelişmiş Kripto Para teknolojisi olan Mydexchain ile bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Projenin detaylarını anlatan Doç.Dr. Çöğürcü;

Spor Kulüplerimize sürdürülebilir yeni gelir kaynakları sağlamak amacı ile başlattığımız bu proje kapsamında birçok kulüp ile irtibata geçerek projemizi ve gelecek planlarımızı anlattık, alt yapı ve diğer spor dallarındaki başarı için ve üst kategorideki takımlara daha yarışmacı hale gelebilmesi adına gelir desteğine ihtiyacı olan kulüplerimiz bu konuya çok sıcak yaklaştılar.

Özellikle taraftar desteği ile çok ciddi yerlere gelmesini planladığımız Fan Token projelerinde hedef kitlemizi taraftar grupları olarak belirledik ve tamamına yakını ile görüşmeler gerçekleştirdik. Son günlerde en önemli görüşme ve yakınlığı, sosyal projelerdeki etkisi ile bilinen ÇARŞI grubu ve liderleri ile yaptık.

Doç. Dr. Mustafa Tolga ÇÖĞÜRCÜ

MAY Tohum’dan üreticilere eğitim desteği MAY Tohum’dan üreticilere eğitim desteği

 

Beşiktaş Fan Token çıktığı takdirde çok ciddi destek olacaklarını ve kulüplerinin başarılı olması için gerekli olan sürdürülebilir gelir için ne gerekiyor ise yapacaklarını ifade ettiler. Bu yaklaşım bizleri çok memnun etti.

Diğer Blockchain sistemlerinde 6 dakika ile 60 dakika arasında değişen transfer hızının Mydexchain teknojisinde cüzdanlar arası transferin ortalama 1 saniyede gerçekleştiğini ifade etti.

Mydexchain üzerinde yapılan kripto değer transferlerinin sonuçlanması ve benzersiz DX kodunun oluşmasının 1 saniyenin altında olduğunu ifade eden Doç.Dr. Çöğürcü kullandıkları teknolojiyi şöyle ifade etti:

Mydexchain teknolojisi düşük frekanslı CPU kullanımıyla enerji verimliliği konusunda dünyada çevreci teknolojiye sahip olan tek açık kaynaklı Blokchain teknolojisidir. 

Dünyanın en düşük komisyonlu transfer teknolojisine sahiptir.  Dünyanın NFC kart ile çalışabilen tek kripto para teknolojisidir. Dünyada ticari entegrasyonu hedefleyen tek Blockchain teknolojisidir. Neredeyse enerji harcamadan üretilmesine rağmen kitlesine ödül dağıtan dünyanın tek kripto para teknolojisidir.  

Doç.Dr. Çöğürcü “Kulüp Fan Token” ları ile ilgili hedeflerini de şöyle açıkladı:

"Blockchain teknolojisi ürünü olan kripto para sistemlerine spor kulüplerimizin ek yük altına girmeden, maliyetlerini yatırımcılar ve taraftar kitlesi ile sağlamalarına aracı olarak, Blockchain dünyasına katılmasını sağlamak amacındayız. Burada önemli olan, sürekli gelir getiren ve çağın teknolojilerine uygun bir kripto para sistemi ile kulüplerimizin geleceğe borcu olmadan ve güven ile bakmasını sağlamaktır. Global borsalarda listeleme yaparak kulüplerimizin dünya ile olan entegrasyonunu sağlayıp, dünya üzerinde bilinilirlik rasyosunu artırmak ve yabancı taraftar ilgisini çekmek ve bununla birlikte yabancı taraftar kitlesinin kulüplerimizin ürünlerinden kolayca alışveriş yapmasını sağlamaktır.

Ek olarak, tanıtım ve alışveriş faaliyetleri kapsamında kulüplerimize NFC kart, anahtar, bileklik vb. ürünlerin teslim edilerek, kulüplerimizin bu işlemler ile yapılacak olan alışverişlerden gelen komisyonlar ile düzenli gelir elde etmesi sağlanacaktır. Loca satışlarının, reklam ve sponsorluk anlaşmalarının token ile yapılması sağlanarak, transfer bedellerinin bir kısmının token ile ödenerek kulüp üzerindeki ödeme yükünün azaltılması, taraftar ile olan bağın ve iletişimin de artması ile sahadaki etkinliği artırmak amacındayız. Taraftarların etkinlikler ile kulübe olan bağlarını artırmak. Yapılacak oylamalara ve anketlere katılımını sağlayarak hem kulübe gelir sağlamak hem de taraftarın çoğunluğunun vereceği kararlar ile taraftar memnuniyetini sağlamaktır. 

 Taraftar ve yatırımcı kitlesinin daha güvenilir teknolojiler ile tanışmasını sağlayarak, yapılan her aktivite sonucunda hem taraftarın hem de kulübün kazanım elde etmesini sağlarken, taraftarın takıma destek olurken aynı zamanda yatırımcı olmasını da sağlamaktır. Ayrıca spor kulüpleri için çok önemli olan scout faaliyetleri için izlenen sporcu bilgilerinin silinemeyeceği bir sistem oluşturup elde edilen bütün bilgilerin ve dökümanların hafızada tutulmasını sağlamaktır."

Doç.Dr. Çöğürcü “Kulüp Fan Token” ın özellikleri ise şöyle sıraladı: 

"DÜNYANIN EN ÇEVRECİ VE EN AZ ENERJİ TÜKETEN TOKENLERİ, olacak olan “Kulüp Fan Token” ları, Mydexchain teknolojisine ait bir token olarak üretilecek olup, şu an mevcut olan hiçbir fan token ile benzerlik taşımamaktadır. Spekülatif hareketlerden etkilenmeyecek ve ileride çıkacak olan kanunlara uygun olarak üretilecektir.  

Piyasada mevcut olan diğer fan tokenlara göre daha düşük komisyon ve transfer ücretlerine sahip olacak, bunların yanında en hızlı transfer edilen token olacaktır. Bu özellikleri nedeni ile anlaşmalı noktalarda alışverişe uygun benzersiz bir token olacaktır. Mydexchain teknolojisi kullanıldığı için dünyanın en çevreci fan tokeni olacaktır. Ayrıca şu anda Mydexchain tabanında, dünyadaki mevcut 1 milyon kayıtlı kullanıcı için hedef fan tokenlar olması öngörülmektedir."