Özkan YILDIRIM
 

  •     Osman Ustam bizlerle Çadır Cağ Döner’in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini paylaşırsanız sevinirim?

Eski Gürsu Belediye Başkanı rahmetli Cüneyt Yıldız ile beraber buranın ilk temelini çadır olarak 2015 yılında attık, 2018 yılında da bu görmüş olduğunuz halini aldı. Çadır Cağ Döner'in sahibi ve işletmecisi Erdal Aslancı’dır. Burada birlikte gerçekten de güzel bir ivme yakalamış durumdayız.

  •     Halkımız, insanlarımız tarafından bu kadar teveccüh görmenizi ,rağbet görmenizi neye bağlıyorsunuz Osman Ustam?


KUZU KABURGA VE TRANŞ  KULLANIYORUZ

Etlerimizi öncelikle güvenilir sağlam bir yerden aldığımızı söylemek isterim. Kurulduğumuz günden bu güne  biz bu anlamda  Örnek Et ile çalışmaktayız. Cağ dönerimizde  genelde ağırlıklı olarak kuzu kaburga kullanıyoruz, fakat kuzu  siz de biliyorsunuz biraz yağlı olması nedeniyle dananın tranş  bölgesinden  yağ durumunu dengelemek anlamında kullanıyoruz. Biz burada toplamda 5 kişiyiz pandemi öncesi  6-7'ye kadar çıkmıştık.İşletmemizde 120 kişiye aynı anda hizmet verme şansımız olması ile birlikte şu an yaşamış olduğumuz pandemi sürecinden dolayı oturma kapasitemizi  yarı yarıya azaltmış durumdayız.

 Yaptığınız işe sevgi katarsanız aşkı da eklerseniz, siz üretirken nasıl zevk alıyorsanız, insanlarda tüketirken aynı zevki alırlar. Elbette bunları yapabilmek için ustalık  çok önemli.

OLTU PATENTİ ALDI

    Peki Osman Ustam  siz nerelisiniz sizi de  tanıyabilir miyiz acaba?

Elbette, 1964 Erzurum Oltu doğumluyum . Cağ kebabı nerenin lezzeti diye herkes soruyor. O yörenin, o bölgelerin  ortak bir kültürü diyebilirim. Artvin'de yapar, Erzurum'da yapar, Narman, Oltu, Yusufeli, Şavşat, Ardanuç oradaki bütün ilçelerde yapılır. Fakat  Cağ kebabın patenti Erzurum Oltu'ya ait. Oltu Belediye Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam hatipten okul arkadaşı bu vesile ile böyle bir araya geldiklerinde biz kebabımıza  patent almak istiyoruz dendiğinde hemen başvurusunu yapın verelim denmiş. 2017 yılında da başvuru yapılmış ve patenti alınmış. Şu an patent Oltu’ya  ait fakat benim farklı bir yönüm var benim annem de Yusufelili, anlayacağınız  bir tarafım Artvin bir tarafım Erzurumlu. Hem Erzurumlulara hem Artvinlilere hitap edebilme imkanımız var.

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR..

Daha önceden bizlere Nilüfer bölgesinden, Osmangazi bölgesinden, hatta şehir dışından bile teklifler geldi ama taş yerinde ağırdır misali biz burada hizmet veriyoruz. Ben burası ile haşır neşir durumdayım bir de tabii rahmetli Cüneyt Yıldız’la ilgili   vefa sözümüz de var. Ben onunla beraber burada başladım Allah nasip ederse burada da bitirmek istiyorum.

BAKANLARIMIZ, MİLLETVEKİLLERİMİZ, BAŞKANLARIMIZ SAĞ OLSUNLAR

  Peki bu güzel lezzeti  yemek için genelde Gürsular mı geliyor?

Bizim ağırlıklı olarak müşterilerimiz Gürsu'nun dışından geliyor. Bursa, Nilüfer, Kestel, Yıldırım elbette Gürsu'dan da gelenler  var . Ama genelde dışarıdan geliyorlar biz tabii aynı zamanda siyasetle de uğraştığımızdan meclis üyesi de olmam  dolayısıyla siyasetten de arkadaşlarımız çok, bakanlar ,milletvekilleri, Bursa'daki Gürsu'da ki siyasetçiler hep buraya gelirler. Büyükşehir belediye başkanımız olsun, Gürsu Belediye başkanımız olsun diğer bütün ilçe belediye başkanlarımız olsun  eksik olmasınlar burayı boş bırakmazlar. Tabii bu lezzeti tadı görmeleri  sessiz sakin bir ortam, temiz hava da güzel kebabımızın yanında diğer tercih edilme nedenlerimizden. Aynı zamanda burada müsait olmasından dolayı iş toplantılarına da ev sahipliği yapıyoruz, şirketlerde  toplantılarını mesai saatleri dışında bile gerçekleştirebilmekteler.

AYRAN ÖZEL OLARAK SUSURLUK’TAN GELİYOR

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Ayrıca işte bizim burada görmüş olduğunuz gibi  güzel kral  kebabımızın  yanı sıra  özel Susurluk ayranımızı da  Susurluk'tan Balıkesir'den buraya getirtiyoruz. Özel ayranımızı isteyen ,soran bir kitlede oluştu.. Çok güzel  tadı ile gerçekten değişik bir ayran özel ayranımız şehrin gürültüsünden uzak sessiz sakin bir ortamda kendilerini cağ döner yemek istiyorlarsa buraya bekliyoruz. Herkesi bu güzel lezzetle buluşmaya davet ediyorum. Çok geniş bir kesim zaten biliyor ama tanımayanları, tatmayanları da en kısa zamanda konuk etmek isteriz. Ulaşım anlamında da gerçekten çok kolay güzel bir konumdayız, oto  park sıkıntısı da kesinlikle bulunmamakta. Herkese  bütün vatandaşlarıma son olarak sağlık ,sıhhat ,afiyet ve mutluluklar diliyorum ve mutlaka bu güzel lezzeti tatmaları  için buraya  Çadır Cağ Döner’e davet etmek  istiyorum, diyerek konuşmasını tamamladı.

FAVORİLERİM ARASINA KESİNLİKLE GİRDİ

Çok güzel bir lezzet ortaya koyarak üretilen cağ  döneri ben de kesinlikle bütün Bursa'da, Kestel'de, Gürsu'da bütün yurt çapında yaşayan insanlarımıza düşünmeden önermek istiyorum , mutlaka gelip tatsınlar burada cağ döner yemeyenlerin  kendilerini cağ döner yemiş olarak saymamaları lazım aslında. Her yere her mekana kesinlikle garanti vermem biliyorsunuz  ama bu mekan gerçekten en favori mekanlarımdan biri  olacağını da son olarak  eklemek isterim. Son olarak Çadır Cağ Döner’in sahibi ve işletmecisi Erdal Bey’e de başarılı çalışmalarının devamını dilemek isteriz.