Özkan YILDIRIM

Gençlerimize dokunmak anlamında neler  planlıyorsunuz  peki başkanım?

Gençlerde çok önemli mutlaka gençlerimizin önünü açmamız lazım. Az önce bir şey söyledim kamusal devlet denetiminde özelleştirme mutlaka olması lazım, karma ekonomi modeli  sanayici ve üreten dengesi Atatürk döneminde karma ekonomi  uygulanan bir ekonomik modeldi savaştan çıkmışsınız birçok  hamleler yapmışsınız. Sonra tabii liberal ekonomi ,serbest ekonomi gibi değiştirilmiş ama Çin  bunu almış bugün dünyaya meydan okuyor, bunun geliştirmesi lazım zaten bu geliştiği zaman bugün bu “Z” kuşağı dediğimiz kuşak işsiz kalmaz. Biz diyoruz ki ortaokuldan meslek alanına göre eğitim modeli ve mesleğini mutlaka alarak işe başlamalı.

SİYASET GÜVEN MEKANİZMASIDIR

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Yani Ortaokulda  ikinci 4 yıllık döneme geldiği zaman öğrencinin nereye gideceği belli olmalı  torna tesviyecimi olur, öğretmen mi olur, ressam mı   olur, mimar mı olur zaten kendini belli eder. Hani  diyoruz ya sayısalcı ,sözelci onu görebiliyoruz onu o zaman da görebileceksiniz ,mezun olduğu zaman torna  tesviyeci kardeşim sanayi bölgesinde şurada işe başlaması lazım bunların olması lazım yani benim öğrencim  yurt dışına gidip master  okuyor ne gerek var benim ülkemde  okusun. İşte  Z kuşağı da bu siyasi anlayışa güvenmediği, a  politikleşmiş kendine göre bir dünya çizmiş siyaset bana cevap vermiyor, ben fikirlerimi koyayım ortaya başarabilirsem çalışıyorum, yıllarca okuyup  üniversite mezunu oluyorum ama sonra İş bulamıyorum böyle olunca ne olacak güven kalmıyor, öyle olunca  o genç güvenebilir  mi size, güvenemez. Siyaset güven mekanizmasıdır.

Başkanım  uzun yıllar  CHP'de siyaset yaptınız ,şu an Türkiye Değişim Partisi’nde siniz ,iki parti arasında fark  var mıydı acaba her iki partiyi de bilen bir kişi olarak size sormak istiyorum?

ASIL MESELE TOPLUMSAL SORUNLARA CEVAP VEREBİLMEK

Bir kere her şeyden önce ideolojilerden ziyade proje üreten topluma cevap veren bir siyaset olmalı bugün ülkemizde eğer bu toplumsal sorunlara  cevap verilseydi CHP iktidar olurdu. Demek ki yerinde sayan, kendi iç kavgaları ile uğraşan bir siyaset topluma güven vermiyor ideolojik olarak baktığınızda az önce de söyledim Atatürk üzerinden, Cumhuriyet üzerinden, laiklik üzerinden, temel değerler üzerinden siyaset olgusunu bırakalım toplumsal değerlere dönelim. Bizim siyaset anlayışımız emek, insan, üretim , toplumsal değerler bizim farkımız bu. O yüzden Türkiye Değişim Partisi diyoruz değişim diyoruz bizim Parti kendiliğinden oluşan bir parti değil, halkın teveccühü ile oluşan bir parti. Kutuplaşmış sıkıştırılmış diğerinin merkezine konulmuş  bir siyaset anlayışından insanlar kurtulmak istiyor Bugün CHP seçmeni olsun, AK Parti seçmeni olsun alternatif bulamadıkları için zorunlu oy veriyorlar. Şu an % 26 kararsız seçmen kitlesi çıkıyor bu halkın teveccühü bize parti kurdurdu. Yoksa biz niye kuralım  bugün iktidar başarılı olsa, muhalefet başarılı olsa, diğer siyasi partiler başarılı olsa bizim siyasi parti kurmamıza gerek var mı. Her şey iyi olsa zaten biz bunları konuşmazdık.

SARIGÜL;  FARKLI BİR VİZYON, FARKLI BİR SİYASİ KİMLİK

Mustafa Sarıgül Başkanımız farklı bir vizyon farklı bir kişilik farklı bir siyasi kimlik. Açıkçası bugün Adıyaman'a gidiyorsunuz Mustafa başkan banklarımızı  yaptı diyorlar, bugün Nilüfer'e gidiyorsunuz diyor ki bu caminin yapılmasında tuğlası demirini Mustafa Sarıgül gönderdi. Erzurum'a gidiyorsunuz burada  bir çok insanı hacca gönderdi. Cemevine gidiyorsunuz destek olmuş , Sinagoga gidiyorsunuz  yardımcı olmuş. Yetmedi  fakir aile çocuklarını okutmuş meslek sahibi yapmış bugün gelmiş Parti merkezinde MYK’ da görev vermiş, vefa duygusu olan bir insan bunlar çok önemlidir. Öyle bir kimlik 28 yaşında milletvekili olmuş en genç milletvekillerinden biri. Böyle bir lider var. Mesela Güneydoğu'ya  gittim halk arasında müthiş bir teveccühü var bir şeyler vermiş insanlara , gönüllerine  girmiş halk bunu biliyor Şişli Belediyesi'ne yaptıkları ortada ücretsiz cenaze aracını kim tahsis eder ülkenin bütün her yerine göndermiş. Sonrasından Şişli Belediyesi'nin projelerini birçok belediye örnek aldı başta Mustafa Bozbey olmak üzere biliyorsunuz.

İTTİFAK AMA, KİMİNLE İTTİFAK

Peki ittifaklara bakış açınız nasıl başkanım?

Siyasette  kutuplaşma olmaması lazım, siyasetin kutuplaşmalardan  arınması  lazım .Benim partim senin partin diye bir şey yok. Türkiye'nin partisi olmamız lazım. Biz şu anki mevcut ittifakları başarılı bir siyaset olsaydı bu ittifaklara gerek kalmazdı .Eskiden  koalisyonlardan bıktık denilirdi, bu da  bir nevi koalisyon buradaki  değişiklik eskiden seçim bittikten sonra koalisyon parlamentoda oluşurdu, şimdi parlamentoya gitmeden önce oluşuyor. Bir nevi koalisyon sadece nedir Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında  yönetiliyor. Toplumun bize verdiği o gücün  ittifakı olmak istiyoruz biz , umutsuz insanların, işsizlerin, esnafın, taksicinin, emeklinin ittifakı olmak istiyoruz.

Son olarak Başkanım bizim sormayı unuttuğumuz  sizin eklemek istedikleriniz neler var,  yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşıyoruz o yüzden?

LOGOMUZ  TÜRKİYE’NİN  ÖZETİ

Logomuzu  anlatmadık mesela ondan da bahsedelim isterim. İnsanlar yarın sandığa gittiğinde bu logoya oyların verecekler mührü vuracaklar.Trakya ve Anadolu'yu simgeleyen  iki kalpten ve iki kıtayı birleştiren 1 yıldızdan oluşmaktadır logomuz. Her şeyin başı sevgi önemli bir sembol. Biz diyoruz ki ;Türkiye sevgi ile yönetilsin  artık. Allah insanı yaratmış demiş ki; sevgi ile birbirinize bakın. Sevgi ile bakalım çözülmeyecek hiçbir şey yok her şeyin başında da sevgi yatıyor. Sevgi olmazsa kutuplaşma olmaz, düşmanlık olmaz sorunlara daha sağlıklı yaklaşılır. Mesela bugün mecliste ittifaklar var ama istişare kültürünün olmadığı bir siyasi yapı da var. Ben hükümet olarak ülkeyi ben  yönetiyorum ne istersem yaparım  doğru değildir. Herkesin fikrine başvurmak lazım bugün Kıbrıs Harekatı rahmetli Ecevit ile  rahmetli Erbakan'ın istişareleri  neticesinde  gerçekleşmiştir. İki tane zıt parti olmasına rağmen bu çok önemli adım atılmıştır.

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ VE NEZAKET GERİ GELMELİ

Bu istişare kültürünü mutlaka Türkiye'de oluşturmamız lazım, eskiden biz Mehmet Ali Birand’ların, Ali Kırca’ların  siyasi liderlerle yaptığı  tartışmaların ne  kadar nezaketli bir şekilde dinlerdik ne güzel dinlerdik kilitlenirdik oraya ama şimdi bunlar olmuyor. Millet bu siyaset anlayışından bıktı mutlaka tekrardan bu istişare kültürünün siyasete yerleşmesi lazım. Nezaketin  tekrardan siyasete girmesi lazım. Eskiden mecliste inciltici sözler olmaz herkes beyefendi diye hitap ederdi o dil şimdi yok. Nezaket bitti, bu nezaketin ,hoşgörünün ,istişare kültürünün tekrardan geri gelmesi lazım.  Atatürk ilkelerini savunan, Cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı laikliği yaşatan ,üretimi destekleyen emeği koruyan, hudut ve bayrak bütünlüğü diyen en demokratik kitle Partisi Türkiye Değişim Partisi’dir. Türkiye Değişim Partisi  anlayışıyla siyasi çizgisi ile istişaresi ile bütüncül siyasi yapısıyla Türkiye'de model bir parti olacaktır. Zaten adı üzerinde değişim o değişimin adresi de Türkiye Değişim Partisi olacaktır diye ümit ediyoruz insanlarda o teveccüh var şimdiki dönemde biraz insanların kaygıları olsa da  ileriki zaman diliminde çok farklı şeylerin olacağını tüm Türkiye görecek iyi olacak. Son olarak Bütün vatandaşlarımın geçmiş Ramazan bayramlarını aynı zamanda yine  yaklaşmakta olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını ayrıca buradan kutlamak istiyorum. Herkese 83 Milyon insanımıza Gemlik’ten sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyor, esenlikler diliyorum.Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül,  Bursa'da basın mensupları ile bir araya geldi.  Düzenlenen toplantıya basın mensuplarının yanı sıra Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı ve başkan yardımcılarının yanı sıra Gemlik İlçe Başkanı Özcan Yerlikaya da katıldı. "TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ MİLYONLARIN PARTİSİ OLACAK" Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi Atatürk ilkelerini savunan cumhuriyetin değerlerini koruyan ve laikliği yaşatan, üretimi destekleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin en demokratik kitle partisidir. Kültürlerin birbirine saygılı olmasını sağlayan bir partidir. Tüm değerlerimizin ortak paydasıdır. Anlayışlı olacağız ve ülkemiz böyle mutlu olacak. Davamız şevkat, gayemiz ülkemizin mutluluğudur. Türkiye Değişim Partisi milyonların partisi olacak. Türkiye Değişim Partisi yiğit, vatansever, ahlaklı ve hiçbir ayrım yapmayan Bursa'da olduğu gibi teşkilatları oluşmuş bir partidir. Emin ve güçlü adımlarla güçlenerek Ankara'ya doğru ilerliyoruz. Türkiye'de tüm insanların ortak derdi yoksulluk ve işsizliktir. Her gün ölüm korkusu yaşayan kadınlarımız için değişim istiyoruz. Üniversitede okuyan ve iş bulamayan gençlerimiz için değişim istiyoruz. Dini ve etnik kimliğinden dolayı kenarda kalan yurttaşlarımız için değişim istiyoruz" dedi.